Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 6 april 2010

Fotokull va' det, ja

Hallå! Det är mig ni ska titta på!

Jag har också blivit utmanad på fotokull, av Skat-Ann . Man ska alltså gå in i sin första fotomapp och ta fram tionde bilden samt berätta bakgrundshistorien till den. Sedan ska man utmana fem andra bloggare att göra detsamma. Där gör jag precis som Sippo, och tycker att alla som vill ska vara med. Kolla dina bilder!

Min bild är från början av januari 2008 och jag sitter i fönstret i vardagsrummet.  Jag vet inte riktigt varför jag var inne, för titta vad grönt och fint det är utanför fönstret? Precis så vill jag ha det hela vintern, och inte som i år, när det inte fanns minsta lilla gröna plätt.

Jag kan också notera att jag har det väldigt trångt på fönsterkarmen, och att jag på ena sidan har en hemsk stickblomma med långa, vassa taggar. Matte ställer ofta onödiga krukor i fönsterna på plats som så väl behövs för att i stället bedriva god spaning.

Sedan har jag synpunkter på vilket fokus den här bilden har. Min andel, är den inte i minsta laget? Man skulle nästan kunna tro, att det inte är jag som är huvudmotivet? Eller är det därför hon bara tagit med mitt huvud? *funderar skarpt*

10 kommentarer:

 1. Hmm, du är stilig som vanligt men vi få nog hålla med om att matte missat var fokus i bilden ska vara-det är ju ALLTID katten. Inget annat! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Absolut! Tassen på spiken eller vad det heter.
  Buff, buff!

  SvaraRadera
 3. Du är såklart jättefin på kortet! Det var nog dig som matte ville fota för du är liksom i mitten av bilden (i sidled). Men hon halkade nog iväg för mycket mot taket med kameran. *funderar* Var det någon läskig spindel eller annan matteskrämma i närheten? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Njam, hon är inte särskilt rädd för spindlar, hon försöker alltid hindra oss från spindeljakt genom att bära ut dom. Det måste vara nåt annat. Kameran var förstås rätt ny, hon förstod sig kanske inte på hur man skulle knäppa? Tass!

  SvaraRadera
 5. Jag håller med om att fokuset var lite underligt. Men så måste jag jama att det är fräckt av din matte att sätta upp stickblommor på din spaningsplats!

  SvaraRadera
 6. Precis! Men jag har fått litet pli på henne, för nu har hon flyttat stickisen utom pälshåll. Så nu ska jag bara lära henne ta bilder också. Tass!

  SvaraRadera
 7. En katt bör väl ta upp minst 2/3 av bilden har ja för mig att ja läst någon stans. :)

  De var en vacker blomma, men du är ännu vackrare Gustav.

  Nosbuff!

  SvaraRadera
 8. Det tycker jag låter som en högst rimlig grundregel. Men så du smickrar, jag blir ju alldeles generad...Buff!

  SvaraRadera
 9. Det här är svårt att förklara tycker jag, om det inte är så att matte råkade slinta med kameran just som hon tog fotot? Annars bör hon nog gå en kurs och lära sig vad som är viktigt att ha i fokus på en bild. Men det är ju å andra sidan några år sedan hon tog det här, så hon har nog lärt sig vad som är viktigt sedan dess?

  SvaraRadera
 10. Tror också att hon blivit bättre nu. Det var nog nån slags olycksfall i arbetet. Hoppas jag.

  SvaraRadera