Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 30 april 2010

En stor eld


Litet för läskigt för mig

Oj, oj, idag har matte varit alldeles hopplös. Hon har inte haft tid för mig ett endaste dugg, bara stått i köket och hållit på oväsentligheter. Hade inte husse varit här tror jag knappt jag blivit utsläppt ens en gång, så upptagen som hon ansett sig vara. Var riktigt irriterad på henne ett tag, när hon vägrade lyssna på mina bestämda jam om att mitt arbetspass faktiskt redan hade börjat där ute.

Nåjam, på eftermiddagen kom en massa tvåbeningar som jag känner. Tassade runt och hälsade på dem som en artig värdkatt, men eftersom de verkade klara sig rätt bra själva, tyckte jag att jag kunde fortsätta mitt påbörjade arbete utomhus.

När jag i princip avslutat jobbet och var på väg in igen, upptäckte jag hela gänget på väg ner till stranden. Naturligtvis måste jag kolla vart de skulle ta vägen. Vi hade bara tassat en liten bit när jag upptäckte en hel massa tvåbeningar och, dessvärre, en hel massa skällisar. Jag ropade varningar till matte och husse, men de struntade helt i mig.

Sedan hände något mycket märkligt. Det började brinna där på stranden. Helt plötsligt! En jättestor eld. Då fann jag för gott att tassa hemåt igen. Det finns ju gränser för mitt ansvar för mina människor, eller hur? Det här fick de klara upp på egen fot.  Men jag kan jama att jag blev glad när jag såg att de återvände hem välbehållna allihopa.

Önskar nu alla mina kompisar mycket sol i pälsen och en jätteskön helg, så tassas vi på måndag!

8 kommentarer:

 1. Låter som det varit lite besvärligt idag, lite uppmärksamhet är ju aldrig bra. Riktigt läskigt med den där elden måste vi jama. Bra att du gick hem! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Tur att husse förstod allvaret i dina arbetsuppgifter. Konstigt att folk och skällisar ville tassa iväg MOT branden. Man kunde ju trott, att de flesta skulle varit förnuftiga och tagit sig därifrån, precis som du gjorde! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Tänk att tvåbeningar alltid måste vara så upptagna innan de får besök. Det är ju aldrig vi. Om vi får besök tar vi ju hand om dem på bästa sätt när de kommer och håller inte på med en massa tjafs innan. Märkliga människor.

  SvaraRadera
 4. DUI och DECO: Nån enstaka dag är det helt okej med mindre uppmärksamhet, är ju faktiskt rätt upptagen själv. Elden var inget vidare, att tassa hem handlade om rent sunt förnuft! Buff, buff!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, jag insåg ju direkt att det var något livsfarligt. Förstår inte att jag var den enda som insåg det? *konfunderad*

  KATTSON: Nä, visst är det konstigt? Det är väl bara att hälsa och lukta litet på varann. Kan väl inte kräva så mycket förberedelser? Dom är verkligen märkliga.

  SvaraRadera
 5. Ja miss-tänker att min matte också var på något sådant och tassade. Hon luktade väldigt märkligt när hon kom hem. De var en konstig doft.. nästan som hon var grillad. Väldigt konstigt var det!

  Hoppas du också får massor med pälssol i helgen.

  Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Eldar är otäckt att leka med! *nickar ivrigt*
  "Man ska inte leka med elden, genom att leka med elden, för bränd katt luktar illa!" (Mjaulesiskt ordspråk från Mjauldiverna)

  Tassliga nosbuffar! / Chinook♥Cherokee

  SvaraRadera
 7. Vilken matte du har som inte lyssnade på dina jam. Jag får anta att jag har tränat husse rätt bra trots allt, eftersom han ofta följer med ut. Men det var ju lite tokigt att dina människor inte lyssnade när du varningsjamade åt dem. Jag förstår verkligen att du var glad när de återvände hem igen.

  SvaraRadera
 8. NEA: Grillad matte?? Det låter verkligen inget vidare. Man vill ju helst ha sina mattar naturella, eller hur? Buff på dig!

  CHINOOK & CHEROKEE: Vilken klok katt som mjyntade det ordspråket. Brända katter måste absolut undvikas. Men så aktar vi oss också. Det fanns inte en enda katt vid elden, men jättemånga skällisar. Det säger något om intelligens...

  SIPPO: Jag tror du lyckats bra med både din husse och Snuffe. Du lyckas ju till och med få ut din husse i de mest uschliga väder. All heder till dig! *kompistass*

  SvaraRadera