Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 28 april 2010

Mina mysgrottorNån som ser mig?

Jag har ett par, tre stycken speciella avkopplingsplatser i trädgården. Det är en väldig tur att min matte och husse inte är så klippsugna som min favoritgranne. Hos honom finns inte ett endaste ställe att göra i ordning en grop på. Bara en jättelik, kortklippt gräsmatta. Hos mig, däremot, finns det gott om högt gräs som jag kan göra mysiga grottor i. Idag på eftermiddagen tog jag mig en lång siesta under hasselbusken. När matte kom med blixtmaskinen blev jag förstås störd och gav upp vilstunden.

Tidigare på eftermiddagen låg jag på spaning under bilen, när jag helt plötsligt kom att tänka på något otäckt. Jag ropade så högt, att matte kom ut och undrade vad det var frågan om. Tyvärr uppstod kommunikationsproblem, eftersom hon inte behärskar jamspråket. Tassade i alla fall in en stund och lugnade ner mig. Skulle vara värdefullt om jag kunde få matte att deltaga i åtminstone nybörjarkursen i jamiska när den startar till hösten.

Har nu avslutat dagens arbete. Det är blött nedfall ute, har jag konstaterat vid ett flertal tillfällen. Har fått vända på tassen i dörren. Men det är rätt skönt att snusa med nosen mot mattes arm också.

8 kommentarer:

 1. Vilket ställe, du syns ju inte! Snyggt! Vi skickar matte på jamiska kursen hon har lite svårt att fatta ibland! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Det låter riktigt mysigt att ha såna där grottor. Själv nöjer jag mig med att gräva ner mig under husses tvätt. Fast jag måste ju jama att du smälter ihop väldigt bra med naturen. Värsta kattmoflaget ju. *imponerad*

  SvaraRadera
 3. DUI och DECO: Då kan ju våra mattar gå kursen samtidigt, så kan vi hjälpas åt att förklara för dom när dom inte fattar. Vad bra!

  SIPPO: Förstår att det är litet svårt för dig med utegrottor. Din husse har nog inte tålamod nog att stå och vänta tills du vilat klart i en utegrotta. Undertvättgrottor är inte så dumma, dom heller!

  SvaraRadera
 4. Jag signar upp min matte för den där kursen i jamiska ja med! Hon behöver dubbla intensivkurser!

  Grottorna verkar mysiga. Men de finns inte sånna som har fest där? Fest-ingar eller vad de heter?

  Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Dubbla intensivkurser? *imponerad* Hon fattar alltså inte ett enda jam? Hoppas dom har såna kurser då!
  Hittills har jag inte sett till några festande. Men jag har en stark känsla av att det snart är sprut-i-nacken-dags. *suck*

  SvaraRadera
 6. Klok matte och husse du har, som förstår en katts grottbehov. Det ser ju jättemysigt ut! Vilket bra spaningsställe. Du syns ju knappt! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det vore bra om man kunde anordna en stödkurs i jamiska redan i sommar. Det är ju vanligt att de som har lite svårt att hänga med behöver plugga lite extra på sommaren och jag känner åtminstone en som behöver stöd snarast.

  SvaraRadera
 8. FINDUS, ISAK och RASMUS: Visst har jag valt ut en smart plats? Och den är ännu bättre när solen är framme, för det är soligt där nästan hela dagen.

  KATTSON: Oj, vad många vi är som röner denna brist på förståelse för vårt språk. Jag som trodde att jag var ensam! Problemet med sommarkurs är nog att få en duktig ledare den tiden. Vi har ju alla så fullt upp på sommaren. *bekymrad*

  SvaraRadera