Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!







måndag 20 juni 2011

Litet bestraffning måste de få

I fredags funderade jag allvarligt på att binda fast matte och husse vid min favorittall. Nu tycker jag att de börjar ta sig alltför stora friheter i sitt rymmande. De var borta precis hela kvällen, ända till klockan mitt i natten. För att visa vad jag ansåg om tilltaget, så höll jag mig undan när jag hörde deras bil komma. De kunde gott få vänta ett tag, precis som jag fått göra. Annars har jag ju skämt bort dem med att alltid välkomna, för det mesta sittande på trappan. Nu avvaktade jag precis så länge som jag kunde, utan att bli utestängd hela natten. När jag såg att de började släcka lamporna, tyckte jag, att de fått nog med straff. Skyndade mig in när matte öppnade dörren. För det hjälps inte, jag tycker faktiskt det är skönast att sova i min egen fåtölj. När jag var yngre var jag mycket mer pigg på nattspaning. Konstigt, vad man förändras?

På lördagen lyckades de hålla sig hemma hela dagen och hela kvällen! Husse var trött, och låg länge i soffan och tittade på teven. Mycket lämpligt, eftersom det var massor med blött nedfall ute. Alltså intog jag husse-magläge. Om jag fick bestämma, skulle husse alltid sova i soffan med trampvänliga kläder på sig. Min sovfåtölj är jamarskön, med jämförd med husses mage står den sig slätt! Min fåtölj saknar till exempel undervärme. Och i mjukhet har den inte en chans heller. Nu får jag tyvärr inte bestämma. Husse envisas med att lägga sig i en säng jämt, och det är jag inte alls så förtjust i. Det blir inte samma närkontakt med ett täcke emellan.
Liggvänlighet=betyg 5 av 5 tassar
Igår kunde de inte hålla sig längre, utan försvann hela eftermiddagen. Eftersom det blöta fortsatte där ute, beslutade jag mig för att koppla av inomhus. Samma sak har gällt idag. Gjorde några jobbförsök ute, men blev ideligen avbruten av att det hälldes vatten på mig. Utnyttjade i stället tiden till att hämta krafter i husses säng. En katt vet att ta vara på varje tillfälle på rätt sätt.

12 kommentarer:

 1. MEN Gustav, då kan vi ta varandra i Tass, *FNISS* Så gör matte och hennes sambo oxå, att dom kan vara borta en hel dag, ändå till klockan mitt i natten, *suckjam alltså. Förstår inte varför ens tvåbeningar ska vara borta så länge, så vi håller tass med dig Gustav, vi funderar oxå på att binda fast dom, så dom inte rymmer sin väg, mjau

  Här är det ganska hyfsat med vädret iaf mjau,
  så vi tassar ut i våran rastgård ibland.

  Tass tass på dig du fina katt

  SvaraRadera
 2. Jamars konstigt det där!
  Att de aldrig kan ligga/sitta kvar tills man är färdig?
  Husse har gjort det EN gång på ett år. *mutter*

  SvaraRadera
 3. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: JAG är minsann ALDRIG borta så länge som de är! Tycker gott att de kunde ha mig som måttstock på hur länge man kan vara borta. Tre-fyra timmar. Som mest.

  SvaraRadera
 4. Hm, du får köpa såna där tassbojor till dina människor. Då kan du se på internet var de springer runt nånstans. Så måste jag hålla med om att man förändras när man blir lite mer... eh, vuxen.

  SvaraRadera
 5. MAX och MÅNS: EN gång på ett år? Men det är ändå bättre än 0 gånger! De är inte lättuppfostrade, våra hussar!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker du är väldigt generös som förlåter dina människor så snart efter att de varit på rymmen. Nu verkar det ju som om åtminstone husse förstod att han hade varit borta för länge. Hoppas det inte upprepas, men människan är en svårlärd varelse, så risken för upprepade brott är uppenbar.

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Men vilket jamarbra tips! Inte visste jag att sådant fanns! Tassbojor är PRECIS vad vi behöver i vår familj.
  Jahajam, du har också märkt det? Jag tror det kallas UTVECKLING.

  SvaraRadera
 8. KATTSON: Ett litet lagom straff tycker jag nog, sedan drar jag ett streck över det hela. Man ska inte vara långsint.
  Svårlärd är väl ett lätt underjam?

  SvaraRadera
 9. Det där med tassbojor som Sippo jamar om låter VÄLDIGT intressant !!!
  Som du vet så brukar ju även mina 2-benta rymma iväg hela dagar och halva nätter.
  Bra gjort att du lät dom sitta uppe och vänta på dig !!!
  Här har det också regnat en hel massa i helgen och idag med :(

  Du undrade om det inte är urtråkigt att ligga i en bur på utställning en hel dag ? Nää jag tycker inte det är tråkigt , för jag älskar att sova i min sovpåse :) Åh sen så kommer det ju en massa folk och tittar och pratar lite med mig.

  SvaraRadera
 10. KJELLE BUS: Tassbojor ligger högst på önskelistan nu. Något radikalt måste ju göras!
  Det är klart, att det kommer en massa folk och pratar med en, det skulle jag gilla. Men det andra...
  Tur att du har en så skön sovpåse, men det är ju inte mer än rätt. Och så tycker jag i alla fall att du skulle vunnit!

  SvaraRadera
 11. Det märks, att du med din erfarenhet lärt dig när det är dags att tassa in för att inte få sova ute. Smart att hålla koll på lamporna! Att de fick vänta lite på dig var inte mer än rättvist, fast det är tur att vi kissar är så förlåtande och inte går och ältar att vi blivit lämnade. Tycker din husse kunde jobba som någon slags prototyp vid sängtillverkning. Tänk om någon sängfabrikant kunde få till alla de där fördelarna? Mjuk, med inbyggd värme, trampvänlig... *suckar drömmande* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: He-he, tycker er idé om ett nytt jobb för husse är alldeles strålande! Då skulle han inte behöva åka till norra landet hela tiden. Och så skulle han ju vara helt PERFEKT för jobbet!

  SvaraRadera