Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 30 juni 2011

Inget tassgemäng med en dam

Våra grannar med skällhunden är här igen, som jag jamade om i måndags. De är här bara när det är sommar. Och de har inte bara en skällis. Det bor en katt med dem också, en tjej. Hon är stor, svart och lurvig. Faktiskt tror jag hon är större än jag. Och äldre än jag, det vet jag att hon är. Hela två år äldre. 

Hon har funnits här längre än jag, och man kan väl jama, att vi utarbetat någon slags samförstånd om hur området ska inspekteras. Vi undviker för det mesta att våra vägar korsas, trots att vi är en hel del på varandras marker. Jag är på hennes tomt (när skällisen inte är ute), och hon är på min. 

Det har hänt någon enstaka gång, att vi haft en kortare dispyt vid gränsen oss emellan. En liten bit från vårt fågelbord har jag gjort en gång under staketet. Den är precis anpassad för en smidig katt, så lyckligtvis kommer inte skällisen igenom där. (Förresten tror jag han är för dum att begripa vad gropen skulle kunna användas till?) I alla fall, där vid gränsövergången, kan det ibland uppstå oenigheter. Det brukar bara bli jamväxlingar i olika tonlägen. Tassgemäng med en dam har jag ingen lust med. Fast jag anser förstås att även om hon var här först, så har jag ändå mycket mer rätt till området. För vem av oss har haft flest dagar här? Just det!

18 kommentarer:

 1. Du är en sann Gentlekatt!!! Klart att du är snäll mot "damer" se bara på de två som du måste dela din bostad... som DESSUTOM gaddar ihop sig mot dig och du som bara är snäll.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. HJULIA, SMULAN, AMANDA: Jag inser ju att de två som placerats här i mitt hus ska få bo här. Att jag tolererar en katt som inte tillhör familjen är mera ovanligt. Min toleransnivå mot sådana brukar vara 0%. Hon skulle bara veta hur hedrad hon ska känna sig, grannkattan.

  SvaraRadera
 3. Näe, puckla på damer är inget vidare! Lömskt och fjantigt. Och reviret är ju ditt. Inget jam om saken!
  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  M&K

  SvaraRadera
 4. Verkligen gentlemanna mässigt av dig Gustav att inte tassa till den där donnan som svassar in på din tomt ! Att du sen tassar in på hennes det har ju INTE med saken att göra eftersom du precis som du skrev är Året Runt boende !!!
  Jag tror inte heller den korkade Skällisen fattar vad man ska ha gropen under staketet till :)

  SvaraRadera
 5. MAURICE och KAJSA: Visst är det mitt? Bra att ni håller med. Det tar jag med mig nästa gång det blir diskussion om saken vid staketet!

  SvaraRadera
 6. KJELLE BUS: Jag håller ju faktiskt uppsikt över deras tomt alltid, varför skulle jag svika nu? Hon är här några månader bara och kan omöjligt känna till allt som måste gås igenom här varje dag. Alltså fortsätter jag mitt idoga arbete precis som vanligt.

  SvaraRadera
 7. Jag håller med om att du är en riktig gentlekatt, ända ut i svanstippen! Klyftigt av dig att ha en gång under staketet som skällisen inte klarar av att använda. *fnissar* Så håller jag med om att du har mest rätt till området, för det är ju ändå du som patrullerar året runt.

  SvaraRadera
 8. Det jamar ju sig själv att det är din plats. Men du är ju alltid som kattlomatisk så du löser det säkert lika smidigt som alltid.Nosbuff

  SvaraRadera
 9. SIPPO: Medhåll av ännu en kompis, det blir perfekt att kunna sätta emot när hon kommer och jamar upp sig! *glad*

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Hittills har det ju funkat rätt smidigt i alla fall. Hon är den enda utomstående katten jag tillåtit såna friheter. Ibland förvånar jag mig själv...

  SvaraRadera
 11. Jamars vad fånigt!
  Som om man skulle kunna "paxa" ett Område, och komma tillbaka ett år senare?
  Nä du Gustav, Området är ditt och bara ditt.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 12. I såna här sammanhang är det ju alltid dagarna som räknas. Bra att du inte bråkar med damen i alla fall. Hon är ju både äldre och dam.

  SvaraRadera
 13. Den svartpälsade damen är att betrakta som en så kallad badgäst, och dessa har ju av hävd aldrig haft samma rättigheter som de permanentboende.
  Men om badgästen är trevlig finns det såklart inget som hindrar att hon ibland får intassningstillstånd på ditt område. Det viktiga är att det är DITT beslut. DU bestämmer, ingen annan!
  Men att tassgripligt hindra denna badgäst är givetvis inget en gentlekatt nedlåter sig till.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. MAX och MÅNS: Inte kan man paxa MITT område i alla fall! Tänk, i snart nio år har jag jobbat här nu. Om man lägger ihop alla hennes månader blir det litet mer än två år. Siffrorna jamar väl för sig själv?

  SvaraRadera
 15. KATTSON: Det är väl just det du skriver som håller tillbaka mitt behov av att köra bort alla. Inkräktare är annars alltid killar, och jag tror yngre. Har aldrig frågat hur gamla de är.

  SvaraRadera
 16. FRASSE: Badgäst? Har visserligen svårt att tänka mig att hon brukar tassa ner och bada, men om du jamar det så är det säkert så. Du verkar insatt i problematiken, så jag litar på dig angående rättigheterna. Mycket betryggande inför eventuella kommande förhandlingar!

  SvaraRadera
 17. Hehe, kom just att tänka på att du gott kan jama om för badgästen att hon gärna får bada överallt. Ett erbjudande som så att jama inte kostar dig något :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 18. FRASSE: Jag tar dig på jamen! Morrhår och tassar, vad förvånad hon ska bli över erbjudandet! :)

  SvaraRadera