Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 28 juni 2011

Kvällsdövhet

Jag får allt mindre lust att vara inne. Framförallt har jag blivit alltmer döv på kvällarna, när jag ska in. Med det menar jag, när matte vill, att jag ska komma in. Inte ens när jag ligger så nära som under bilen, bara några meter från en ropande matte, kan jag uppfatta något? Jag ser väl att hon rör på munnen, det är allt. Men det känns inte som att det är något som angår mig? Jag iakttar henne noga, för att visa, att jag i alla fall uppmärksammat hennes närvaro.
Märkligt att matte inte hörs när det börjar mörkna? Det ser ju ut som hon säger något...

Hittills har jag av ren godhet uppoffrat mig, och tassat in till slut. Men nu när nätterna börjar bli varma, tror jag att det snart är dags för att prova på campinglivet, och sova under bar himmel. Om det blir någon tid över till sömn? 

16 kommentarer:

 1. Så HÄRLIGT det låter med campingliv !!!
  Det är inte bara ute som den där dövheten kan sätta in säger matte.
  Ibland så ropar o ropar hon efter mig men inte hör jag det inte !
  Jag ligger lugnt kvar under sängen jag ;-)

  SvaraRadera
 2. KJELLE BUS: Vi har nog snillrikt utformade öron, så vi hör bara det som är VIKTIGT. Resten har sållats bort i något slags brusfilter?

  SvaraRadera
 3. Det som är fiffigt när man är katt och har väldigt bra hörsel, är att om man bara vinklar dem lite, så hör man ingenting som inte heter "tonfisk", "torsk", "godis", "prasselpåse" eller "kattong"

  SvaraRadera
 4. Det är inte bara du som drabbas av den där dövheten, jag själv drabbas med ibland. Men jag tror att det snarare är så att våra människor tappar rösten. För vi har ju prefekt hörsel.

  Jag tycker också det låter riktigt härligt med campingliv, men du är väl försiktig va? Det är inte bara brummisar som kan vara farliga.

  SvaraRadera
 5. Kan det vara nån epidemi hos tvåbeningar det där att det plötsligt inte når fram vad de säger? Har hört att många katter har samma problem, eller det är väl snarare tvåbeningarna som har problem förstås.

  SvaraRadera
 6. Vi har också selektiv hörsel och kommer bara om och när vi vill...
  Ibland vill man bara inte höra, utan ligga kvar där man är.
  Var rädd om dig, när du campar ute nån natt! Vi håller med Sippo! Det finns andra faror på nätterna än brummisar.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Campingliv på altanen låter toppen tycker vi, lite mjukt och skönt att ligga på men ändå ute och njuta av tillvaron.Nosbuff

  SvaraRadera
 8. MAURICE och KAJSA: Det har du alldeles rätt i. Om matte ropade Tonfisk i stället för Gustav skulle jag nog kunna uppfatta det! Åtminstone skulle jag inte vara helt döv!

  SvaraRadera
 9. SIPPO: Visst har vi perfekt hörsel! Men kanske är det som Maurice o Kajsa jamar, vissa vibrationer kanske inte når fram? Tonfiskvibrationer TROR jag skulle funka?
  Jag har inte sett något farligt här, men man vet förstås aldrig. Klart jag är försiktig! Det är väl alla katter?

  SvaraRadera
 10. KATTSON: Jag har också hört många andra uppleva samma sak. Du har rätt i att jag inte alls upplever det problematiskt. Däremot har jag hört matte sucka litet ibland.

  SvaraRadera
 11. HJULIA, SMULAN, AMANDA: Jag brukar nog ta mig några campingnätter på somrarna. När jag var yngre kunde jag idka friluftsliv 2-3 dagar, men då blev matte väldigt orolig. Såna här nätter när det är sommarvarmt är det svårt att tassa in och lägga sig!

  SvaraRadera
 12. DUI och DECO: Jag har också en mjuk dyna under tak på altanen, och mat och vatten. Så det är inte särskilt strapatslik camping jag idkar, precis.

  SvaraRadera
 13. Campingliv äger!
  Det är mycket skönare ute i höga gräset än i soffan.
  Framförallt när pälsen är lite för tjock. ;-)
  Det där med selektiv hörsen är en ren gåva.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 14. MAX och MÅNS: Ja, ni är ju litet av experter när det gäller campingliv! Jag får väl rådfråga er om jag stöter på svårigheter?

  SvaraRadera
 15. Undrar om ljudet av mattes röst helt enkelt hörs sämre när det är sommarvarmt? Att själv kunna bestämma om och när man vill komma in vore optimalt, men det verkar som om många tvåbeningar har så dåligt tålamod på nätterna. De vill inte ens vänta några ynka fem-sex timmar. Då är nog camping på altanen bra som alternativ. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det kan ju vara så att värme inte transporterar matteröster lika bra.
  Ja, de har uruselt tålamod på nätterna! Och så blir de trötta alldeles för tidigt. I princip just då när allt det roliga börjar ute.

  SvaraRadera