Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 23 april 2010

Min nya ledarstilOch vem skulle tassa in först, jamade du??

Har nu på allvar påbörjat träningen i att stärka mitt självförtroende som arbetsledare. Situationen kommer ju bli helt ohållbar, om min assistent Piff, och min andra inneboende Puff, fortsätter nonchalera den ledande ställning jag har i mitt eget hus, och på mitt eget område.

Puff lägger jag inte ner så mycket krut på så här till en början. Låtsas mest att jag inte ser henne. Nä, det är Piff som måste förstå vad en assistenttjänst innebär för olika förpliktelser och förmåner. Ja, förmånerna insåg hon nog på direkten hon fick komma ut på egen tass. Det verkar som det alltid är lättare att ta till sig fördelarna, än att man faktiskt också har vissa skyldigheter.

Högst upp på min lista står förstås inrapporteringen av funna nyöppnade matställen av olika slag. Och självklart får dessa inte länsas av assistenten, utan samråd måste ske innan stora uttag görs.

Faktiskt är det så, att det verkar vara väldigt ont om nya restauranger i år. Åtminstone sådana som specialiserat sig på något större maträtter, som kanin till exempel. De verkar ha flyttat, varenda en. Men än har jag inte gett upp hoppet, rätt som det är blir det säkert premiär nånstans.

Ha nu en riktigt bra helg, alla kattkompisar. Hoppas verkligen att det inte ramlar ner mer vitt på er! Kanske kan ni utöva litet flugjakt och andra trevligheter?! Vi tassas på måndag!

6 kommentarer:

 1. Men din ställning som ledarkatt är ju ohotad . Alla ungar testar ju gränser, det är medfött. Kanske är det så att Piff inte heller hittar några nya matställen att rapportera om och det är därför han uppträder irrationellt? Fast kattsonligen tycker jag du mer skulle inrikta dig på möss än på kaniner. Ha en trevlig helg du också!

  SvaraRadera
 2. Njam, nu är ju Piff och Puff inte ungar precis, bara tre år yngre än jag. Det är väl därför jag har problem med auktoriteten.
  Eftersom kaninrestaurangerna verkar stängda tills vidare blir det ju automatiskt möss. Men jag vet vad jag tycker är godast. Tass, tass!

  SvaraRadera
 3. Undrar om inte Piff har kattplex, f´låt, menar komplex, för att du är en så oöverträffad spanare och jägare. Hon kanske inte kommer upp i din nivå, och då sätter hon tassen i klaveret så där. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. FINDUS, ISAK och RASMUS: Så du berömmer mig, jag blir ju alldeles generad. Och det kan förstås vara så, hon har ju inte fått vara ute så länge, bara nåt år, så hennes erfarenhet är begränsad. Du har kanske hittat anledningen...Tass!

  SvaraRadera
 5. Självklart är det du som är ledaren! Tror säkert att Piff kommer att förstå det men du får kanske ta i med hårdtassarna en och annan gång. Du ska se att de där större maträtterna dyker upp snart, det har ju varit vitt så länge så de är säkert sena. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Jag håller med alla ovanstående jamare. Din ställning som ledarkatt är ohotad. Om den någonsin skulle vara hotad, så beror det på att de haft en utomordentligt duktig lärare. Hoppas du hittar nåt slags matställe i alla fall. *tass*

  SvaraRadera