Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 27 maj 2010

En luring till matte

Hon var en riktig luring idag, min matte. Efter en snabbkoll där ute på morgonkvisten, satte jag mig på trätrallen utanför ytterdörren. På morgnarna är det soligt där, så det var varmt och skönt. Då öppnades dörren, och matte kom ut. Tyckte det var ett bra tillfälle att kila in och fylla upp magsäcken. Hade nämligen inte ätit frukost än.

Det visade sig vara en dålig idé, för när jag gick in, gick matte ut, och låste dörren från utsidan. Sedan var hon borta en jäääättelång stund. Det var så trist, att jag måste gå och lägga mig. När hon till slut uppenbarade sig igen, hade jag somnat till riktigt ordentligt. Jag fattar inte vad Puff hittar på här inne hela dagarna. Här finns ju absolut ingenting att göra!
Att stänga in mig sådär var luret nummer ett.

Det andra var inte bättre. Jag blev förstås glad när matte kom hem. Men hon hade inte mer än ställt ner kassarna, innan hon tog fram något jag direkt kände igen. Nacksprutet. Hörde det typiska klickljudet när det öppnas. Retirerade snabbt till ett annat rum. Matte kom inte efter? Blev litet osäker. Hade jag kanske misstagit mig, för matte packade upp och var helt som vanligt?

Det gick så lång stund, att jag faktiskt trodde att faran var över. Alltså tassade jag i godan ro till ytterdörren, och kände ingen oro när matte kom för att släppa ut mig. Och sedan...ja, ni kan ju gissa vilken förnedrande behandling jag utsattes för. Men jag fick beröm i alla fall. Sedan Piff har börjat vara ute, och också ska nacksprutas, har matte insett vilken otroligt snäll och tålmodig katt jag är, som ändå finner mig i det hela. Nu hoppas jag på en extra godbit av kvällsgodiset, för det är jag värd!

6 kommentarer:

 1. Det var verkligt ett lurigt mattebeteende. Låtsas som om det inte var sprut på gång, utan bara utgång. Snällt att du finner dig i det hela. Fast det är klart - om man slipper sådana där små otäckingar i pälsen kanske det rentav kan vara värt det. Du ska ju inte vara en uteservering för andra, Gustav! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Vilken lurmatte du har. Du måste kräva större matportioner, det är ju helt enkelt på grund av svält, som du blivit ouppmärksam och sedan blivit lurad av matte. Men det är ju bra att matte äntligen insett hur lugn och timid du är, om man jämför alltså.

  SvaraRadera
 3. ojdå börjar din människa bli en luring me´- det är inte bra. Man är så att jama aldrig på den säkra sidan om du förstår...*tass*

  SvaraRadera
 4. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det är vad matte framhåller också, att det är värt obehaget. Men jag vet inte, jag...

  SIPPO: Visst är det, den sista tiden har jag känt mig riktigt utmärglad. Det är ett under att jag lyckas utföra mina dagliga trädrusningar!

  MAYA: Jo du, här är en luringmatte till. Det är bara att vidta ytterligare säkerhetsåtgärder!

  SvaraRadera
 5. Sånt där lur är försmädligt. Likson inte värdigt en ståtlig och intelligent katt. När olyckan nu ändå har skett får vi hoppas att den gör ordentligt nytta.

  SvaraRadera
 6. Visst kan man jama om att miss-bruka ett förtroende??

  SvaraRadera