Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 1 oktober 2012

Varför lyder hon inte?


I lördags blev jag uppriktigt besviken på matte, för trots att jag på det bestämdaste befallt henne att stänga av regnet, hände ingenting. Då hade jag legat och väntat flera timmar i min lilla koja ute på altanen. Både matte och husse hade öppnat dörren flera gånger och frågat om jag ville komma in? Till slut, efter moget övervägande, gjorde jag långsamt det.

Det var då jag tyckte det var dags för ett allvarligt jam med matte. Nu fick det väl ändå räcka där ute?! Inte ens att utföra sina mest basala behov var ju omöjligt som det vräkte ner! Tyvärr möttes jag av total oförståelse i min frustration. Tyckte faktiskt det var ganska uselt, att hon inte kunde hjälpa till med en sån här viktig sak.

På söndagen var det tack och lov godtagbart i luften. Inga problem att utföra varken det ena eller det andra. Jag har en egen låda här inne, men det ska verkligen vara kris om jag ska använda den. Kan inträffa nån enstaka gång på natten. Men på dagen? Aldrig. 

Även idag har jag varit tillfreds. Har tagit ett långt arbetspass hos favoritgrannen. En ekorre har fått för sig att uppehålla sig där. Måste detaljstudera dess rörelsemönster och lägga upp en strategi för infångande. Matte är litet sur på den, för hennes nötter på hasselbusken hinner aldrig mogna, innan de är borta. Och jag kan ju inte alltid ligga där under.

12 kommentarer:

 1. Det är rätt tröttande med detta ständiga nedfall, mörkt är det också. Ekorrar kräver sin katt, attans vad de klättrar men underhållande är de ju! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mörker tycker jag bara är mysigt, men det blöta... :((
   Underhållande, jam, på sätt och vis, men mest RETSAMMA!

   Radera
 2. Uschjam. Det verkar vara lite besvärligt att inte kunna utföra vissa behov bara för att det kommer massa dumt regn. Kan inte din husse och matte, bygga en tunnel till din favoritbuske? Då slipper du ju att bli pälsblöt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurrjam, vilken underbar idé!! Ska GENAST uppjama dem att anlägga en tunnel. Tack för tipset!

   Radera
 3. Vilket toppentips du fick av Sippo! En tunnel löser ju många problem. Men det vill nog till att du är med och visar hur den ska byggas, annars kan den mynna ut var som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, jag är väldigt glad över tipset, och hoppas verkligen på att den snarast blir verklighet. Klart jag måste vara med och instruera, de har ju ingen aning om var jag har toan!

   Radera
 4. Eländiga nedfall! Stör mina rutiner också. Som tur är finns det kant på huset som räcker till en utelåda(hrrmm, inte tillåten att kacka i!/Matte)jag hittat. Annars ligger jag under tak på balkongen, ute fast inne liksom.
  Tunneltipset e ju strålande!
  Hoppas det vita nedfallet dröjer, kallt nog som det är nu.Tassarna blir så kalla så matte skriker när jag värmer dem på hennes mage.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju också en altan, också ett ute/innerum. Men inte är det på långt när det samma som ute på riktigt, eller hur? Det vita...uschjam, det har jag nästan glömt hur det ser ut. Förra vintern fick jag knappt något. Hoppas det tagit slut.

   Radera
 5. Här tycker vi oxå att det däringa eländiga nerfallet kan upphöra, när vi jamar till om det. Får börja träna våra tvåbeningar om det, Men det var jamars bra tips du fick av Sippo iaf.
  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror vi alla är eniga i vår olust för nedfall. Ställer bara till bekymmer. Sippo kommer med jamarbra idéer hela tiden!

   Radera
 6. Verkligen trist när allt blir vått, och vilken otrivsam arbetsmiljö för dig. Som du själv jamar - hur ska du kunna utföra ditt arbete med ekorrbekämpning och patrullering under sådana förhållanden? För att inte jama om svårigheterna i nödsituationer...
  I dag skiner solen hos oss, hoppas den gör det hos er också!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det ju hur bra som helst! Äntligen full fart i arbetslivet, och alla hygieniska problem lösta! *lycklig*

   Radera