Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 16 juni 2010

Allt som det ska igen


Det är något med visst med att kunna göra morgontoaletten ute...

Mjaou på er, nu är alla i familjen på sin plats. När de kom hem igen, min husse och matte, så jamade jag strängt till dem att de inte skulle försvinna på det där viset, men egentligen hade jag det jättebra under tiden de var borta.

Visst blev jag aningen fundersam när de aldrig kom hem första kvällen, men jag väntade inte så värst länge innan jag tassade över till min favoritgranne och frågade om det gick bra att jag övernattade hos honom? Han tyckte bara det var trevligt att ha någon att prata med, jag var så välkommen. Vi kollade på bollen på teven, och han sa en massa saker som jag inte förstod. Men jag svarjamade artigt ibland i alla fall. Sedan gick vi och lade oss, båda två.

Dagen därpå var vi ute, både han och jag. Vädret var bra, så jag tog den stora kontrollrundan. Grannen åkte runt på en slags brummis på sin tomt. Det gjorde han jättelänge, så jag undersökte södra flanken av Mitt Område. Där var oväsendet inte fullt lika högt.

När sedan grannen skulle gå in i mitt hus för att se vad Piff och Puff gjorde, passade jag på att komma in, jag med. Måste ju in och se att allt var som det skulle,  trots att jag inte varit inne på drygt ett dygn. När grannen fyllt på mat och vatten gick han ut igen, men det gjorde inte jag. Kände för att vara inne ett tag.

Det dröjde inte länge innan han kom tillbaka. Då hade han ringt till matte och frågat om jag skulle vara inne. Man kan verkligen tycka att det skulle vara på sin plats att fråga mig i stället! Att jag tassade ut när han öppnade dörren berodde helt och hållet på att jag själv ville det, förstås. Fråga matte? Bah!

Den kvällen var det så varmt och skönt, att jag bestämde mig för att sova på altanen.
Sedan hände väl inget särskilt på dagen. Det mest dramatiska var väl att jag fick en gäst i pälsen. Den ryckte matte bort det första hon gjorde när hon kommit hem.
Nu är allt som vanligt igen.
Jag älskar vanligt.

10 kommentarer:

 1. Det låter som ett riktigt bra alternativ att kunna vara hemma och umgås med favoritgrannen. Då kan du ju bevaka ditt Område som du brukar, och få lite bonus i form av knägos. Trots allt positivt med arrangemanget brukar det vara rätt skönt när de inneboende kommer hem igen. Vanligt är väldans behagligt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Ett stort jamande välkommen hem igen! Jag älskar också när det är som vanligt. Du gjorde helt rätt i att jama ut dina människor om att de inte får försvinna så där. Att din favoritgranne inte frågade dig utan din matte, det får du nog ta med ro. Människor är ju inte lika kloka som oss katter.

  SvaraRadera
 3. Du har bästaste grannen!Bra att du kan sova där också!Vi hållert med om att livet är bäst när det är som vanligt! Nosbuff!

  SvaraRadera
 4. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jämför man med kattpensionat var det rena himmelriket. Dessutom gjorde jag grannen mindre ensam en kväll, inte heller så dumt!

  SIPPO: Tack, tack! Nä, det klart att jag vet ju att de inte är så kloka som vi, men ibland blir jag litet frustrerad, det kan inte hjälpas!

  DUI och DECO: Det var riktigt bra att övernatta där, särskilt som han gillade så mycket att jag stannade kvar. Ja, det är en bra granne!

  SvaraRadera
 5. Bra att ordningen är återställd. Jag får en idé när du berättar det här. Grannen behöver ju sällskap verkar det som. Du har ju ibland lite mer sällskap än du vill ha - Piff och Paff. Kanske skulle de flytta in till grannen? Eller skulle grannen kanske ta hand om en annan, hemlös, katt?

  SvaraRadera
 6. ja, jag håller med dej. Allt ska vara som vanligt. Det ovanliga tycker jag inte om. Skönt att du blev av med gästen i pälsen dom tycker jag heller inte om, det kliar så dant där dom är.

  SvaraRadera
 7. KATTSON: Utmärkt idé, med Piff och Puff. Men jag tror att det blir stora problem med att övertyga matte om det förträffliga i arrangemanget. Och så är det så att grannen reser bort ofta, annars skulle det nog vara bra för en katt att bo där. Kanske. Om det var någon jag gillade.

  MAYA: Ja, den typen av gäster är inget vidare. Den fick bada i toaletten. Hej då med den.

  SvaraRadera
 8. Du har en Award att hämta hos oss. Nosbuff
  http://duideco.blogspot.com/

  SvaraRadera
 9. Vanligt är inte dumt alls! Saknar helt klart vanligt som mest när allt är ovanligt.

  Blev det någon god korv hos grannen?

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Oj, då tack så mycket! :-)

  NEA: Nä, han hade slut på korven. Urusel planering. Men han ska snart till det tyska landet och hämta hem till mig. Väntar ivrigt.

  SvaraRadera