Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 21 juni 2011

Jag testar: shoo!

Nu har jag testat min fästingbricka så länge att jag vågar mig på ett första utlåtande. Hittills har jag faktiskt inte fått en enda fästing på mig. I början hade jag fortfarande Frontline i pälsen, men det är borta nu. 

Det trixiga med brickan är att få den att hänga på rätt håll. Matte är och vänder den, jag vet inte hur många gånger varje dag. Det irriterar mig en del. När man köper brickan är det två brickor i en så att jama. I affären tyckte de att man kunde dela den, och sätta fast den ena biten inuti halsbandet med dubbelhäftande tejp. Det gjorde matte. Den ramlade av första dagen. Då tog hon den andra biten och satte fast den i ringen som medföljde. 

Hur hon än gjorde hamnade biten bak och fram. Och för att den ska fungera, måste det svarta ligga mot pälsen. Då bildas någon slags fält som ska göra att fästingar inte vill krypa upp på mig. 

Alltså bytte hon ut ringen mot garn, så att brickan kunde knytas riktigt hårt mot halsbandet. Även om den fortfarande vänder sig, är det svarta mot pälsen för det mesta. Och fast jag inte gillar att hon är där och pillar så ofta, gillar jag att slippa bli ryckt i pälsen när fästingar ska bort.

Man kan jama att jag är försiktigt positiv till shoo. Det kostar ganska många pengar, 350 stycken, men det ska verka i fyra månader. Då kostar Frontline lika mycket. Och det är förstås jamarskönt att slippa nacksprutas.

Det här var ju inte så särskilt intressant för er som inte är ute. Tar därför med det avsnitt av Simons katt som jag tror jag gillar allra bäst. Har sett det massor med gånger, men skrattar varje gång så morrhåren hoppar. Här kan man jama om hög igenkänningsfaktor!  Kolla här!

14 kommentarer:

 1. Peppar peppar så har jag klarat mig undan sånna där fästingar , fastän jag brukar tassa runt i högt gräs när jag är ute på promenad med matte :)
  Kan ju hoppas att turen håler i sig !!!
  Den där filmen med Simons katt är min och mattes favorit med !!!

  SvaraRadera
 2. KJELLE BUS: Du har ju en perfekt färg på din päls, de svarta små rackarna syns direkt. Du har nog haft tur ändå. Jag brukar ha uppåt en tio stycken varje sommar. Och då har jag haft Frontline på mig. Är väldigt nyfiken på hur länge det dröjer innan jag får den första nu när jag bara ha shoo-brickan.

  SvaraRadera
 3. *noterar* Okej, ska be husse kolla upp det. Men du jamar väl till om det blir några underliga bieffekter, typ tappar pälsen på svansen och så?

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Absolut, det lovar jag på hedertass! Fast jag tror att Frontline har fler bieffekter. Framför allt är det blött.

  SvaraRadera
 5. Det är väldigt bra när vi katter kan tipsa varandra. Vad skulle vi göra om vi inte hade oss?

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Ja, VAD? *grubblar intensivt*

  SvaraRadera
 7. Skönt att det fungerar! Vi får nog nöja oss med sprut i nacken men vi är ju inte ute lika ofta som du.Nosbuff

  SvaraRadera
 8. *fnissjam*
  Vi trodde du hade fått en fjäder i nosen... "atSHOO" :-D
  Husse har tittat på sådana där dylika halsband till oss, då vi får MÄNGDER med festingar på oss, då framför allt Max.
  Frågan är mest... skulle han få på oss ett halsband?

  SvaraRadera
 9. DUI och DECO: Ska bli intressant att se hur länge jag är fästingfri. Skulle brickan räcka i 4 månader, då är den värd varenda peng, säger matte. Tror att 4 månader Frontline kostar lika mycket ungefär. Men vi får se, det har bara gått 1 månad än.

  SvaraRadera
 10. MAX och MÅNS: Absolut! När matte kunde få på Piff ett halsband, klarar nog ni också av det! I början var hon motsträvig, men hon lärde sig snabbt att halsband = ut. Det är klart, ni har ju lucka, men ändå kan jag jama att man vänjer sig fort. Jag hade inte heller halsband när jag kom hit. Nu har jag haft det så länge, tänker inte på det.
  Jag har haft brickan en månad. Inte en fästing hittills. Ändå bör det finnas en del där ute efter regnandet. Tycker absolut ni bör prova i alla fall. Fästingar är ena riktiga otäckingar.

  SvaraRadera
 11. Spännande att höra, att det finns annat än nacksprut som hjälper mot fästingar. Synd bara, att det var så pillrigt att få brickan att ligga åt rätt håll. Hoppas att Shoo funkar hela sommaren, så du slipper det där nedra nacksprutet. Kurr och burr.
  Ps. Simon´s cat är för härlig! :)

  SvaraRadera
 12. Hoppas matte passar på att klia lite vid örat också när hon är på och petar på dig så mycket.

  Nosgos

  SvaraRadera
 13. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag håller förstås tassarna för att brickan ska verka så jag slipper kladda ner pälsen. Shoo ska ju vara helt utan biverkningar. Det ÄR irriterande med denna eviga koll av att den hänger rätt. Tur jag är en tålmodig kisse.

  SvaraRadera
 14. NEA: Jodå, litet kli brukar det bli. Och så säger hon att jag är en duktig katt. För det är jag ju!

  SvaraRadera