Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 12 april 2010

Bortskämd?

Lördagen blev ännu en innedag för min del. Jag förväntades leverera något i lådan innan jag skulle få gå ut. Inte kan man trycka ut något, när det inte finns något att pressa fram? Dagen blev med andra jam rätt långtråkig. En liten guldkant fick jag dock. Husse åkte till fiskaffären och köpte riktigt godis till oss. När han kom hem delade han upp fisken och portionerade ut på tre tallrikar. Piff och Puff var genast hos honom och gnälljamade. Själv låg jag i sängen och tog igen mig i solskenet som flödade in genom fönstret. Jag tror att husse tyckte litet synd om mig, för han kom in till mig och serverade mig en sen lunch på sängen. Det var bara att ligga där och tugga i sig. Kallar jag service! Matte bara skakade på huvudet åt husse, och menade att han skämde bort mig. Jag gillar bortskämning!

På kvällen, rätt sent, kom min favoritgranne hit för han skulle kolla en boll på teven tillsammans med husse. Jag uppskattar mycket de här bollkvällarna, för då får jag sitta i grannens knä i flera timmar. Han är så noga med att jag ska vara kvar i hans knä. Husse brukar bjuda på litet att äta. Då måste husse räcka fram allt till grannen, för han vågar inte röra sig så mycket. Tänk om jag skulle hoppa ner! Det vill han absolut undvika. Undrar om det också kan kallas bortskämning?

På söndagen kände jag till slut att leveransen var på väg, så efter fyra dagar lyckades jag få till det begärda i lådan. Matte kom dit, kollade resultatet och sedan fick jag äntligen tassa ut i friheten igen. Allt såg tydligen ut som det skulle. Nu måste jag försöka undvika möss med vassa klor i fortsättningen.

7 kommentarer:

 1. Bortskämning var absolut det du behövde! Fisk på sängen låter toppen och grannen är allt riktig bra! Ha det skönt nu när du får tassa ut men ta det lite försiktigt så det inte blir tokigt igen! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Nog var det litet lyx med fisk på sängen. Det blir litet svårt att äta helt vanlig torr mat igen. Går mest och väntar på något smarr. Ska försöka ta det försiktigt. Försöka...

  SvaraRadera
 3. Jama vad man vill om tvåbeningar, och det kan vara en hel del, men ibland vet de precis vad en katt behöver! Lunch på sängen och gos-i-knät, så borde det vara lite oftare. Skönt att problemet är skrinlagt, eh lådlagt, så att du får komma ut lite igen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Vilket lyxliv du har haft. Undra vad som krävs för att jag ska få frukost på sängen. *funderar* Jag kan förstå leveransproblemen, då man blir lite stressad när man bara förväntas att göra "det". Din favoritgranne måste varit katt i sitt tidigare liv, eftersom han tar så väl hand om dig. Tänk om fler människor kunde göra likadant.

  SvaraRadera
 5. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det finns stunder när dom överträffar sig själva. Bara att tacka och ta emot! Tass!

  SIPPO: Ibland kan jag tycka att han är litet kattlik, grannen. Du har säkert rätt, som vanligt. Ja, tänk om fler vore som han. Vilken drömtillvaro för oss katter!

  SvaraRadera
 6. Märkligt, så fort man får lite välförtjänt och nödvändig service kallas man för bortskämd. Det är klart man ska ha lunch i sängen om man inte får gå ut! Nån ordning får det väl ändå vara?

  SvaraRadera
 7. Absolut! Matte gjorde en grov missbedömning som kallade det "skämma bort". Tur jag har en förstående husse!

  SvaraRadera