Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 5 september 2012

I mitt skåp gömmer sig...


Jag har ett skåp med mina saker i. Säckar med kattmat. (Viktigt!) Kattsand. (Viktigt ibland.) Och så en massa onödiga grejer. En stor samling möss, bollar och annat i olika storlekar, material och färger. Flertalet påstods innehålla kattmynta. Ha! jamar jag! Fusk och bedrägeri! Alltså bevärdigar ingen av oss dem någon uppmärksamhet. Så här ser en del av vår samling ut:
Inte uppskattade...

Där finns också något som jag vet att de flesta katter gillar, men av någon anledning roar den ingen av oss:
...inte heller den här...
"Röda pricken"-musen förstår vi oss inte på? Möjligtvis kan vi hålla litet koll på var den befinner sig. Men jaga den? Näe. 

Ytterligare en konstifik manick är bollen, som matte lade godis i. Förväntansfullt väntade hon på att någon av oss skulle vilja plocka ut det. Tji fick hon, långa näsa! Varför jobba, när man lärt sig att godis delas ut direkt ur handen?
...eller denna
I mitt skåp gömmer sig också något som absolut borde förpassas till soptunnan:
Och DEFINITIVT inte denna!
Förstår inte varför matte sparar på så mycket onödigt? Där skulle ju få plats med en massa viktigt godis i stället?

18 kommentarer:

 1. Er "pilla ut gottis med tassen" bollen ser kul ut. Smulan här hemma är road av att jobba för gottet - maten. Hon har flera som används flitigt och hon säger till när de behöver påfyllning! Alla får roa sig som de vill.
  Röda pricken tycker inte vi heller att det är nåt kul å jaga :(

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beundrar de katter som gillar matbollar! Rätt skönt att höra att det finns fler som inte gillar "röda pricken", jag trodde att alla andra var som tokiga i att jaga den!

   Radera
 2. Våra tvåbeningar är inte bara barnsliga, det saknar också helt kunskap om och känsla för vad ett skåp bör innehålla. Ett gäng rejäla påsar med kattgodis, en stor samling sticks, räkor, skinka och lite annat är väl saker som ett riktigt skåp bör innehålla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste väl vem som är expert på skåpinnehåll?! Synd att det inte är du som har befälet här hemma!

   Radera
 3. Vilka prylar! Jam, alla är ju inte lika kul men vita pälsbollar är alltid rätt tycker vi! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl så att ni är smarta nog att inse det braiga med vita grejer, det har inte vi gjort, ännu.

   Radera
 4. Jamarns, det är nästan som att titta ner i vår låda i köket. Vi har också massa onödigt bjäfs, men som husse ändå vill spara på. Ibland undrar jag om leksakerna är till för oss eller honom.
  Röda pricken ger inte jag heller så mycket för, men Tindra verkar gilla den.
  Det där med att det står att det är mynta i leksakerna, verkar oftast vara rent bedrägeri. *fnyser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde just tro det, att du har det likadant! Onödiga leksaker i stället för godis och annat vettigt. Det är nästan aldrig vi kan upptäcka minsta mynta i grejerna. Uschjam för att luras!

   Radera
 5. Jisses med kuliga prylar ni har i ert skåp :)
  Det enda jag tycker ser VÄLDIGT onödigt ut är fåntratten !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beträffande det där sista är vi TOTALT eniga. Och gissningsvis injamar alla världens katter också! Och så önskar jag att vi kunde tycka att de andra är kuliga. Matte får väl lägga dem i nåt myntabad, så kanske....

   Radera
 6. Jamars så du har oxå den däringa röda mususlingen, den har vi två av, av ngn kattslig anledning. Vi vet inte hur dom kommit hit?
  En röd och en grå? Tvillingar kanske, *Fniss*
  Mimmi och jag Sessan och även Chicko gillar den röda pricken, vi tycker den är så rolig, MEN det tycker inte Tarzan, han står och fnyser åt den, funderar varför?

  Vi har oxå ngn typ av skåp till våra leksaker. Ska be matte om hjälp att sätta en bild på det i veckan på bloggen, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår Tarzan helt och fullt, fattar inte alls det roliga med den? Ska man jag något ska det väl vara någon MENING med det?

   Radera
 7. Vi har visst tvåbenta i vår närhet som inte fattar vad vi gillar, både du och jag. Matte kom nyligen hem men "Röda pricken" från Sören, inte imponerad! Av Sören, men inte pricken, fattar inte vad man ska jaga den för, är ju inte ätbar. Myntaprylar, nae...gillar de matte gör av min mynta här hemma och cigarren förståss *dräglar lite* men inga av de andra köpta. Sen har ju Herr Katt en del leksaker här, tassar till dem ibland, i förbifarten. Och en del hundar som besöker har saker i en låda i byrån jag brukar kolla.Jag har en bra burk men gotter, men tycker den e för liten. En bra låda eller skåp ska innehålla gottisar, muslingar, klappar och en servant som alltid är till tass när man behöver, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förut trodde jag att ALLA katter -utom vi- gillade "röda pricken", men nu förstår jag att det vi inte är SÅ onormala. Det känns ju skönt!
   Gör din matte EGNA myntaprylar? *avundsjuk* De måste bli alldeles ljuvligt underbara! *tittar uppfordrande på matte*
   Din definition på ett bra skåp kunde jag inte skrivit bättre själv!

   Radera
 8. Wow vad mycket konstiga saker! Den där rödprickiga musen skulle ingen av oss leka med heller.
  En mus ska se ut som en mus och inget annat!
  Men ett helt skåp fullt med saker låter ju väldans bra annars.
  Vi har alla våra leksaker i en korg och mat och godis i samma skåp som mattes mat.
  Men vi skulle hellre ha ett eget skåp vi också!
  SvansKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, maten och sanden tar ju en väldans plats, så ett helt skåp fullt med saker låter nog bättre än vad det är. Och så är matte alldeles för dålig på att gallra bort gamla matskålar och annat dumt som tar plats. När hon skärpt till sig ser jag fram emot en hylla fylld med enbart godis!

   Radera
 9. allt det där krafset borde slängas ut och temptisar, torsk och stickisar borde in där istället!!!

  SvaraRadera