Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 27 juni 2011

Bra temperatur för en lagom tjock päls

Hoppas ni haft det bra i helgen allihopa? Jag har haft det jamarbra! I fredags kom jättemånga favoritmänniskor och gästade mig. Jag hade nästan litet svårt att hinna med allihopa. De som mest höll sig inomhus fick bli aningen förbisedda, för jag tyckte det var skönast ute. Där ser man vad bra det är att ha en lagom tjock kattpäls på sig! Min sommarpäls är som utprovad för just den temperatur som var i fredags. Litet för kallt för pälslösa människor = helt rätt för mig! En bra temperatur, är när man kan jobba full av energi, utan att man måste lägga sig och vila i skuggan. Eller, för den delen, tassa in och värma sig.

Dagen därpå var det bara matte och husse hemma. Det var ingen riktig fart på dem, tyckte jag. Alltså passade jag på att göra en längre inspektionstur runt Mitt Område, och var borta rätt många timmar. När jag kom tillbaka, hittade jag både matte och husse på nya altanen. De försökte sätta ihop stora plastskivor till något. Husse lät irriterad, matte med, förresten. De höll på länge och väl, och vred och vände på skivorna. Jag iakttog dem intresserat, men kände att det var tryggast att inte lägga mig i. De måste ju få känna att de klarade av det hela alldeles själva. 

Till slut kom husse på hur man skulle göra, och vips, stod där en stor tunna av något slag. Han bar iväg den bakom växthuset. Där står den nu. Det är precis att en ståtlig katt kan passera den på ena sidan. Matte ska visst ha tunnan att lägga kvistar i, och döda blommor.
Hur svårt kan det va'? Fyra väggar, en botten och ett lock!Igår hände något alldeles oerhört. Utan att tillfråga mig bjöds grannskällhundens människor hem till mitt hus! Lyckligtvis lämnades skällisen hemma på sin tomt. Man hade ju kunnat förvänta sig en ursäkt för alla utskällningar jag fått, men icke. Om de kommer tillbaka, ska jag minsann påjama denna oartighet.
 

20 kommentarer:

 1. Låter ju som om du på det stora hela taget haft en bra helg. Klart det liar i klorna när man ser hur tvåbeningar fumlar och har sig med de enklaste göromål, men klokt av dig att inte förstöra deras självförtroende genom att ingripa. De mår bra av att tro att de klarar saker själva.

  SvaraRadera
 2. KATTSON: Ja, det var ju bra att jag avstod från ingripande, när det gick till slut. Och när den kommit på plats passade jag på att godkänna den. Det var förstås något de inte kunde göra!

  SvaraRadera
 3. Verkar praktiskt med en fyrkantig kvist-låda. Nu kanske du äntligen får ha hinken i fred!

  SvaraRadera
 4. SAMBO och ROXY: Det kan jag naturligtvis hoppas på, men jag tvivlar. Hon släpar nämligen omkring på min tunna litet varstans. Turligt nog brukar den hamna på sin plats till slut ändå, i mitt växthus.

  SvaraRadera
 5. Ja , jisses vad det kliar i klorna när man ser sina 2-benta fumla med olika göromål !!!
  Fattar inte att du kunde hålla klorna i styr när du såg dom där på altanen ??!!
  Vá bjuda in Skällisens 2-benta utan att fråga dig ??!! MYCKET UPPRÖRANDE !!!
  Att dom sen inte hade vett o be dig om ursäkt å Skällisens vägnar det är ju höjden av höjder !!!

  SvaraRadera
 6. Jag håller med om att lagom päls är bäst. Men det kan vara knepigt att hitta rätt volym när vädret håller på att ändras hela tiden. Den där tunnan såg ju rätt inbjudande ut, är det värt att undersöka kanske?

  SvaraRadera
 7. KJELLE BUS: Jag blev inte så litet förvånad över att de inte tog upp sin skällis beteende gentemot områdets katt. De kan ju inte undgått att höra vilken behandling jag fått av honom? *förorättad*

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Jag har nu tagit på mig lightmodellen av päls, och hoppas på det bästa. Matte påstår att nu SKA det bli sommar!
  Nja, nog för att jag är vig, men jag måste erkänna att den här är nog i högsta laget för mig. En extra svårighet är locket. Får nog hålla mig till min tygtunna.

