Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 28 september 2012

Lev som en katt
Jag tycker, att man inte nog kan tjata om detta. Som vi katter lever, borde våra människor också göra. Kanske inte till punkt och pricka, deras anatomi omöjliggör ju detta, men de skulle vinna så mycket på att mer och mer likna oss.

Kolla bara i deras tidningar, på hälsoråden! Där står det faktiskt "lev som en katt", bara litet krångligt, och långt omskrivet. 

Ibland kan jag tycka att det är rent märkligt, hur perfekta vi är? Alldeles av oss själva, utan några expertråd alls.

Önskar er allihop en lekfull, nyfiken och kärleksfull helg! 

12 kommentarer:

 1. "Var som en katt" Det är så klokt jamat! Tänk om vi kunde få alla tvåbeningar att vara det.. vi jobbar hårt med våra i alla fall och vissa delar klarar de bättre än andra! Trevlig helg på er! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju allt vi kan göra, jobba med dem så gott vi kan. Bra att de är läraktiga i vissa delar i alla fall!

   Radera
 2. Matte och jag ser det som en av våra viktigaste MISSioner att förmedla detta budskap till våra bloggbesökare och till Allas läsare. Därför fortsätter vi oförtrutet att hävda betydelsen av en allmänt lättsam och avslappnad kattityd till livet både i tidning och blogg :-)Hittills har reaktionerna varit odelat positiva, så jag tror att det finns ett stort behov av att läsa om detta :-)
  Önskar er alla en härlig helg!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en klar fördel att kunna ta en tidning som hjälp i detta arbete! Jag tror också det finns ett stort behov av någon slags förändring. Vi får göra vårt bästa för att få dem att förstå vilka förebilder vi är!

   Radera
 3. Tyvärr tror jag inte att tvåbeningarnas oförmåga att leva som vi katter bara sitter i brister i anatomin. Mycket sitter nog i deras outvecklade hjärnor också. Men med träning kanske de kan komma en liten bit på väg? Bra att du oförtrutet tränar dem i den svåra konsten att leva som en katt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, såklart är det inte bara anatomiskt. Mest sitter det nog i hjärnorna, att de har så svårt för att se och till sig de enklaste lösningarna. Men jag jobbar på, själklart!

   Radera
 4. Mjau så jamars klart, att vi katter är bäst på att koppla av på det,sätt som vi katter bara kan. Våra tvåbeningar får lära sig av oss hur man gör. Vi måste träna dom, så dom kommer i närheten av det vi kan, *Fniss* Så kanske dom kommer att förstå sig på oss så småningom,.

  Tass tass
  ha en jamars Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är minsann inte lätt-tränade måste jag jama. Tror inte vi kan göra så mycket mer än att ständigt vara goda förebilder och hoppas att det ska fatta NÅGOT!

   Radera
 5. Tycker det bara bevisar att vi katter är bättre på att ta tass om oss än människor är att ta hand om sig själva.
  Fast med dina råd så skulle nog de flesta tvåbeningar må bättre.
  Tassa lugnt i helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant du jamar! Nog är det så. Det är synd om våra tvåbeningar som har så många problem i onödan.

   Radera
 6. Ja tänk om fler människor kunde vara som oss katter !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi skulle garanterat få en bättre värld! *drömmer*

   Radera