Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 15 oktober 2012

Blött, blött, blött


Den här helgen kan sammanfattas i ett jam: Blöt! Varenda gång jag stuckit ut nosen för en väderbesiktning, har jag sett samma syn. Ett evigt strilande utanför dörren. Ändå följde jag helt djärvt med matte ut en stund på lördagen. Kollade när hon fyllde vatten i en hink. Det rann för fullt från stupröret. Sedan bar vi in det i huset. Matte använder sånt vatten till vissa blommor. Det jobbet fick hon sköta på egen hand. 

Regniga dagar som de här, är jag tacksam för min vedbod. Om jag lägger i högsta växeln och rusar dit allt jag kan, hinner det inte fastna särskilt mycket blött i pälsen. Dörren in dit är nästan alltid stängd, men det gör inget, för det är under vedboden jag har mitt utrymme. Där är det sand, och jam, ni kan ju tänka er? Den sanden är alldeles utmärkt att använda till vissa ändamål. Tack vare den har jag klarat av allt nödvändigt den här helgen.  

Patrullerandet får anstå tills det blir bättre tider. Även om söndagen och idag har varit något anständigare, har det varit för litet för att planera in större jobb. Men vilan ska ju också ha sin tid.   

12 kommentarer:

 1. Ja uschjam för detta regnande. Det verkar liksom inte finnas något slut på det heller. *suckar* Att ligga under vedboden låter ju rätt mysigt. Undra om husse kan tänka sig att bygga en sån på uteplatsen. *funderar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, hur mycket blött kan det finnas egentligen?? Att smita in under en vedbod är perfekt. Där har man stort rum alldeles själv. Visserligen inte så högt i tak, men vad gör det?

   Radera
 2. Tur för matte att du övervakade inbärandet av hinken ordentligt. Undrar vart hon och hinken hamnat om inte du varit med och visat vägen in i huset igen? Smart att ha favoritplats UNDER vedboden istället för, som de flesta tvåbeningar skulle valt, I den. Åter ett utmärkt exempel på vår innovationsförmåga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle bara se vilken flott ingång jag gjort till mitt rum där, dessutom! Precis i lagom kattstorlek. Ja, jag är helt nöjd!

   Radera
 3. Tänk att det finns så mycket blött nedfall. Vi har det bra vi som kan vara inne.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så sant, vi har en väldans stor tur som kan vara inne om vi vill. Stackarna som inte kan det...*snyft*

   Radera
 4. uschjam vilket regnade vi har, suckjam Undrar hur mycket blött det ska komma ovanifrån?
  Verkar finnas hur mycket blött som helst, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det verkar inte finnas något slut på det där blöta? Usch- och fyjam!

   Radera
 5. Här kommer det både regn och snö idag. Vi tänker inte tassa ut och bli blöta.
  Vi kommer att bädda ner oss i mattes säng och mysa hela dagen.
  SvansKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där första går väl an...men det ANDRA?! Hjäääääälp! Bädda ner er DJUPT!

   Radera
 6. Samma lika väder har vi haft på andra sida åsen :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det är ju inte så långt emellan. Fast vi ÄR på samma sida åsen!

   Radera