Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 22 april 2010

Mat och svansar

Undrar just hur mycket tid som åtgår bara för matdiskussioner? Det verkar helt omöjligt att få till någon vettig överenskommelse på det området.

Idag, till exempel, kom jag in efter en snabbkoll där ute. Hittade bara den gamla vanliga trista maten i min skål. Hämtade matte för att få till stånd en rättelse. Hon misstolkade mig förstås, och öppnade ytterdörren. Jamade upprört till henne, jag ville väl inte ut?! Ställde mig demonstrativt framför matskålen för att åskådliggöra min vilja så pedagogiskt som möjligt. Bort med torrkulorna, fram med vitfisken!!!

Någon som tror att hon fattade? Jag insåg det hopplösa. Lika bra att tassa ut och se om någon restaurang öppnat.

Sedan måste jag fråga: Är min svans alldeles onormalt lång? Eller är min matte väldigt klumpig och ouppmärksam? Eftersom jag tycker att min svans är exakt lagom för min kropp, är svaret givet. Har alltså blivit svanstrampad på idag igen. Även om hon inte hann sätta ner hela sin elefanttyngd, så skrek jag till.

Det var nu som hade litet tur. Matte och jag befann oss på ena sidan om en stängd dörr. Och på vår sida fanns inga Piffar eller Puffar! Hörde dem stå och låta på andra sidan dörren. Med föregående attack i färskt minne fann både matte och jag det för gott att jag fick tassa ut igen. Synd att jag inte fick bevittna deras snopna miner när matte öppnade dörren!

10 kommentarer:

 1. Men har du blivit svanstrampad igen?! Bara det är ju värt en tallrik vitfisk. Minst. Jag skulle också velat se tjejernas min när det gick upp för dem att det inte fanns någon Gustav att attackera.

  SvaraRadera
 2. Typiskt människor att alltid miss-tolka vad vi menar. Det är lika dant här hemma, så jag kan trösta dej med att du inte är ensam. Din svans är helt perfekt. Precis lagom lång. Det är din människa som är klumpig av sej och inte ser efter var hon sätter ner sina fötter. Bristande respekt för Ditt Område i huset.

  SvaraRadera
 3. Nämen, är det bara din svans som råkar illa ut? Inte för att vi vill uppmuntra till svanstramp, men nog borde det väl ibland vara Piff eller Puff som råkar illa ut, rent tasstistiskt. Får hoppas att du kunde få något mumsigt utomhus, när nu vitfiskserveringen var stängd. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Det börjar bli litet väl ofta nu med svanstramp. Förväntar mig absolut minst dubbel portion vitfisk till fredagsmyset. Tass!

  MAYA: Det är alltid en tröst att man inte är ensam. Och visst är svansen som den ska. Funderar på att sätta någon slags varningslampa på svanstippen. Eller vad jag ska hitta på. *funderar*

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Det är det som är så konstigt, dom blir minsann aldrig svanstrampade! Beror nog på att dom inte är lika tillgivna och sitter vid mattes fötter som jag gör. Just därför ska hon förstås alltid titta ner innan hon flyttar på sig. Tass!

  SvaraRadera
 5. Märkligt att matte inte kan fatta att du vill ha god mat som du gjort dig förtjänt av utan att hon istället trampar dig på din utsökt proportioneliga svans! Tror du får ta ett ordentligt ´jam med henne.

  SvaraRadera
 6. I morgon ska jag minsann ta till stortassen. *bestämd*

  SvaraRadera
 7. Är övertygad om att du har en alldeles perfekt svans. De e ju så med tvåbeningar att de är lite lustiga i bland och kan inte hålla reda på sina alla (två) fötter.

  Fattar fortfarande inte hur Piff och Puff attackerade dig för att du blev tasstrampad. Verkar som de tar alla möjligheter för att få tassa till dig.

  Styrketassar till dig Gurra!

  SvaraRadera
 8. Tänk att det ska vara så svårt att förstå att det är fisk man vill ha! Ja, ja ibland undrar man.Som du jamar din svans är alldeles perfekt så de borde ju kunna låta bli den! Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Matte har lovat att skaffa lite god strömming till mig idag, om du vill kan jag skicka bort lite till dig, fast risken finns ju att den inte är så färsk när den kommer fram tyvärr. Trösttass/Sixten

  SvaraRadera
 10. NEA: Just det, det är ju egentligen pälsresande att dom inte kan hålla reda på bara två fötter. Vi som har perfekt kontroll på fyra!
  Vet inte vad som händer med dom när jag skriker. Dom känner väl inte igen mig då. Jobbigt är det i alla fall. Tass!

  DUI och DECO: Ja, hur övertydlig måste man vara? Fram för vitfisk varenda dag! Buff, buff!

  PUMA och SIXTEN: Litet strömming skulle onekligen sitta fint. Du är snäll som tänker på mig. Synd bara att du inte bor nära mig *suck*

  SvaraRadera