Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 13 november 2014

Vad bra jag har det!


Egentligen är jag kontorschef, förstås
Nu börjar den tid på året, då jag kan vara som mest aktiv i mitt arbete som kundmottagare. På sommaren måste jag erkänna att denna del av mitt yrkesutövande blir mycket eftersatt. När kunderna kommer händer det ofta att jag befinner mig utom både syn- och hörhåll i något viktigt ärende.

Men nu stundar andra tider! Dels arbetar jag mest i närområdet när jag är ute, dels blir mina inomhuspass allt längre. Idag har jag därför tagit emot flera kunder. När de kommer hälsar jag alltid artigt, och önskar dem välkomna. Sedan överlåter jag ansvaret till husse eller matte. 

Idag kom en av mina favoritkunder. För flera år sedan byggde han en del av mitt hus. Då umgicks vi nästan dagligen under lång tid. Nu skulle han titta på mitt växthus, som visst behöver lagas litet. Självklart följde jag med för att hålla koll på vad han gjorde? Efteråt gjorde jag en invändig inspektion, och allt såg ut precis som det skulle. 

Det är ett omväxlande arbete jag har.


  

12 kommentarer:

 1. Klart att det är du som är kontorschefen, men du måste ju ha en sektionschef under dig?
  Kanske Puff kan vara det om hon klarar pressen. (att vara sektionschef är som att vara en hamburgare, du blir klämd av chefen uppifrån o personalen underifrån jamar matte)
  Och sen tar matte o husse hand om grovjobbet.
  Aha, växthuset behövde lagas?
  Var det efter att matte röjde runt där i helgen o fördärvade en del?

  Ozzy

  SvaraRadera
 2. Puff som hamburgare?? Näe, det skulle nog aldrig funka!? Hon som piper för det minsta lilla! Men matte och husse som grovisar, det låter perfekt!
  Man skulle kunna tro att matte sabbade växthuset, som hon höll på, men hon skyller på nån storm och en gammal skada som kommit igen. Fast jag undrar, jag...?

  SvaraRadera
 3. Ska han kanske bygga en kattvänlig sovplats åt dig i växthuset?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var den bästa idén jag hört på länge!!! Det ska till en Sippo för att komma på något så genialiskt! Nu återstår bara genomförandet!

   Radera
 4. Världens gulligaste OCH skickligaste kundmottagare! Undrar just hur dina tvåbeningars business skulle vara om de inte hade dig? Många kunder kommer säkert dit 'bara' för att få träffa dig!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att mitt arbete uppskattas! Hur många som kommer för min skull, låter jag vara ojamat, men jag har åtminstone inte skrämt iväg någon! ;-)

   Radera
 5. Och ett extremt viktigt arbete också! Bättre mottagande kan man ju inte få! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det viktigt! Jag är ju företagets nos utåt!

   Radera
 6. Du är så ödmjuk att du får det att låta som om själva kundmottagandet bara är en liten del av arbetet med kunder. I själva verket är det ju själva mottagandet som är viktigast. Första intrycket, du vet. Utan ett bra första intryck har du ingen kund. Bra att du fortsätter hjälpa matte och husse, eller snarare att du skapar förutsättningar för att de ska kunna arbeta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut att mottagandet är viktigast! Nu blir de på gott humör redan innan de kommit in, så det mesta jobbet är redan gjort för husse och matte! När jag tänker efter, kanske det är dags för en löneförhandling?

   Radera
 7. Verkar spinnnade med det däringa kundjobbet, mjausan
  Hoppas det blir bra sådant.

  Du år hålla hårt i tassarna att det blir fint också det dom utför, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att jag är noga med att följa upp allt arbete som utförs här. Särskilt på mitt växthus!

   Radera