Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 26 april 2010

Och inget tack får man

Kan ni tro, vi har haft sommar hos mig idag! Matte säger att det varit nästan 21 plusgrader, och det är jättevarmt kände jag i min päls. Det har blivit vilopauser i skuggan. Ett tag låg jag under mattes stol, när hon höll på och greja i jorden. Fast det var mest för att hålla henne sällskap, inte för att sova. Efter ett tag gav jag upp sällskapandet. Jag har inte tålamod med grävande. Däremot med viktiga göromål, som spaning till exempel.  

Igår var min lillhusse här och hälsade på igen. Han med nya bilen. Nu skulle han tvätta den och gnida in den med något. Höll mig noga på avstånd när han sprutade, för det sprutade jättehårt och ljudhögt. Sedan gnuggade och gnuggade han hela bilen runt om. När allt var färdigt tyckte jag att det var dags för en inspektion. Måste ju kolla om det verkligen var samma bil som jag inspekterade förra veckan. Det var det inte. På den hade jag ju satt en godkänd-stämpel. Nu var den borta! Den här bilen luktade helt annorlunda! Alltså måste jag göra en ny, grundlig genomgång. Efter uträttat arbete kunde jag till slut sätta mitt godkännande alldeles mitt fram.

Man kan tycka att min lillhusse skulle uppskatta och bli glad över att jag införlivat hans bil i mina domäner. Dessvärre förstod han inte min generositet alls. Inte ett enda dugg.

8 kommentarer:

 1. Otack är kattens lön.Tänk att inte förstå vilket arbete du lägger ned "suck" Skönt med sol och värme i alla fall! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Man får väl inte ha för stora förväntningar på tvåbeningars förstånd, det har än en gång besannats! Buff, buff!

  SvaraRadera
 3. Det är lite tråkigt att höra att varken Piff och Puff eller Lillhusse verkar förstå vilka ansträngningar du gör för att få saker och ting att fungera hemma hos dig. Och förstod matte värdet av att du utförde spaningsjobb så att hon skulle kunna peta i jorden i lugn och ro?? Om vi inte vore så plikttrogna skulle vi ge upp. Men vi kämpar tappert vidare. Vem skulle annars göra allt viktigt jobb?

  SvaraRadera
 4. Riktigt otassamt av lillhusse. Han borde bli extra glad om det SYNTES att du kattfotsstämplat bilen. *frågande* Det brukar ju synas bra, när de har gnuggat in sådant där klet på bilen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. dom är otacksamma dom där människorna..*mutter*

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Jag har ju för längesen insett att vissa har svårt att prioritera mellan viktigt och oviktigt. Det är som du jamar, tur att någon här i huset kämpar på och gör de rätta valen.

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, själv tyckte jag det blev riktigt snyggt. Dessutom väldoftande. Hur kan man klaga?? *också frågande*

  MAYA: Tur man vet vid det här laget litet grann hur dom fungerar, så blir besvikelsen inte så stor..

  SvaraRadera
 7. Lillhusse borde ju blivit jätteglad över att få en Gustav-stämpel på bilen. Människor är verkligen underliga.

  SvaraRadera
 8. Ja, men själv kände jag mig riktigt nöjd med min markering, det är huvudsaken. Tycker jag.

  SvaraRadera