Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 24 oktober 2012

Det finns hopp!!


Det finns hopp!!! Tjohoo! Hon är inte helt overkbar, min matte. 

Jag kom in efter flera timmars arbete, och var nog rätt inställd på att det var torrisar som gällde för att fylla min tomma mage. Tassade fram och nosade litet på det som stod till buds i skålarna. Men det var som om magen ville något annat. Den ville ha det där som brukar stå i ett särskilt skåp på morgonen. Blötmaten, min frukost och ibland också mitt förmiddagsfika. Kunde det möjligtvis finnas kvar några rester? 

Satte mig nedanför dörren och väntade. "Men din mat är slut, Gustav", påstod matte. Jag låtsades inte höra, utan satt tålmodigt kvar och väntade. Och väntade. Och väntade. Inte ett jam kom ur min nos. Jag bara tittade ihärdigt på matte, så att hon skulle lägga märke till min magra och eländiga uppenbarelse. 

Och, under över alla under, det gav resultat! Jag hörde det underbara, speciella prasselljudet som uppstår vid öppnandet av en ny påse mat. Och inte nog med att jag fick blötmat, det var ett extra supergott käk, som jag aldrig smakat förut. Hade visst kommit en provpåse med en tidning. Jag slukade allt jag fick i ett nafs. Lämnade inte ens den annars obligatoriska lilla biten. 

Nu vet jag vilken taktik som gäller. Inget tjat. Bara sitta tyst med bedjande ögon. Och inte ge upp.
Jag avnjuter den uthålliges lön

23 kommentarer:

 1. Just den där provpåsen med blötmat var SUPERGOD, det tyckte vi med!
  Till och med Smulans mage tyckte om den!
  Annars får hon ofta upp blötmaten, därför får vi inte så ofta sånt.

  =^.^=

  Noabuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var den?! Jag slukade som jamat hela påsen själv, så Puffs känsliga mage fick inte testa den. Men jag har mer eller mindre KRÄVT att fler såna påsar inhandlas. Nu vet jag hur mat KAN smaka! Mmmmmm!

   Radera
 2. Fast om matte nu äntligen förstått hur du vill ha det och du får sån här god mat framöver, kan det så småningom bli problem med att få matte att "lägga märke till din magra och eländiga uppenbarelse". Och hur ställer sig matte då till att fortsätta ge dig den här goda maten? Det är alltså viktigt att du tränar hårt på att fortsätta se mager och eländig ut (åtminstone när matte är i närheten).

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK, uppfattat! Det får bli några extra trädrusningar om dagen hädanefter! Tack för att du uppmärksammade mig på faran här!

   Radera
 3. Oj, jag lyfter på svanen åt din braiga taktik. Att göra som vanligt, jama tills någon reagerar, fungerar ju inte alltid på det sätt som var tänkt. Bra jobbat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo är vår idol, han!! Inte många katter som kan lyfta svanar sådär! *applåderar!
   nosgos å beundrargottisar
   Maurice & Kajsa

   Radera
  2. He-he, jag undrar om inte Maurice & Kajsa retas litet?? ;)
   Att jama högt har inte alls varit lika effektivt enligt min erfarenhet. Men å andra sidan är väl inte alla tvåbenta lika? Men på min matte var den tysta och stilla bedjan förvånansvärt effektiv!

   Radera
  3. Den funkar här också! Jag e ju inte så högljudd av mig, utom om dörren inte öppnas efter en stunds tyst påjamande, då tar jag i!
   Låter mumsigt med specialmat, vad kan den heta?

   Radera
 4. Klurigt! Tänk att matte förstod, bra jobbat!! Det finns hopp om dem!Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är SÅ glad, förvånad och tacksam för detta framsteg!!

   Radera
 5. aha! det är så man ska göra!!! bra att du delar med dig av dina upptäckter, så kan vi andra oxå praktasstera den och se om den funkar på våra människor med. Det är väl det som kallas utbyte av erfarenheter?
  om vi kommer på nåt bra delar vi med oss och om nån annan kommer på något delar dom med sej så vi andra kan pröva. Tänk vad bra det blir!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra att utbyta erfarenheter? Skulle vilja jama att ALLA jamkrafter behövs för att höja medvetandenivån hos våra människor!

   Radera
 6. men det var väl för väl att du hittat en taktik som fungerar!! Här är det mest Kajsa som tjatar om blötmat - hon vill väl alltid ha något så fort lillie är i köket. Hon är inte lika försynt som du - hon hojtar MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT
  nosgos å gottisar
  M&K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte har inte alls varit lika mottaglig för jam. Faktiskt har hon varit förvånansvärt iskall inför såna försök. Men en tyst och bedjande väntan - wow, vilken effekt! :D

   Radera
 7. Undrar om samma trick fungerar om man vill ha en livs levande lillebror också ??
  Ska genast gå och testa på husse :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmmm *funderar skarpt* KANSKE är litet svårt för husse att förstå exakt vad du menar? Men försöka duger!

   Radera
 8. Mjaha är det så man ska göra, då ska vi testa nästa gång, tackjamas för tipset, mjau
  alltd bra att dela med sig av olika erfarenheter, mjau

  Tassarna upp.

  SvaraRadera
 9. Mjau, minns inte om vi har jamat det, men varje gång vi tassar bakåt i webläsaren,när vi ska tassa tillbaka så att jama, så kommer det upp ngt som; websidan har slutat att fungera, jamars konstigt!

  Tass tass igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter konstigt. Provade därför att göra så, men här gick det att komma tillbaka. Men är det bara på min sida det händer?

   Radera
  2. Mjau Gustav, det är bara på din blogg det blir så, jamars konstigt.
   Vet inte varför det blir så.

   Tasskram

   Radera
 10. Kattulerar till det framgångsrika tiggandet!Jamar med om att "bedjande blicken" ofta är mer effektiv än jamandet. Men det beror lite på vilken typ av jam det handlar om. Jag har utvecklat en hes, lite kraxande variant som under årens lopp har gett mig många delikatta extramåltider :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, kan tänka mig det. Ett hest krax kan nog låta just så ynkligt att det slår an "tycka-synd-om-strängen". Jag är ändå överraskad att något så enkelt som att sitta tyst kunde ha en sådan verkan!

   Radera