Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 13 juni 2011

Och de bara försvann!

Det här var en annorlunda helg. Vet inte riktigt om den var bra eller dålig? Lördagen var helt okej, och ungefär som vanligt. Lagom solvärme. Både husse och matte var ute, och jag tassade emellan och höll bägge sällskap ungefär lika mycket. 

Söndagen började precis som vanligt. Litet blötmatsfrukost, och sedan ut. Men sedan! Rätt som det var, såg jag matte och husse bära in en väska i bilen. Jag tassade fram och undrade vad det var frågan om? "Nu får du vara ute, Gustav", sa husse till mig. Sedan visade han mig, att min matskål flyttat ut på min nya altan. Där stod också en stol med en dyna på. "På den kan du sova i natt" fortsatte han. Jag förstod ingenting? Varför skulle jag sova där? Men det var präktigt att se min matskål fylld med råge!

Jag funderade inte mer på det, utan gav mig av på spaning. När jag kom tillbaka, hade matte och husse åkt. Efter att jag varit hemma ett bra tag, fick jag oväntat besök. Min favoritgranne tittade över. "Jag skulle bara se hur du har det, Gustav", sa han. Och så gosade vi en stund. Eftersom mina människor var borta, tyckte jag, att jag lika gärna kunde följa med honom hem. Så då gjorde jag det. Ja, just det! Har ju glömt att berätta, att leverkorvsförrådet är påfyllt! Fick mig en smakbit av alldeles nyinköpt leverkorv. Höll honom sällskap en stund sedan, förstås. Det var det minsta jag kunde göra som tack.
*stor slick om nosen*
Husse och matte kom inte hem på hela natten! Jag var och kollade ibland. Men jag hade ingen lust att sova på stolen, utan valde favoritgrannens soffa i stället. Den som han har på sin altan. Först idag på eftermiddagen kom rymlingarna tillbaka. Och jag tassade välkommen, utan minsta förebråelser, precis som om de varit borta några minuter, bara. 
Det är skönt att allt är som det ska nu igen.

16 kommentarer:

 1. Men, vilka konstigheter!! Sova ute? Utan säng? Vad gör de på natten utan dig? Tur att Leverkorvsgrannen-Med-Hatt har dig! Han kanske hade försvunnit bort han också om inte du varit där.

  SvaraRadera
 2. Det där känner vi igen.
  Överfyllda matskålar = husseflykt!
  Gött att grannen var hemma så du fick dig lite gos, och korv förstås. ;-)

  SvaraRadera
 3. MAURICE och KAJSA: Det kan ju inte vara någon rolig natt utan mitt sällskap? Jag, som så troget kommer hem varje kväll för deras skull! Nåjam, grannen var glad över mitt sällskap i alla fall. Honom kan man lita på.

  SvaraRadera
 4. MAX och MÅNS: Jaså, det är DET som är tecknet? Då vet jag det i fortsättningen. Hittills har jag ju uppfattat en full matskål som något positivt, men nu vet jag bättre.
  Mmmm, jag jamar bara leeeverkorv!

  SvaraRadera
 5. Storsint av dig att välkomna dina människor, trots deras dygnslånga smitning. Och vilken tur att favoritgrannen var hemma, och dessutom med välfyllt leverkorvsförråd. Du har verkligen ordnat det för dig Gustav.

  SvaraRadera
 6. Märkligt av dina människor att bara rymma så där. Tur att favoritgrannen fanns där och kunde rädda dig från din svåra misär med leverkorv. Du är en stor katt som trots allt hälsade dina människor välkomna tillbaka.

  SvaraRadera
 7. Visst, det är inte riktigt ok att rymma hemifrån så där. Men man skulle också kunna jama att det är skönt att dina tvåbeningar klarar sig på egen tass - jag menar hand. Annars skulle du kanske tassat runt och oroat dig för dem dagarna i ända. Detta plus leverkorven tycker jag gör att man får se klart positivt på din tvåbeningslösa natt.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. KATTSON: Jag tycker själv att jag har ordnat det alldeles perfekt. Särskilt leverkorsförrådet. Där har jag faktiskt ett jam med i storleken på det, för han köper alltid en bit extra till mig!

  SvaraRadera
 9. Det var ju bra att de fixade för att du skulle ha det bra, skönt att du inte behövde vara inne hela tiden. Bra att grannen tittade till dig också, och hade fixat leverkorv. Det är stil på grannen. Nosbuff

  SvaraRadera
 10. SIPPO: De kunde ju ha förberett mig litet, genom att i god tid plocka fram väskor och så. Nu gick det ändå rätt bra måste erkännas. Inget blött uppifrån och lagom varmt. Men ikväll är det min fåtölj som gäller!

  SvaraRadera
 11. FRASSE: Så kan man förstås också se det. Tänk om jag varit tvungen att passa dem hela tiden. Hemska tanke! Ska tänka på det när/om de rymmer igen!

  SvaraRadera
 12. DUI och DECO: I valet mellan att vara inne hela tiden och ensam ute ett dygn, är det ingen tvekan! SKÖNT att vara ute och få göra som jag vill, utan att tänka på Piffar och Puffar!

  SvaraRadera
 13. Men dina tvåbeningar försvinner oxå?
  Det gör våra oxå då och då, så vi är liite vana med det, mjau
  Våran kompis matte var borta hela helgen, så han fick vara ensam hela tiden, fast våran matte gick över till honom och tittade till missen så han slapp vara en samm så mycket, var ju snällt av vår matte.

  Ps
  nu i veckan ska vi uppdatera våran blogg, mjau
  Det har vi sagt till matte, så nu får vi ÄNTLIGEN låna datorn här.

  Tass tass
  /

  SvaraRadera
 14. Mjam sånna är dom , dom 2-benta = fyller matskålen och sen när man sitter o mumsar så rymmer dom :(
  Vilken tur att din leverkorvsgranne med hatt var hemma och kunde ta hand om dig :)

  SvaraRadera
 15. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Jag är förstås också litet van, men jag gillar det inte. Vilken tur kompisen hade att er matte kom dit. Att vara helt ensam är ju inte bra.
  Lycka till med uppdateringen!

  SvaraRadera
 16. KJELLE BUS: Ja, du vet förstås också hur det är. Du och jag är minsann hemma jämt utan att rymma. Förstår inte vad som är bättre nån annanstans? *brydd*

  SvaraRadera