Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 24 september 2012

Bråkfri sommar


Det börjar bli litet kyligt i pälsen ibland, tycker jag. Särskilt på kvällarna. Kommer in helt frivilligt, till och med sitter och väntar vid dörren. Matte har börjat elda i brasan vid min sovfåtölj, och att komma in och lägga sig i den är inte dumt alls!

Den här helgen har skällhunden i grannhuset varit här och inskränkt på min rörelsefrihet. På somrarna bor en kattfröken också där. Vi har blivit mästare på att undvika varandra. När jag var ny här, hade vi en del häftiga meningsutbyten. Hon tyckte att min tomt ingick i hennes domäner, och jag tyckte detsamma om hennes. Positionerna var rätt låsta, och vi vidhöll var och en vår ståndpunkt. 

I och med skällhundens ankomst släppte jag frivilligt mina krav på den tomten. Under den tid den är där, vill jama. Den här sommaren har grannkatten och jag delat upp tiderna och områdena. Hon har ytterst sällan kommit in till mig. Vi har inte haft ett enda bråk faktiskt. Riktigt skönt.

Idag har det varit massor med sol, och ikväll får jag trampa mjukmage igen! Husse återvänder från norra landet. Härliga tider stundar! 

16 kommentarer:

 1. mmm*nickar*långkalsonger på! Ligger gärna i fåttöljen nära öppna spisen jag också.

  SvaraRadera
 2. Ja, *suckjam* var är sommaren? *letar*

  SvaraRadera
 3. Lyckans dej som har en öppen spis i ett eget hem! Bra att du ordnat med uppdelningen av tomterna runt dig. Egentligen är det väl bra om grannkatten kan göra LITE nytta genom att ta tass om en del av det som, egentligen, är din tomt? Jag menar du har ju så mycket annat att göra. Skötsel av växthuset, mjukmagstrampning, bloggandet för att bara nämna några saker du måste jobba med. Vad av detta gör grannkatten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet just inte om hon gör så mycket nytta, mest snokar omkring. Men du har en poäng där, ska tänka på det nästa år. Jadujam, hon skulle bara VÅGA försöka ta sig an några av mina heligaste sysslor!

   Radera
 4. Skönt med en värmande spis intill sovplatsen =)
  Du har en Award att hämta hos mig ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man väljer väl ut bästa platsen! Och tack, tack! :)

   Radera
 5. Vapenstillestånd är en bra lösning! Brasa låter så mysigt och husses gosmage förståss! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vapenstillestånd är bäst, bara det går att genomföra. Somliga är helt oresonliga. Husses gosmage...mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

   Radera
 6. Men Gustav. så jamars mysigt du har med egen brasa och husses 'gosmage'. Tass tass vi jamar detta från våran. 'Ajfån'.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns perioder i livet som är bättre än vanligt. Just nu är det så. :)

   Radera
 7. Vi kommer också in tidigare på kvällarna nu.
  Matte behöver knappt ropa på oss längre.
  *suck* Vi saknar de långa ljusa och varma sommarnätterna.
  Då var det skönt att vara ute och jaga.
  SvansKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller HELT med! Tänk vad mysigt det var för bara ett tag sen. *suckar längtansfullt*

   Radera
 8. Skönt att ni inte bråkar längre, för sånt tar ju rätt bra på krafterna.
  Visst jamarn har det blivit kyligare på kvällarna? Nu är det inte alls lika skönt att gå ut på balkongen och lufta pälsen. Burrjam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uschjam, det är inget kul alls att bråka. Men den här sommaren har varit den bästa hittills, utan ett enda slagsmål.
   Ja, var kommer allt det kalla ifrån, och vart tog det varma vägen? *letar*

   Radera
 9. Hmjam, själv slipper jag ju den typen av problem, men jag förstår att det inte alltid är så lätt med grannsamverkan när så viktiga saker som ens rätt till Områden står på spel.
  Jamar helt med om att det är skönt att vara inne när det är kallt - nöjde mig med 20 minuter på gården i helgen, sedan var det jag som bestämt tassade iväg till hissen, för vidare befordran till det kära hemmet :-)
  Kul att husse är på väg hem - förstår inte hur han har mage att överge dig, hihi :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, grannsamverkan är svårt, det! Särskilt som JAG faktiskt bor här ALLTID, till skillnad mot somliga semesterfirare.
   Men du var i alla fall ute, 20 minuter är inte så illa!

   Radera