Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 3 juni 2011

Våga fräsa!


Frånfräsning är ett av många områden, där en del tvåbenta behöver lära av oss katter. Även om någon är dum mot dem, säger de ingenting. Bara inuti. Och så mår de dåligt av det. Så ska det inte vara! Man ska fräsa ifrån direkt, precis som vi katter gör! Det är inte farligt, utan visar bara vilka spelregler som gäller. 


Jag har, sedan jag kom hem hit, undervisat matte, och tjatat om detta. Hon var rätt kass på det, men jag tycker att hon har gjort ganska stora framsteg. Det händer visst, att hon blir överraskad själv, hur effektiv undervisningen varit. Bra läromästare, jamar jag bara!


Nu är sommaren här på riktigt! Hoppas ni alla kan njuta ordentligt av den hela helgen! Vi tassas igen på måndag. Och inte vilken måndag som helst! Alla med fyra kattassar och svans är välkomna på namnsdags- och födelsedagsparty på Mitt Område! Ska ordna med riklig musbuffé till förrätt och kaninstek som huvudrätt. Matte får fixa grädde och vitfisk till dessert. När vi ätit tänker jag ordna med lekar. Först Till Tallen, Hopp Över Staket och Följa Katt, plus mycket mera. Då ses vi!

25 kommentarer:

 1. Människor är så rädda för att stöta sig, så hellre går de själva runt och mår dåligt. De skulle kunna lära sig så mycket av oss katter.

  Ser fram emot festen på måndag. Jag ska försöka jama med mig Tindra också.

  SvaraRadera
 2. Jättebraiga råd du ger alla 2 beningar! Hoppas att alla tar det till sig!
  Vi kommer gärna till ditt party!
  ÅH så spännande att bli bortbjuden på god mat och massor med kuliga lekar!

  Ha en kanonbra helg du med! Vi ses på måndag.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Sååå klokt du jamar Gustav, om att man ska fräsa ifrån direkt när nån e dum. Åh inte gå o ha det inombords. Ingen risk med min matte dock ;-) Hon är bra på att fräsa hon !
  Vilket kalas du ska ha !!!
  Jag kommer gärna o smaskar godsaker och leker lekar !

  SvaraRadera
 4. Jättebra klokord Gustav! Så sant så! Bra att du lär matte sådana viktiga saker.

  Jag kommer på måndag. Tar med mig en flaska flytande mynta tänkte jag.

  Nosgso

  SvaraRadera
 5. Din klokbok skulle bli en bästsäljare överallt tror jag. För oss katter är det ju självklara saker du jamar, men för tvåbeningar är det unika tips.

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Ja, visst är det konstigt? Det är ju mycket bättre att direkt jama vad man tycker!
  Jamarkul om Tindra också kommer!

  SvaraRadera
 7. HJULIA, SMULAN, AMANDA: Vad kul att ni också kommer! Ska försöka fånga riktigt feta och delikata möss så att ni blir nöjda!

  SvaraRadera
 8. KJELLE BUS: Jaså, du har en fräsig matte? Men du kanske har en tass med i det?
  Vad glad jag blir att du också kan komma! Party, party!

  SvaraRadera
 9. NEA: Åååh, flytande mynta!! NU jamar vi FEST! Tror vi tar den under rhododendronbusken. Ingen insyn från något håll. Känner mig redan litet yr...

  SvaraRadera
 10. KATTSON: Jag ju märkt vilket skriande behov av vägledning min matte och husse har, och jag gissar att de är ungefär som alla andra tvåbenta. Roligt att kunna dela med sig.

  SvaraRadera
 11. Din Klokbok är klokaste klokboken vi vet! Och här skulle vi nog alla behöva fräsa ifrån lite mer än vad vi gör. lillie är ju tvåbening, så hon tiger tills hon blir tvärarg och det kan ta ett år eller tio... Men även vi är rätt timida och fräser inte gärna ifrån. Maurice fräste en gång åt elementet när det fråste åt honom när han sov. Sen har han inte fräst något. Kajsa kan fräsa till om Maurice blir lite för hårdhänt när de leker, men det är allt. Om hon blir sur eller rädd (som hos vettisen) ålar hon istället. Det är hon jamarns duktig på...

  Du skulle samla alla dina skyltar och din klokbok på en särskild sida här i bloggen. Som ett uppslagsverk och som en "må-bra-bok".

