Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 28 maj 2012

Ibland är hon en luring

Den här helgen har jag varit litet extra sällskapskatt till matte, eftersom husse än en gång övergivit oss för att åka till norra landet. Men nästa gång han kommer hem igen har han lovat att hålla sig här länge. Får väl muta honom att stanna kvar med en delikat måltid på feta möss ifall han börjar prata om avresa igen.

Som jamat har jag mest varit hem omkring. Fast i lördags kväll fick jag litet ledigt, för då försvann matte. Och jag höll nästan på att ge upp hoppet om att hon alls skulle återvända, när jag hörde det välkända billjudet. Vid det laget hade jag för länge sedan avslutat kontrollen av området närmast mitt hus, och befann mig i område Nord 2. Men jag lade in högsta växeln, så innan matte hade backat in och stängt av motorn, var jag framme för mitt sedvanliga välkomstjam. Med en underton av mild kritik för den sena ankomsten.

Hon ursäktade sig med att hon sett på en tävling, och att dels höll den på länge, och dels hade hon långt att köra sedan. Jag jamade ett 'okej', men funderade ändå ett kort ögonblick på att stanna kvar ute, nu när klockan ändå var så mycket. Min vanliga sovtid var ju överskriden för länge sedan. Men jag följde ändå med in. Eller fick jag viss hjälp? Ibland är matte en luring. 

14 kommentarer:

 1. Å så coolt det låter med "område Nord 2" jag måste absolut börja döpa mina områden. *avundsjuk*
  Det måste varit en syn att se dig sprinta över området för att möta din matte, alla borde ta efter dig för att bli en god katt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina områden är strikt indelade. Det är enkelt. Allt är i rektanglar här. Nord 1 är favoritgrannen. Nord 2 mittemot. Och så vidare, åt de olika hållen.
   Du kan tro att jag är snabb när jag vill! Känner mig som tre, och inte snart tretton år!

   Radera
 2. Hahaha, ja ibland tror jag att människor är klipskare än vad de ser ut till (och uppför sig som). Det är en tröst för oss andra, att även Kung Gustav blir smålurad ibland. Hoppas att husse inte dröjer kvar så länge där uppe i Norra Landet. Vi hörde att det t o m finns snö kvar på sina ställen :( *ryser
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, vet inte om jag går med på att byta ut 'lurig' mot 'klipsk'? Och förresten hade jag tänkt tassa in ändå. Tror jag bestämt?
   Jodå, det finns litet snö kvar där husse är. Men den är snart borta, säger han. *ryser också*

   Radera
 3. Ja, plötsligt händer det. En katt blir överlistad av sin människa. Det händer ju inte ofta men ibland så.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajam, hon får väl TRO det då, att hon överlistade mig. När jag i själva verket bara tog det lugnt, och inte ville stressa in.

   Radera
 4. Tänk att du har olika Områden med namn..coolt! Vi får nöja oss med vårt Område=trädgården och det är helt ok! Ibland är de lite väl kluriga våra tvåbeningar men matte ville väl ha lite Gustavgos gissar vi! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ha en egen trädgård är inte så dåligt det heller, det är det minsann inte alla som har! Och så är ni säkert helt ensamma om att ha en hussehiss!

   Radera
 5. Coolt att du har olika namn på dina patrull områden !
  Undrar om min Gustav har det oxå ??
  Måste jag fråga honom nästa gång vi träffas :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste du göra! Jag skulle vara mycket hedrad om han och jag har något gemensamt!

   Radera
 6. Inte blev du överlistad inte. Jag tror du gjorde vad jag gör ibland, lurade din matte att tro att hon bestämmer. Dom är ju för roliga, människorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland får man göra små eftergifter för att glädja dem! Det kan vara smart att ha tillgodo vid ett annat tillfälle.

   Radera
 7. Coolt med olika namn på ställena där du bor, *Fniss*
  Hoppas din husse kommer hem med ngt gott igen till dig
  när han kommer hem från det norra landet, mjau.
  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, det verkar inte finnas så mycket gott där uppe. Åtminstone brukar han aldrig ha med sig något. Däremot är han en duktig inköpare på fiskaffären här. DÄR finns godsaker!

   Radera