Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 9 oktober 2012

En annorlunda natt


Jamars, vilken konstig natt det blev! Jag gick och lade mig ungefär i vanlig tid. Husse hade eldat ordentligt i braskaminen, så jag var tvungen att sträcka ut mig helt i soffan för att svalka magen. Innan jag somnade tittade jag till min gäst, för att se att allt var okej. 

Innan dess hade jag inga problem med att komma in efter min kvällspatrullering. Det var en enorm pälsblåst där ute. Och värre blev det. När jag sovit en stund, vaknade jag av att hela huset dånade. Någon hällde ut hela himlens vatten på mitt hus! Jo, det är alldeles sant! Hann knappt undra vad det var frågan om, innan Åskar dundrade in. Och strax därpå blev det alldeles svart. 

Då kom matte. Vad trevligt, tänkte jag, litet nattmys! Det är man inte van vid, precis. Vi har alldeles för litet sällskapsliv på nätterna! Nu hade vi det riktigt mysigt en lång, lång stund. Tände ljus, lyssnade på oljudet där ute, och var tacksamma att vi satt inne i värmen. När lyset sedan kom tillbaka var det slut på det roliga. Trodde jag. 

Matte gick och lade sig igen, och jag med. Men knappt hade jag hunnit lura till ordentligt, innan min gäst klev upp ur sin säng. Han skulle på nåt jobb långt bort, och måste åka "innan det var morgon". Det senare var hans åsikt. Enligt min mening var det gott och väl morgon. Något jag med emfas jamade till matte också, när min gäst farit iväg. Tog till mina mest effektiva brösttoner. Visserligen blåste det fortfarande, men ut, det var vad jag ville. Och faktiskt lyckades jag få upp henne, även om hon inte såg så glad ut. Men det kan man ju inte alltid vara.

Tänk vilken natt! Först gemytlig samvaro, och sedan bli utsläppt i vettig tid. Tror jag hälsar Åskar välkommen tillbaka, åtminstone om han släcker lyset här.

 

8 kommentarer:

 1. Vilken förmåga vi katter har att se det bästa i allt som händer. De flesta tvåbeningarna tycker inte alls om när Åskar kommer och ännu mindre när han släcker lyset. Tänk om de kunde lära sig att se det positiva i saker och ting. Jag håller tassarna för att han kommer tillbaka till dig redan inatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hädanefter vill jag att han ALLTID kommer på natten. Ett-två, sådär. Det är lagom. Då kan man sitta och gosa tills det blir dags att tassa ut. Tyvärr lyckas han ju inte släcka lyset varje gång, men man kan alltid hoppas!

   Radera
 2. Vilken mysig natt! Massa med gos bara så där! Och så skönt att vara inne när det är ruskväder! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen oväntat! Fram för mera nattgos!!!

   Radera
 3. Jag klappar tassarna åt din förmåga att alltid hitta fördelar i varje läge. Tänk att även Åskar kan ha något gott med sig. Det är nästan så jag önskar att han hälsar på här med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åskar är som bäst när han lyckas med att släcka ner allt. Är nog det som är hemligheten med att få det där nattgoset. Kanske kommer han till just dig i natt? Tror han var på väg åt det hållet.

   Radera
 4. Åskar kan nog vara bra ibland, när han kommer, men han för ju så förskräckligt liv :(
  Undrar varför han gör det?
  Är det för att han meddelar att han kommit, tror du, Gustav? *Funderar*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall är han övertydlig, tycker jag! Litet grand kan han väl dämpa sig??

   Radera