Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 29 oktober 2012

Vill införa rymningsförbud


Det här var en av de mindre lyckade helgerna för min del, kan jag jama. I fredags försvann matte och husse, och lämnade mig ensam med Piff och Puff. Till en början gick det väl an, men snart blev det bara långtråkigt! Allra värst var toalettbekymret. Jag menar, jämför en hel sandstrand med en ynka liten låda? Men jag vet förstås vad som gäller när man är fånge. Jag gjorde vad jag skulle, där man skulle.

Tack och lov för kattluckan ut till altanen i alla fall. Det ger åtminstone någon slags frihetskänsla att kunna tassa ut från rummen inne i huset. Dessutom vågar sig Puff aldrig ut dit, och Piff och jag samsas rätt bra där. En reservhusse i min familj kom och hälsade på, och fyllde på våra skålar med blötmat. Helt klart det bästa på helgen!

Sent på söndagskvällen hörde vi det välbekanta och trevliga ljudet av min bil. Vi samlade oss snabbt till en välkomstkommitté innanför dörren. Givetvis jamade jag genast om att få släppas fri. Blev frustrerad över att nekas min begäran. De påstod att det var för sent och för kallt för att vara ute hela natten. Men vem hade jamat om hela natten? Några timmar hade räckt? Nädå, nu skulle de sova, minsann. Trots denna besvikelse kunde jag inte låta bli några glädjerusningar genom huset. Ja, Piff och Puff sprang på rätt bra, de också.  

Men i morse, då äntligen slog frihetens timme! Jag rusade ut, och slopade den sedvanliga spaningsmomentet i dörröppningen. Åh, vad jag njöt där ute! Åtminstone tills regnet började.  

Men jag funderar starkt på att införa rymningsförbud i familjen. Jag rymmer minsann aldrig! Så varför ska de??

14 kommentarer:

 1. Din stackare. Det måste varit jamarjobbigt att inte få tassa ut nånting på hela helgen. Tur att du fick lite blötmat att trösta dig med i alla fall. Rymningsförbud låter som en väldigt bra idé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan inte tro hur frusterad jag var! Uschjam. Det verkar faktiskt som om de gått med på rymningsförbud. Men jag tvivlar på att det är för evigt?

   Radera
 2. Du har vår fulla empati. Skulle bli så frustrerad över att vara innelåst en hel helg.
  Och du har rätt, 2beningarna ska hålla sig hemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, ni har ju fått en erfarenhet där. Även om det kanske var aningen bättre att vara inlåst när ni inte kände er riktigt som hemma än.

   Radera
 3. Klart det blir långtråkigt om man inte kan utföra sina viktiga utomhussysslor som vanligt. Tvåbeningar har klen förståelse för vad som är viktigt i livet. Att bara komma på tanken att smita iväg är ju bevis på deras oförmåga att tänka rationellt. Och när de äntligen kommer hem så ska de gå och lägga sig!? Jaha, men du då? Nä, så här kan vi inte ha det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis, det var nästan det värsta av allt. Att inte få tassa ut när de kom hem. Vaddå klockan halv tolv? Man BEHÖVER faktiskt inte sova så många timmar i sträck. Man kan ju vila sen på dagen emellanåt?! Jag kan inte hjälpa att de inte planerar sina liv ordentligt!

   Radera
 4. Bra idé med rymningsförbud, helt onödigt att de åker iväg. Skönt att ha dem hemma i alla fall. Vi får ju gå ut på altanen vi också och det är helt ok även om vi förstår att det känns jättekonstigt för dig som är på fri tass för det mesta. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Altanen är förstås bättre än inget. Men inte kan jag göra trädrusningar t.ex. Det är nog mest det, att motionen blir lidande. Jag får alldeles för mycket spring i tassarna över.

   Radera
 5. Man kanske kan införa Rymningsförbud till allt utom Djuraffären och Kattutställningar för på dessa ställen så kan ju dom 2-benta faktiskt köpa braiga saker till oss katter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, måste komma ihåg att införa några undantag i förbudet. Mycket bra att du påminde mig om det!

   Radera
 6. MEN Gustav, vi håller med dig, att du ska införa rymmningsförbud, mjau
  Dina tvåbeningar rymmer ofta, så varför ska inte du få komma ut när du vill. precis när dom har kommit hem, ja då ska dörren stängas för natten, ´vad är det för ett kattliv, mjau.
  Du får stampa till med tassen.

  Tasskram till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller som bäst på att finslipa texten i förbudet. Plus att jag tränar på att få till det rätta stampet med tassen.

   Radera
 7. Pricksis!!! Du är ordentlig och håller koll på allt och de bara rymmer sin väg! Åtminstone så skulle de vara tvungen att betala höga böter när de kommer tillbaka. T ex trettiförtielvtitvå kattiljoner kilo med vitfisk!
  nosgos å frihetsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trettiförtielvatvå kattiljoner kilo....*antecknar noga* Det tycker jag är ett högst rimligt pris att betala. Fast jag tror jag ska begära att få det i omgångar. Är inte HELT säker på att allt får plats annars? Eller kan man bygga ut magar??

   Radera