  SvaraRadera
 9. Låter som du har haft en bra helg, extratid med matte och husse är ju alltid bra och gos med favorittvåbeningar gillar vi också! Tur att de inte tog med skällisen i alla fall! Nosbuff

  SvaraRadera
 10. Det är ju skandalöst, att de inte uppmärksammade skällismänniskorna på skällisens bedrövliga beteende!! Vi förstår att du inte ville hjälpa till och få ihop tunnan! De kan gott stå där och kämpa med tunnor, när de inte ber ohyfsade skällisar veta hut!
  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 11. DUI och DECO: Hade skällisen kommit med hade jag FLYTTAT. Åtminstone den dagen. Eller förresten...jag hade nog gett honom en KO, alltså klo-out!

  SvaraRadera
 12. Jag agerar precis som du när min matte försöker leka hantverkare. Men inte av omsorg om hennes självförtroende utan för mina örons och min sinnesnärvaros skull. Mattes tålamod är nämligen oerhört kort och det brukar inte dröja längre förrän illvrålen ekar genom lägenheten. Men då är jag tryggt förskansad bakom sängen med tassarna i öronen.
  Ganska osolidariskt av dina tvåbeningar att inte kolla med dig innan de bjöd in skällisens människor. Ni är väl ändå en familj som bor under samma tak? Lite undervisning i vett och kattikett vore nog på sin plats här...
  Tassklappar

  SvaraRadera
 13. MAURICE och KAJSA: Tunnor är ju litet av min specialitet, men de klurade ut det utan min hjälp. Kan inte jama annat än att jag är glad för det, för jag vill ju helst inte ha en matte och husse som är dumma i huvudet!

  SvaraRadera
 14. FRASSE: Vad roligt att se dig här igen! Jahajam, de reagerar tydligen olika på problem. Här blir det mest tyst och sammanbitet, med enstaka utbrott av konstiga ord.
  Jag tycker också att en förvarning hade varit på sin plats, åtminstone. Det var litet häftigt att helt plötsligt upptäcka dem vid min dörr. Visst, ska nog fixa litet undervisning. Bra idé!

  SvaraRadera
 15. Att se sina människor montera ihop prylar är en övning i katt-tålamod. Där ser man hur de vänder och vrider, och sällan blir det rätt. *suckar* En eloge till dig som kunde vänta ut dem, så att de fick lyckas på egen tass. Lite småtrist överraskning att se skällisens människor på besök. Undrar om dina människor var lite strategiska där? Naturligtvis kunde inte skällismänniskorna undgå att märka vilken social, trevlig, stilig och allmänt begåvad kisse du är. I fortsättningen ska du se, att de väluppfostrar sin skällis när de är på promenad. Väl? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det största problemet är att skällisen anser att jag inte har rätt att tassa omkring på min egen tomt. Åtminstone inte den delen som gränsar till hans avdelning. Så fort han får syn på mig får jag en utskällning. Synnerligen irriterande. Ibland säger hans människor åt honom att sluta, men bryr han sig? INTE ETT SMACK! Där skulle behövas MASSIV undervisning!

  SvaraRadera
 17. Visst är det "gött" de dagarna pälsen är perfekt?
  Då kan man patrullera i evighet. :-)
  Sedan tycker vi att det är god sed att jama om ursäkt om man skällt mer än man kan äta upp!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 18. Låter verkligen som du haft en bra helg iaf, Gustav, mjau
  Här har vädrets makter inte varit med oss, visst är deet typsikt en midsommar??
  Tur iaf att era grannar lämnade *skällisen* hemma
  Vi tycker jamarsklart att du ska påkalla att dom ska be dig om ursäkt för all utskällning du fått.

  Tass tass

  SvaraRadera
 19. MAX och MÅNS: Eehhh? "Om man skällt mer än man kan äta upp"? I valet mellan skäll och uppätning vet jag vad jag väljer...Eller VAD ska ätas upp? *grubblar*

  SvaraRadera
 20. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Mina människor var inte så helnöjda med midsommarvädret, men jag tyckte det var rätt okej. Inget blött i alla fall.
  Har jamat till matte på skarpen att hon måste ta upp utskällningsfrågan nästa gång hon träffar grannarna.

  SvaraRadera