  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 12. Åh, förresten - vi kommer jättegärna på ditt party!! Skall vi ta med något? En torsktårta kanske?

  nosgos å allt det där
  M&K

  SvaraRadera
 13. Vi kommer, alla sju! Skall bli jamarkul att tassa på fest - det var så länge sedan...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 14. Klart vi tassar oxå till dig, blir säkert en trevlig jamarsfestdag, mjau
  vi tar med oss en riktig fisktårta med grädde till.
  Var länge sedan vi var på fest nu, mjau


  Tass tass

  SvaraRadera
 15. MAURICE och KAJSA: En torsktårta låter jättesmarrigt, det har jag aldrig ätit. Ta med receptet också, så kan jag bjuda matte när hon fyller år!
  Att ni inte fräser så mycket beror väl på att ni är så goda vänner. I det här huset hörs fräs dagligen kan jag jama.
  Och det blir nog en sammanställning av min klokbok så småningom.

  SvaraRadera
 16. KLOSTERKATTERNA: Vilket mingel det ska bli här! Sju stycken till! Det kommer ju bli hur festligt som helst! Men jag hoppas att abbemissan inte har något emot litet barhäng med den flytande myntan som Nea ska ha med sig?

  SvaraRadera
 17. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Tänk, både torsktårta från Maurice och Kajsa, och riktig fisktårta från er! Kan det bli bättre? Mätta kommer vi bli i alla fall! Ska bli jamarkul att festa med er!

  SvaraRadera
 18. Både matte och jag vill skaka din tass för att du jamar om detta viktiga ämne. Vi är bra på att fräsa ifrån båda två, men liksom du tycker vi att det är trist att så många INTE är det. För då vet man inte vad den andra tycker innerst inne. Det skapar osäkerhet. Kan man lita på att den andra verkligen håller med, eller håller han/hon bara god min? Nej, hurrjam för alla som vågar fräsa ifrån, det skapar ett öppet och sunt umgängesklimat!
  Så kul med partyt, vi tackar med glädje ja till inbjudan :-)
  Ha en solig och rolig helg med massor av mys!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 19. Du är så fankattisk klok, vi ser verkligen fram emot veckans kloka ord! Klart vi kommer på måndag! Vad ska vi ta med? Nosbuff

  SvaraRadera
 20. FRASSE: Just så tycker jag också! Lika bra att visa var man står direkt, så kan man undvika många missförstånd.
  Och du kommer också, jamarkul! Vilket gäng vi blir! :-)

  SvaraRadera
 21. DUI och DECO: Nu när några har med både torsktårta och riktig fisktårta behövs nog inte så mycket mera mat. Skulle vara om ni har en slurk flytande mynta, ifall den Nea har med sig skulle ta slut? Förresten, blev det kvar något av det där baconet skulle det vara kul att provsmaka det?

  SvaraRadera
 22. *noterar ivrigt*
  Undrade en liten sak bara.
  Om sommaren är här på riktigt, är ditt Område fyllt med 08or nu då?
  För husse jamar om att trafiken varit som midsommar denna helgen...

  SvaraRadera
 23. MAX och MÅNS: Jo, de är nog här. Och skällhunden på tomten bredvid. Men jag hoppas ni kan komma ändå på festen? Skällisen motar vi bort med gemensamma krafter. 08orna är mest inne i sina hus på natten.

  SvaraRadera
 24. Jättebra bidrag till klokboken! Är någon dum, måste man få jama ifrån på skarpen. Där är det viktigt att det är vid rätt tillfälle. Ingen ska må dåligt inuti för att de inte fräser ifrån. Fast så finns det de, som fräser jämt och får andra att bli ledsna. De skulle behöva lära sig kurra eller spinna istället.
  Wow, vilken fest imorgon! Klart att vi kommer. Det vattnas redan i nosarna på oss när vi tänker på musbuffén. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 25. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det är klart att det finns såna som fräser fel och för mycket, ungefär som Puff, men det verkar som de flesta tvåbenta hellre går undan. Eller ger igen på någon helt oskyldig. Men visst skulle en del behöva undervisas i kurrning och spinning. Kanske ska ta med det i min stenterapikurs.
  Ska bli kul att få bjuda er på mina godaste möss!

  SvaraRadera