Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 21 september 2016

Om sjukhus tycker jag inteHade precis börjat vänja mig vid att bli sprutad i ögat tolv gånger om dagen. Sprut, och somna om, liksom. Att då bli instängd i den eländiga buren igen kändes inget vidare.
Dubbelt suckjam...
Varningsklockorna ringde i full styrka, och jag luftade högt mina farhågor under bilfärden. Det blev exakt lika hemskt som jag trott.


Först lurade de mig nästan att det skulle bli trevligt, för tratten togs av. Äntligen kunde jag genomföra litet pälsvård! Fast så igengrott som det var hann jag bara en liten fläck, innan tortyren satte igång. Återigen skulle det droppas, grävas och dras i mitt stackars öga. Och, kan ni tänka er, trots att jag var så medgörlig och samarbetsvillig man kan förvänta sig, måste det hämtas förstärkning! Mina tassar var tydligen i vägen? 

Efter mycket om och men beslutades att jag skulle få två sprutor och ny medicin. Antibiotika inte bara droppat i ögat, utan som tabletter också. Droppar tolv gånger om dagen och tabletter två gånger om dagen. Tur jag får vara ifred på nätterna!

På måndag ska min vanliga vettis titta på ögat igen. Om det inte är bra då ska jag till en ögonspecialist på sjukhuset. Idag var hålet i ögat lika stort, men inte lika djupt. Nu hoppas jag verkligen att det är mycket bättre på måndag, för det där djursjukhuset är inget behagligt ställe!


 

24 kommentarer:

 1. Söta, bästa Gustav. Vilka fasor du tvingas genomlida, vi ryser när vi läser! 12 ggr om dagen - det är ju helt okattligt? Det där med att dina tassar skulle vara ivägen tror vi inte på. Tassarna är ju dina och kan inte vara i vägen. Punkt slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för medkännande, det värmer! Jo, jag tycker matte står där med sprutet HELA TIDEN!
   Självklart är mina tassar inte i vägen, jag förstod inte alls vad de menade?

   Radera
 2. Det känns i alla fall bra att ögat inte var sämre, snarare lite bättre verkar det som. Sen är det tyvärr ofta vettisar tycker att våra tassar är i vägen när vi ska undersökas. Löjligt, är bara förjamet. Det är ju VI som vet hur vi ska hanteras. Vettisar behöver nog all hjälp de kan få. Hoppas matte förser dig med lite godis också som plåster på såren. Och så håller vi förstås tassarna för att ditt öga och mina sår är bra på måndag /Inka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De påstod att det var litet bättre, så då är det väl det?
   Fick en portion vitfisk igår, åh, vad gott det var! Det är litet besvärligt att äta med kragen på, men de hjälper mig. Vitfisk får man ju inte lämna!
   Tänk om både du och jag är bra på måndag, vilken lycka!

   Radera
 3. Jamarns också.
  Jag hade hoppats att ditt öga blivit ännu bättre.
  Men vi får glädja oss åt att djupet på såret minskat.
  Det läks kanske underifrån o då är det bra nyheter.
  Dina tassar i vägen? Hur är det möjligt?
  Dina tassar är var dom ska vara, ytterst på dina ben.
  Och om vettis personalen inte vet om att det ska vara så, ja då blir jag lite bekymrad.
  Hoppas att du får sova gott i natt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är tassarna precis där de ska vara, det tycker jag också? Och man måste väl få försvara sig litet mot de grövsta angreppen? Jo, man kan ju undra vilka kunskaper de har i anatomi?
   Och tack, efter den pärsen kommer jag sova djupt!

   Radera
 4. 12 gånger om dagen??? Men hur skall du ens hinna sova ordentligt då? Vi lider verkligen med dig. Skönt att det åtminstone inte blivit värre utan snarare en liten bättring.
  *tröstnosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Numera vaknar jag knappt när matte kommer med sprutet. Direkt hon slitit klart i ögat fortsätter jag sova. Med nog är det störande, alltid!

   Radera
 5. Fyjam så hemskt! Vi blir alldeles matta i pälsen och tassarna viker sig under oss. Det verkar inte finnas några gränser för det hemska du ska råka ut för. Måtte det bli mycket vitfisk som tröst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det jobbigt just nu, det kan jag inte jama annat. Men nu ska nog det nya medicinen hjälpa. Fast jag tror inte jag kommer gilla att ta den? Fick vitfisk igår, och jag ska nog skicka husse till fiskaffären snart igen!

   Radera
 6. Oj,o, oj, det är verkligen SYND om dig. Det verkar ju vara lite bättre i alla fall även om du ska få mera meducin och droppar. Förstår att du tyckte det var jättejobbigt hos vettisen. Vi håller alla tassar och tummar vi har här hemma för att det ska läka som det ska till på måndag. Tröstbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de jamen, kan inte annat än hålla med! Litet deppig blir jag allt. Och tack, tack för tasshållning!

   Radera
 7. Oj kompis, vi har helt missat att du var krasslig. Tassar och tummar hålls nu för snar bättring!

  SvaraRadera
 8. Käraste Gustav, stackars dig, med ditt öga. Vi tänker på dig, så det knakar, hoppas verkligen du ska bli bra i ditt öga snart, tasskram till dig kompis

  *Skickar fiskar till dig, så du blir frisk*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så väldigt mycket för fiskarna, precis vad jag behövde! *slick om nosen*

   Radera
 9. Vet inte om matte behöver några råd om Gustav inte gillar tabletterna, men min katt får sina mediciner "gömda" i lite räkost på tub. Det slickar hon i sig utan problem 2 gånger om dan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har aldrig bjudits på räkost förut, så jag är väldigt tacksam för tipset! Det var ju JAMARGOTT! :-D

   Radera
  2. Vad bra att du gillade det. Men det måste vara Kavli's räkost. Blogghjälpen försökte med nån billigare sort en gång. Totalfiasko.

   Radera
  3. Då var det ju tur att det var just Kavlis som husse köpte!!

   Radera
 10. Vi hade hoppats på att du skulle få slippa tratten, men du får ha den lite till.
  Vaddå tassarna i vägen???
  TRAMS är vad det är, dom har väl ALLTID funnits där de ska vara. Så-det-så!!!

  Sänder ett gäng med 🐟🐋🐳🐠🐡 och 🍬🍭 KRYA PÅ DIG!!!
  ❤Tröstebuffar ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissa om jag less på tratten?! Jag hoppas så att medicinen hjälper fort så jag slipper den nästa vecka i alla fall! Och tack för alla presenterna!!!

   Radera
 11. Åh, varför vill det där dumma ögat inte bli bra? Eller, det är ju inte ögats fel, utan den där sjukdomen som har angripit dig. Varför ska den ge sig på en oskyldig, godhjärtad katt som du? Det är inte rättvist! Vi håller tummar och tassar och allt annat som kan hållas för att du blir bättre av nya medicinkuren <3
  Många kramar och och tassklappar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller hundra procent med, gissa om jag också är missnöjd med sakernas tillstånd? Och det verkar gå väldigt segt med att ögat ska bli bättre. Men det är ju några dagar till måndag! Tack för tum- och tasshållning!

   Radera