Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 4 juni 2010

Jag bara sovDet är rätt okej att spana härifrån också...

Kan ni tänka er, jag blev så jamars mätt igår efter min brakmåltid, att jag bara inte orkade jobba natt! Tassade in på kvällen och tänkte vila en liten stund, men jag somnade och måste ha sovit jättedjupt, för helt plötsligt kom matte och upplyste mig om att hon tänkte lägga sig just där jag låg. Jag orkade knappt hålla upp ögonen, så jag hade inga invändningar mot att bli flyttad till min fåtölj. 

Somnade om direkt, och skulle nog sovit hela natten om det inte varit för att det förjamrade larmet i grannhuset tjutit både mitt i natten, när det började ljusna, och tidigt på morgonen. Vi vaknade förstås allihopa här, för det huset ligger nära vårt. Jag tycker att det tjuter alldeles för ofta. Och matte säger några ord om det som jag tror man inte ska säga.

Idag har jag förstås varit ute hela dagen. Har mest hållit mig hemmavid. När matte är ute gillar jag och hälsa på henne litet då och då. Tyvärr gör hon sällan något spännande, håller för det mesta på och klipper. Tur man inte är ett grässtrå.

I morgon ska Piffs och Puffs förre husse komma och hälsa på. Det är roligt nu när han har en matte också, för hon blir alltid så glad när hon ser mig. Vi ska visst göra något som heter grilla. Skulle vara trevligt om det innebär litet lördagsgodis till katten också. Ja, ja, katterna då, Piff och Puff måste väl också få. Ni kanske också ska grilla med era människor? Hur som helst hoppas jag att ni får en braig, varm och skön helg! Vi tassas på måndag!  

8 kommentarer:

 1. Du förtjänade helt klart att få sova ut ordentligt efter att ha jagat din egen middag. Men vilket dumt larm i grannhuset, kan du inte klättra upp och bita av nån kabel eller stoppa kattgräs i tjutisen?
  Tassa lugnt och bränn dig inte på grillen. Husse och Snuffe hälsar till dig och alla dina vänner.

  SvaraRadera
 2. Om man har ett rent samvete sover man gott, har nån sagt. Så undra på att du sov som en stock. Tror som Sippo att du måste göra nåt åt larmet. Tänk om det börjar tjuta precis som du ska fånga en brakmåltid. Hur skulle det gå? Nåja, ikväll är väl middagen räddad tack vare mattes grillning.

  SvaraRadera
 3. Klart du var trött igår, efter att jagat ett sådant storvilt. Vilket dumt larm som tjuter, liksom bara för att retas. Lite konstigt med tjuvlarm i ett hus. Är det verkligen någon som klarar av att bära iväg med hela huset? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Efter dem brakmiddagen så..man ska vila för att smälta maten har vi hört.Härligt med uteliv måste vi jama, förstår inte varför de klpper helat tiden, gräs som är så gott, det är ju bara att äta! Kul med nya bekantskaper som tycker om en :-) . Ha en skön helg, klart att ni får godis om alla andra får! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Otroligt konstigt larm som står och tjuter för sig själv stup i kvarten. Om jag hittar kabeln ska jag absolut bita av den. Då blir matte glad. Lovar att jag ska akta mig för grillen!

  KATTSON: Är det därför jag alltid sover så gott?
  Ja, det vore ju kattastrof om det började tjuta just när maten ska serveras. Måste göra ett allvarligt försök att hitta kabeln. Matte kanske kan hjälpa mig?

  FINDUS, ISAK och RASMUS: He-he, jag skulle vilja se den som bar iväg med det huset. Fast jag skulle gärna hjälpa till, för då skulle skällhunden inte kunna bo där *drömmer*

  DUI och DECO: Jag tycker också att klippandet går till överdrift. Till och med min skyddade utebädd har klippts ner. Hur kan man tycka att kort gräs är finare än högt? *funderar*

  SvaraRadera
 6. Inte konstigt du sov gott efter en lyckad jakt.

  Låter väldigt konstigt med tjutande hus må ja jama. Ja trodde hus brukade vara tysta varelser som bara brukar stå och titta på vad som händer.

  Ha en härlig helg Gustav, hoppas du får något grillat du också.

  Tass

  SvaraRadera
 7. Jag undrar om du inte skulle kunna förhöja den där grillningen riktigt mycket om du tog med dig lite byten dit... jag menar, grillad mus måste vara gott! Eller en rejäl fjäderkotlett på spett? Småfåglar behöver man nog stapla några för att bli mätt, men får du tag i en större fågel så... *slickar morrhåren* Se bara till att den som sköter grillen inte bränner dina byten!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 8. NEA: Visst är det skumt med hus som inte kan hålla sig tysta och lugna? Tur att inte alla hus håller på så där, då skulle man ju aldrig få en blund i ögonen!

  KLOSTERKATTERNA: Grillad mus måste vara en riktig superdelikatess! Tyvärr fick jag inte med mina människor på det braiga förslaget. De skyllde på att det inte fanns plats på gallret. *suck*

  SvaraRadera