Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 8 oktober 2012

Att man ska vara så liten och lättlyft


Den här helgen har det inte varit så mycket blött. Har därför passat på att gå igenom de delar av Mitt Område, som blivit aningen försummade. Med det menas ytterkanterna. En konsekvens har då varit att jag kommit hem sent på kvällarna. På fredagskvällen var det snudd på att jag tagit nattskiftet. Hade fortfarande inte bestämt mig, när husse kom ut i pyjamas och helt självsvåldigt bar in mig. Naturligtvis blev jag sur, och protesterade mot detta övergrepp på min fria beslutsrätt, men som vanligt möttes jag bara av oförståelse. 

Förutom min patrullering har jag också hållit en del koll på husse, när han ryckt upp små träd. Jag tycker det är mysigt att sitta och titta på. Samtidigt kan jag utföra en del noggrannare besiktningar av området han håller på i. Det är trevligt att arbeta tillsammans.

Ikväll ska jag få en gäst. Det ser jag fram emot. Har fått veta att det är någon som tillhör min familj, men som bor väldigt långt bort. Han ska bo i mitt gästrum i tre nätter. Att ha någon boende där, är något av det bästa jag vet. Förutsatt att det är någon som gillar nattligt sällskap i sängen, förstås. Och det måste ju en medlem av min egen familj göra!


12 kommentarer:

 1. Vad jamas?? Kommer husse ut i pyjamas och lyfter upp dig utan vidare? Jag är så chockad att jag inte vet vad jag ska jama. Vilket övergrepp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det var verkligen på gränsen till att jag höll på att stryka godnattgoset. Fast jag lät nåd tassa före rätt. Den här gången.

   Radera
 2. dylika övergrepp har jag oxå varit med om ett antal gånger när jag haft snudd på nattpatrullering. Sånt ogillas!

  SvaraRadera
 3. Det här är ju ett svårdefinierbart juridiskt läge. Vi första anblick är det ju ett klart, grovt övergrepp att komma och bära in dig. Men sett ur förövarens/husses synvinkel gör han ju det för att han är rädd att det ska hända dig något på natten. Tvåbeningar är ju, som vi vet, rädda för mörker. Deras ögon är ju bara ett av deras outvecklade organ. Nåjam, jag ser att du som vanligt varit storsint och förlåtit honom. Hoppas nu bara släktingen är så grevlig som du förväntar dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt i dina synpunkter, och det var också detta som bidrog till min snabba förlåtelse. Men jag förstår inte vad som skulle kunna hända? Jag är väl katt nog att klara av allt? Nåjam, nu gick det som det gick.
   Och så förväntar jag mig en skön natt med sällskap i min gästsäng.

   Radera
 4. Hoppas det är en trevlig nattgäst som hälsar på dig, som vill ha kattsällskap i sängen, *Hoppas*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara de som vill ha katt i sängen får bo i mitt gästrum!! Så det, så.

   Radera
 5. Husse kom nog bara ut och lyfte upp dig för att han var så sugen på att få Gustav gosa lite tror vi. Men det är ju väldigt fräckt ändå. Man får verkligen ha tålamod ibland med sina tvåbeningar.
  Hoppas du får en trevlig nattgäst nu i alla fall.
  SvansKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar just det? Fick inte det intrycket, precis. Mer att han ville gå och lägga sig. Precis, tålamod, det behövs stora oceaner!

   Radera
 6. Du som har så höga ambitioner vad gäller skötseln av ditt område - bli upplyft som en bebis!!!

  Xantippa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Väldigt förnedrande! Klart jag skulle kunna använda mina vapen, men så är jag ju en så förjamars fredlig kisse... *suckjam*

   Radera