Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 16 juni 2011

Rena hälsopillret - en katt!

Vi satt och bläddrade i gamla tidningar, matte och jag. Ja, hon bläddrade och jag höll henne sällskap. Varje vecka kommer det tidningar, som matte lägger i en korg för att läsa "när hon hinner". Till slut blir korgen så full, att hon måste antingen skaffa en korg till, eller börja läsa några av tidningarna. Då tar hon en hög och bläddrar igenom dem, för hon tycker inte hon kan bara slänga dem olästa. Tur det, för ibland står det Viktiga Saker.

Som till exempel en liten notis "Katter är bra för hjärtat". Där står det att vi har en mer gynnsam hälsoeffekt på människor än hundar (vem trodde något annat? Min anm). Det är ett universitet i Minnesota som undersökt det här. Deras studie visade att kattägare löpte 40 procent mindre risk att avlida i hjärtinfarkt. Risken var också mindre för bland annat hjärt-kärlsjukdomar, stroke och hjärtsvikt. 
Bästa må-bra-medicinen!


Nog för att jag vet att katter är bra för nästan allting, men inte visste jag att vi är bra! Sedan hade de väl gjort ett litet skrivfel. De skrev kattägare, men de menade naturligtvis kattägda. Sånt man får överse med i sammanhanget. Huvudsaken är ju att människor fattar vad bra det är att bo med en katt. Eller flera.  

18 kommentarer:

 1. Eftersom vi är så duktiga på att hålla människor friska, så borde vi faktiskt ha lite högre status. Vi får nog ta tag i det här på allvar och kräva lite gensvar från de ansvariga människorna. En demonstration utanför Riksstaden kanske?

  SvaraRadera
 2. SIPPO: De flesta människor gillar väl att vara friska? Mycket underligt att vi inte fått vår status uppgraderad. Om hela gänget demonstrerar utanför Riksstaden tror jag det kommer uppmärksammas!

  SvaraRadera
 3. Man frågar sig: När ska vi få vårt rättmätiga erkännande för våra enorma insatser i den förebyggande hälsovården? När ska förändringen i KATTityd komma?
  Det är dags att jama ifrån ordentligt nu. Demonstration utanför Riksstaden skulle ge oss en riktig rivstart. Vi måste börja peka med hela tassen!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 4. Inte bara det. De familjer som har ett pälsigt djur under minisarnas första år gör att minisarna blir mindre allergiska än andra som inte haft något pälsigt djur. De är ju jättebra!

  Du har så rätt vi är rena hälsopillret!

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. FRASSE: Nu när undersökning efter undersökning visar på vår positiva betydelse, kan man undra varför ingenting händer? Fortfarande är katthemmen överfulla och mängder med övergivna katter i skogarna? HUR kan det komma sig? Det är sannerligen dags att peka med hela tassen!

  SvaraRadera
 6. NEA: Ja, det läste vi också, matte och jag. Ännu en anledning för människorna att uppsöka närmaste katthem!

  SvaraRadera
 7. Ibland kommer även tvåbeningar på saker som är självklara för oss katter. Men det borde uppmärksammas ännu mer. Jamar med Frasse. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. DUI och DECO: Det är det som är den STORA frågan. HUR ska man slå in detta i människornas huvuden?? *brydd*

  SvaraRadera
 9. Även om vi är rena hälsokosten för våra tvåbeningar undrar vi en sak...
  Finns det överhuvud taget något skäl till att INTE ha katt? ;-)

  SvaraRadera
 10. På nåt sätt verkar det som om det är ett område där vi inte har positiv inverkan på tvåbeningar. Jag menar förstås förståndet. Trots att vi i kattiljoner år bevisat hur bra inverkan vi har på dem, så verkar de aldrig förstå! Vad ska vi göra åt det?

  SvaraRadera
 11. MAX och MÅNS: *grubblar och grubblar*

  SvaraRadera
 12. KATTSON: Ja, VAD? Fast det fanns ju för längesedan några som fattade, de som gjorde oss heliga. Undrar just vad som hände sedan? Hur kunde det gå så fel? Även om jag inte kräver helighet, så kan det väl finnas något mitt emellan?

  SvaraRadera
 13. Jaa, det är som jag alltid jamat - vi är unika vi katter...

  SvaraRadera
 14. Husse påstår att det inte gäller mig den där effekten , för när jag jammar mitt i natten så får husse en puls på minst 180 ;-)

  SvaraRadera
 15. Klart att vi katter är bra för våra människor.
  Vi katter håller ju INTE på att stressa hit och dit som dom gör, mjau
  så visst är vi bra på att inte stressa.
  HMPF undrar varför dom stressar hela tiden???
  så våra människor borde lära sig av oss.

  Tassekram

  SvaraRadera
 16. MAYA: Håller helt med föregående jamare!

  SvaraRadera
 17. KJELLE BUS: Men då blir det ju som världens träningspass! Har hört att då får man jättehög puls. Alltså är jag nyttig ändå! ;-)

  SvaraRadera
 18. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Stress, det vet vi inte vad det är. Förutom det vi ser hos de tvåbenta. Att bara leva och ta dagen som den kommer, utan att bekymra sig, det måste vi lära ut till dem!

  SvaraRadera