Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!







tisdag 22 juni 2010

Fyjam så äckligt

I morse hände något otrevligt. När jag vaknade mådde jag pyton, och skyndade mig till närmaste mjuka matta för att spy. Matte hade nog hört det där ljudet jag gör när jag mår illa, för hon kom rusande och puttade bort mig från mattan precis när spyet var på väg ut. Det som kom var riktigt äckligt, tyckte matte. En massa rött, och mitt i allt simmade en lång, vit mask. Det var det otrevliga.



Sedan artade det sig till det bättre, för matte hämtade fram en påse blötmat, med sås, som jag älskar. Tyvärr förgiftade hon alltihop med ett vitt pulver. Jag åt upp nästan alltihop ändå, för såsen var bara så oemotståndlig. Puff stod på andra sidan köksdörren och var mycket upprörd, för hon hörde nog att jag smaskade på något gott. Hon kunde ju inte veta att maten var nästan helt förgiftad.



När jag kom in nu på kvällen ställde matte ner skålen med resterna från i morse. Var faktiskt litet hungrig, så jag slickade i mig alltihop. Nu säger min erfarenhet mig, att jag i flera dagar kommer bjudas på den här maten. Samma erfarenhet säger att den kommer smaka sämre för varje dag, och att matte och jag blir oense om att riktigheten i att lämna maten. Hon menar, att jag absolut måste äta upp allt. Jag tycker inte att jag ska tvingas käka äcklig mat. Men jag hoppas förstås att hon ska hitta nån riktigt god sås, så att vi slipper fajtas.

11 kommentarer:

 1. Stackars dig! Och så fick du inte spy på mattan. Läbbigt med masken undrar var den kommer ifrån?
  Vi som prexis börjat gå ut undrar ju genast om vi också måste äta sånt där konstigt som du får.
  Hoppas att du blir frisk fort och att det inte är några fler inkräktare i din mage. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Uschjam så otäckt! Blörk! Vilken otrevlig luri-mask, jag ska fråga Börje om det var nån kusin till honom. Skönt att du får lite smaskig mat, även om den blir lite förgiftad.

  SvaraRadera
 3. DUI och DECO: Visst är det konstigt? Jag kan jama på att jag aldrig ätit nån mask. Men matte säger att dom kommer in i magen när man äter möss och sånt. Och det kan jag ju inte sluta med. Suckjam.

  SIPPO: Tror inte att något så otrevligt kan vara släkt med mysige Börje? Utan go'såsen hade jag aldrig ätit pulvret, det kan jag kattantera. Bannade mask...

  SvaraRadera
 4. Läbbigt med mask i magen. Inte undra på att du mådde illa. Tänk vad bra om det räckt med att kräkas upp de små slingrisarna. Då hade du ju kunnat äta mattes goda mat, minus förgiftning. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Ja tänk....*drömmer*...tänk att MAT i stället för torrkulorna...men det är väl ingen mening att hoppas. Undrar just hur det ska smaka i morgon...

  SvaraRadera
 6. Sånt elände att maskar flyttat in i magen på dig. På katthemmet brukar vi göra processen kort med de där objudna och ovälkomna typerna. Man brukar få en liten tablett som heter Milbemax som tjejerna här gömmer i lite räkost och trycker in i munnen på oss. När vi svalt är det klart. Fast sen kan man behöva göra om processen efter tre veckor, för de där lömska typerna kan lägga ägg i magen som kläcks efter tre veckor. Och då måste man ta bort de också. Fast vad gör man inte får att fånga en mus eller två?

  SvaraRadera
 7. men vad i? håller din människa på att förgifta dej???!!! Det var det hemskaste jag hört... vitt pulver?? det är väl inte sånt pulver som man blir beroende av hoppas jag...

  SvaraRadera
 8. Fy vad läbbigt! Bläääk för maskar i magen. Tur att du kunde kräkas ut den. Hoppas den var ensam och inte hann lägga några ägg i något tarmludd någonstans. Hurv!
  Smakar det förgiftade pulvret lika illa som det där kletet jag fick för ett tag sen så tycker jag riktigt synd om dig Gustav. Men om det dödar läbbiga magmaskar så.....
  *Nosbuff*

  SvaraRadera
 9. Den där förgiftningsgrejen med maten försöker Matte sig på med mig också ibland, men det går inte. Jag snifar mig til direkt att det är något lurigt med maten och sen vägrar jag äta den maten resten av mitt liv förgiftad eller inte kvittar. Så nu får Matte ta till handgripliga metoder för att stoppa maskarna, hon trycker i mig ett litet brunt piller några gånger varje år, avskyr när hon gör det, men pillret smakar faktiskt kött. Tass/Sixten

  SvaraRadera
 10. Injamar jag med. Usch så hemskt! Tur ja slipper sånt som innekatt. Matte jamar att det finns endosmedicin också, så ni slipper fajtas i flera dagar med förgiftade måltider.

  Hoppas du mår bättre snart Gustav.
  Tassen!

  SvaraRadera
 11. KATTSON: Det där med att trycka in låter inget vidare. Fast räkost låter gott. Ska tipsa matte i alla fall!

  MAYA: Nädu, det kan jag lova på hedertass, det finns noll risk att bli beroende av det där'1

  LIZA: Jag vet ju inte vad du åt, men smakar illa, mer och mer för varje dag. Varför kan dom inte hitta på ett smaskigt piller i stället?

  PUMA och SIXTEN: Nu blev jag litet intresserad! Smakar kött?? Nu börjar det likna något! Måste genast säga till matte, att hon frågar efter en sådan tablett i stället.

  NEA: Jag har provat den där endagstabletten. Där gick min gräns, kan jag jama. ALDRIG att den kommer över min nos! Jag har också sprut i nacken-medicin mot mask, men matte tycker att det blir för mycket sprut där med fästingsprutet också. Ibland är det nog inte så dumt att vara innekatt...

  SvaraRadera