Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 7 april 2010

Varning, varning

Kommer det en sån här...låt dig inte luras!

I morse hade jag en riktig jamartur. Jag hade nämligen hunnit ge mig ut på dagens arbete, när han kom. Han med monstermaskinen. Jag slapp alltså skräckupplevelsen, men Piff jamade upprört alltihopa när jag kom in.

Det hade ringt på dörren, och både Piff och Puff hade tassat dit för att hälsa gästen välkommen. Ja, matte fick förstås öppna dörren åt dem. Utanför hade det stått en alldeles mörk tvåbening som såg jättekonstig ut i ansiktet. Och så bar han på underliga grejor också.

Piff och Puff hade blivit aningen betänksamma, men lät honom stiga på i alla fall. Då gick han in i vardagsrummet, till värmemaskinen vi har där. Och sedan, kan ni tro, började det värsta skärande oljud Piff och Puff hört. Ja, det påjamar de åtminstone. De hade flytt huvudstupa till gästrummet och tagit betäckning där. Det dröjde en lååång stund efter att mörkingen försvunnit innan de försiktigt vågade sig fram igen.

Enligt Piffs uppgift var det en slags snabeldrake som frambringat oljudet. Men det här var inte bara en drake, en hel flock med vrålande monster fanns i maskinen. Hujam, jag bara ryser, och är så tacksam att jag slapp den här traumatiska upplevelsen. Lägger ut en bild på en som liknar den som kom till oss. Bara så ni vet vad ni definitivt ska akta er för. Lås dörren!

11 kommentarer:

 1. Läskigt! Trodde inte att det fanns så många saker som är värre en Snabeldraken. Tur att du inte var där, men stackars Piff och Puff! Vi utgår ifrån att det utgick någon form av kompensation efter denna skräckupplevelse. nosbuff

  SvaraRadera
 2. Tänk er snabeldrake, fast STÖRRE och HUNGRIGARE!
  *darrar* Jo, jag tror det blev någon extrabit Dentabits. Det var dom värda. *generös* Buff, buff!

  SvaraRadera
 3. Fy jamlars så otäckt det verkade. Jag ska absolut hålla morrhåren riktade mot dörren så ingen sån där fuling tar sig in.

  SvaraRadera
 4. Ja, vad ska inte vi stackars katter få utstå? Tack och lov sa matte att det dröjer ett helt år tills fulingen kommer tillbaka. Så vi har litet tid att tänka ut en strategi. *pustar ut*

  SvaraRadera
 5. Fy, så elakt att släppa lös en hoper monster på värmemaskinen. Den som är så go´och mysig! Att dessutom skrämma borstsvans på husets katter är en starkt försvårande omständighet. Egentligen borde gästen lämna några burkar Dentabits för sveda och värk. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Ska genast tassa ner en sådan skrivelse och skicka till fulingkontoret *skriver ivrigt*

  SvaraRadera
 7. Visserligen har jag förstått att Piff och Puff gör framsteg, men att släppa in en så konstig person. Det hade väl aldrig du gjort om du varit hemma? Du behövs visst överallt, Gustav.

  SvaraRadera
 8. Det har jag inte tänkt på. Kanske var det inte alls tur att jag var ute och jobbade? Måste försöka komma ihåg det till nästa år när han kommer tillbaka. *betänksam*

  SvaraRadera
 9. Nä men usch så hemskt. Kan de verkligen finnas det som är värre än snabeldraken?

  Lovar att ja skall ta mig i akt. Aldrig en sådan fuling skall få komma in i mitt hus!

  Nospuss!

  SvaraRadera
 10. Var glada att den där fulingen med dunder maskinen bara kommer 1 gång per år, här kan den där maskinen dyka upp lite när som för Gammelhusse har en sådan, snacka om att vi katter hänger på dörrhandtagen för att komma ut när han kommer med den.

  SvaraRadera
 11. NEA: Jaa, ett stim av dom! Utfällda klor och vassa tänder är vad som gäller! Tassen!

  EMMA: Jag kan bara djupt beklaga. Stackars er!
  Hoppas ni får något gott efter utstått lidande!

  SvaraRadera