Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 8 april 2010

Jag är observerad

Det blev en annorlunda dag idag. Den har inneburit en bra och en dålig sak.

För att börja från början, och den var i morse, så mådde jag inte riktigt bra när jag vaknade. Det kändes så konstigt i magen. Tror det berodde på den där musen jag spydde upp i förrgår. En del av musen blev nog kvar i magen, åtminstone några vassa klor eller så. Så i morse, när jag spydde igen, kom det alldeles rött på golvet. Matte verkade bli litet orolig över det, för hon ringde till sticktanten.

Det var efter det samtalet som det braiga och dåliga kom. Vi tar det dåliga först. Jag fick inte vara ute idag, för jag måste vara 'under observation'. Med det tror jag menades att Puff kvickt skulle tassa förbi mig hela tiden. För det har hon gjort, och tittat på mig och jamat något om att hon inte är min fiende. Vet jag väl!? Men observerad har jag blivit.

Det som är bra är bara så superbra. Jag ska bara äta kokt fisk hela dagen! Gissa om jag har haft fest! Den ena skålen efter den andra med bara vitfisk. Dessutom har jag fått matro, för matte stängde dörren med Piff och Puff på andra sidan om den. Kompenserar nästan frånvaron av utevistelse.

Nu hoppas jag bara att musrackaren, eller det som finns kvar av den, kommer ut lugnt och fint, så att allt blir som vanligt igen. Fast vanligheten får gärna ha tillägget skålar med kokt vitfisk.

7 kommentarer:

 1. "Oroliga" låter inte bra när det kommer rött! Hoppas att det har ordnat sig.Vitfisk låter gott och att få äta i lugn och ro och kanske lite extramys med orolig matte? Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Ja, det har inte kommit något mer rött, så vitfisk är en utmärkt medicin. Rekommenderas! Mycket gos har det blivit!

  SvaraRadera
 3. Gustav, även om det som är kvar av musen kommer ut lugnt och fint, så tycker jag du ska ta fram dina skådespelartalanger och låtsas som om du fortfarande är lite svag så du får fortsatt servering av kokt fisk. Det kan visserligen uppfattas som lite fel att göra så, men har man varit sjuk bör man faktiskt ha tillåtelse att tänja lite på sanningen.

  SvaraRadera
 4. Du är väl värd varenda skål med vitfisk! Så oroliga vi blev när vi läste att det kom rött. *sniff* Hoppas att fisken bäddar in klorna mjukt och fint så att problemet, eh, försvinner så att jama. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Menjam, vad är det du jamar?! Blir ju alldeles förskräckt när du skriver så där. Jag hoppas verkligen på att du blivit av med den fräcka muslingen, så du får behålla maten. *tröstartass*

  SvaraRadera
 6. Det var en fräck musling som vågar sätta klorna i dig, jag har börjat ta till vana att bara äta halva delen av mössen jag fångar och lämna resten åt Matte. Hittisl har jag klarat mig ifrån magbesvär, men sen serverar ju Gammelmatte en hel del fisk till mig då och då så min mage hålls i trim. Tasskrya på dig/ Sixten

  SvaraRadera
 7. FINDUS, ISAK och RASMUS: Mmm, matte går här och väntar på försvinnandet...Tass!

  SIPPO: Man kan inte lita på en enda mus nu för tiden. Hålla på och riva sönder mig så där. Ohyfsat! Tacktass

  EMMA: Att bara äta halva tycker jag verkar svårt. Det är ju inte så mycket kött på varje stek. Men det är säkert en klok strategi. Tassen!

  SvaraRadera