Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 8 juni 2011

Köp något vettigt i stället, matte!


Nu har matte gjort ett felköp. Igen! Förra gången var när hon köpte musen, som gör en röd prick. Något tydligen alla katter ska älska? Inte vi! Möjligen iakttar vi den förstrött en liten stund, men tappar snart fokus på något så ointressant.

Den här gången kom hon hem med en aktiveringsboll. "Jättekul, och får verkligen fart på katten" påstod de i affären. Var sitter det roliga, om jag får fråga? Först stoppade matte i litet av vårt favoritgodis, och rullade bollen framför nosarna på oss. Belevat tittade vi till på den, men inga närmare undersökningar utfördes. Först sedan matte fyllt på med litet droger också, bevärdigade vi bollen ett visst nosande. Åtminstone en halv minut eller så. Efter att ha konstaterat, att det inte gick att berusa sig på något som var instängt, tappade vi snabbt intresset. 

Bara att lägga ännu ett onödigt inköp till handlingarna. Matte kan ju stoppa in makaroner, choklad eller annat hon gillar i den. Ifall hon känner aktiveringsbehov, menar jag. Vi är nog aktiva, som vi är.

19 kommentarer:

 1. Tack för att du jamade om detta. Är själv ytterligt misstänksam mot alla former av "aktiveringsgrunkor" och nu slipper jag åtminstone ta ställning till dessa prylar - matte tar nämligen stort intryck av dina åsikter.
  Underligt nog kan den röda pricken roa mig ibland, det är något ryckigt och oberäkneligt över den som tilljamar mig...
  Tassklappar
  Matte tillägger: Vi har haft ett litet helsike med det nya kommentarssystemet. Jag har tagit bort en kommentar med ditt namn och lyckats redigera in ditt vanliga bloggnamn på en annan. Hoppas de går tillbaka till det gamla systemet. Är så ledsen att detta har ställt till besvär för er!

  SvaraRadera
 2. Vi ha en annan sorts aktivitetsboll, den heter Catmosphere (kan finnas på er apotek också, kika på deras hemsida!!!) som Smulan leker med varje dag. Hon till och med säger till matte om gottet tar slut i den!
  Röda pricken däremot... Gäääsp...

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Injamar för fullt!
  Vem har tid att bli "aktiverade"?
  Röda pricken suger och godisbollar med.
  Därimot gillar Måns en egenfångad kotte.
  Sedan säger husse att han hört att en pingisboll i ett badkar ska va kul. Vi har inget kar och kan därmed inte säga något om det.

  SvaraRadera
 4. Matte tjatar på mig och säger att jag måste jama om att det nya kommentarssystemet fungerar bättre nu. Hon glömde säga det i förra kommentaren :-)
  Och sedan glömde jag att jama om att jag även gillar en liten vippa som matte och jag låtsasslåss om ibland. Ska visa den på bloggen nån gång.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 5. Jag håller med fullständigt. Det går inte att hålla koll på allt skräp våra människor köper för vår skull, som de säger. Men precis som du säger, så kan de ju krypa runt på golvet själva och leka.

  SvaraRadera
 6. FRASSE: Aktiveringsbollen var det sämsta hittills. Den enda riktigt kuliga grejen är 'Undercover mouse'. Vi har inte på den så ofta, men när vi har det kan vi inte låta bli den. Vippor gillar Puff. Hon drar omkring på dem själv som nån slags troféer.
  Matte har kunnat kommentera ok senast!

  SvaraRadera
 7. SMULAN, AMANDA, HJULIA: Säkert är det samma princip, man ska rulla bollen så att godiset faller ur. Bra att Smulan gillar den. Det måste ju vara några katter som gör det, eftersom bollen säljs. Men för oss är stora bollar ingenting, tyvärr.

  SvaraRadera
 8. MAX och MÅNS: Egenfångad kotte gillar jag också! Både ute och inne. Vi har inte heller badkar, men jag kan tänka mig att det kan vara kul en stund. Så är det ju med det mesta, man leker tills det inte är kul längre. Då är det bara att lägga av!

  SvaraRadera
 9. SIPPO: Gissar att du också har ett antal grejor som liggande på golvet, sånt "som katter leker med"? Det är ju bara det att vissa inte bryr sig om vad tvåbeningar räknat ut att vi ska gilla!

  SvaraRadera
 10. Vi har en sån där boll, är kul ibland särskilt när moster fyllde hela med godis istället för med torrfoder! Funkar inte grejerna kan man ju ge bort dem till någon som behöver dem bättre. Förstår om inte du tycker leksaker är så kul du har ju riktiga saker att jaga..Nosbuff

  SvaraRadera
 11. DUI och DECO: Ingen av oss tyckte den var ett enda kul kul. Inte ens med kattmynta i var den någon succé. Så ifall någon vill ha den kan de få den.

  SvaraRadera
 12. näe tacka vet vi "kast med liten dentis" å såna lekar!

  SvaraRadera
 13. MAURICE och KAJSA: Håller med! Den leken kan jag ställa upp på! Vem bryr sig när de ligger inne i en boll??

  SvaraRadera
 14. Vi har en liknande boll. Rasmus är ju road av bollekar, så oftast låter vi lillkillen fösa runt bollen så det trillar ut torrisar. Så kan vi andra lojt sträcka ut en tass och dra åt oss godbiten efter golvet... :) Matte muttrar något om lata kissar, men det är väl skillnad på att vara lat och att vara smart? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 15. FINDUS, ISAK och RASMUS: Här finns ingen som bryr sig om bollar i den storleken. Små minitaggbollar kan Piff och Puff IBLAND daska till, men så här stora är de HELT ointressanta.
  Det är synd att de inte gillar den här, för att bara håva in godiset hade jag kunnat ställa upp på.

  SvaraRadera
 16. Märkligt att tvåbeningar tror att vi är i samma behov av stimulans som de är. Vi behöver inte en massa saker. Vi behöver en matte och/eller husse som bryr sig om oss, inte en massa saker. Min favvoleksak är en pappersbit i ett snöre. Jag hade ju med den på festen.

  SvaraRadera
 17. KATTSON: Javisst, ja, den såg jag...jättefin! Och mycket bättre än en boll med hål i!
  Och vill vi leka, nog hittar vi något att leka med. Nåt skräp på golvet duger gott för mig!

  SvaraRadera
 18. Jamar som Sippo
  *så kan de ju krypa runt på golvet själva och leka*
  Håller vi tass på
  Våran matte köper oxå hem lite tråkiga saker ibland, *SUCKJAM* alltså.

  *Fniss*
  Klart vi ska köpa med oss likadan superfisktårta till nästa år du fuller år gustav, det lovar vi,

  Tassen till dig du fina katt

  SvaraRadera
 19. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Jag förstår inte varför man ska pilla ut godiset ur en boll när man äta det direkt? Vad de hittar på, tvåbeningarna!
  Ser fram emot nästa födelsedag redan *slick om nosen*

  SvaraRadera