Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 17 juni 2011

Först när katten flyttar in...


Ja, så är det bara. Egentligen finns det ingenting att tillägga till denna självklarhet. Det är bara synd att så många tvåbenta ännu inte upptäckt det. Vi får väl göra vårt bästa som ambassadörer för kattsläktet och jama högt och ihärdigt om detta.


Jag ser i en inredningstidning en bild på ett riktigt tjusigt vardagsrum. Stort, luftigt och ljust, och med massor av fina saker piffigt placerade. Alla färger matchar varandra. Men där finns någonting som gör att bilden känns varm och levande. På soffan ligger en katt ihoprullad!  Fotografen, som tog bilden, var klok nog att låta katten ligga kvar. Eller till och med så klok att h*n bad katten lägga sig där, för att bilden skulle bli riktigt bra. För att den skulle visa ett riktigt hem, inte bara ett vackert vardagsrum.


Ni -mina kompisar- och jag, bor ju ihop med människor som fattat det här. Önskar er allihop en trevlig och skön helg, även om det verkar bli en del blött som ska ramla ner. Vi får väl mysa i våra riktiga hem.

20 kommentarer:

 1. Åh så rätt du har!!! Din klokbok är en osedvanligt klok bok!!

  SvaraRadera
 2. MAURICE och KAJSA: Tackjam så mycket för det! *glad*

  SvaraRadera
 3. Det sägs ju att en lägenhet eller hus bara är en bostad, men när man har katt blir det ett HEM. Precis så som du klokt påpekar. Ovanlig klyftig fotograf som tog den där bilden till tidningen :) !

  Ha en härlig helg du och de dina med, kloka Gustav!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. *nickar* Du har så rätt så. Ett hem utan en katt, är inget hem. Jag gillar verkligen din klokbok. När tänker du ge ut den?

  SvaraRadera
 5. Bra jamat!
  Det är därför husse blir nojig när vi är borta för länge, för då vet han ju inte vart han bor! tihi
  Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Du är absolut en av de klokaste katterna vi känner. Mer behöver inte sägas.Hoppas att du får en skön helg med mycket gos och god mat. Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Gustav, du glömde mig. Jag är också din kompis, men jag har inget eget hem att mysa i. Inte ännu. Fast jag hoppas jag får ett snart. Det är konstigt att jag inte fått det för det finns ju så många hem som inte är fullständiga. D v s de saknar katt!

  SvaraRadera
 8. *Nickar* instämmande med Sippo
  *Ett hem utan en katt, är inget hem*
  Är så rätt det bara kan.
  Du är så klok kompis

  Tassetass

  SvaraRadera
 9. Vilken klok skylt du snickrat ihop igen !
  Så sant som det är sagt det där som står på skylten. Synd att inte alla 2-benta kan fatta det bara !!!
  Trevlig helg önskar jag o matte er också :)

  SvaraRadera
 10. HJULIA, SMULAN, AMANDA: Ja, tänk vad en liten katt kan göra skillnad för atmosfären! Förhoppningsvis fattar människorna som läser tidningen det också. Hur positivt det är att bo med katt.

  SvaraRadera
 11. SIPPO: Ja, vi får väl se när jag får tid nån gång. Just nu är det mycket med all bevakning där ute. Och stressad, det vägrar jag bli, förstås!

  SvaraRadera
 12. MAX och MÅNS: Nä, det är klart! Han undrar förstås när han kommer in i ett helt tomt hus. Bäst nån av er håller sig hemma, så han inte irrar iväg nånstans!

  SvaraRadera
 13. DUI och DECO: Jag tackar så väldigt mycket, det var snällt jamat av er! Önskar er detsamma förstås!

  SvaraRadera
 14. KATTSON: Ja, ursäkta, på ett sätt gjorde jag det. Men jag räknar ändå det som att den platsen du bor på är ett riktigt hem. Det är så att jama automatik i det! Det är bara synd om de människorna som missat att få bo med dig!

  SvaraRadera
 15. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Nu måste vi "bara" få en massa tvåbeningar att förstå det också!!!

  SvaraRadera
 16. KJELLE BUS: Det är verkligen synd att många är så trögtänkta. Och inte vet jag hur man ska rätta till felet? *funderar*

  SvaraRadera
 17. Matte glömmer inte hur hennes lägenhet kändes efter hennes förra katt flyttat till regnbågslandet. När hon öppnade dörren in dit så var det en ekande kall tomhet. Hon stod ut i en vecka sen kom jag hem till henne. :)

  Så matte skriver under på att ett hem är inget hem utan en katt!

  SvaraRadera
 18. NEA: Vi har haft tur som hittat människor som förstår vår betydelse. Och din människa hade ju jamartur att det var just du som kom hem till henne!

  SvaraRadera
 19. Jepp. Så sant! Vi är de första kissar som bor hos matte i lägenheten, men precis som Neas matte så brukar hon ofta tänka på vilken skillnad det blev att komma hem när vi flyttat in. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 20. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, uschjam så trist att komma hem till en lägenhet alldeles tom på katter. Inga nosar som står och väntar vid dörren. Så tomt och tråkigt! Tur att ni och matte hittade varann!

  SvaraRadera