Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 8 september 2016

Lisa: Lätt som en plättHej matte! HÄR är jag!

Den där dörren ser allt lockande ut...

...tror jag gör ett försök!

Men dörren FLYTTAR på sig? HJÄLP, matte!

Nu vill jag inte vara här mer. Men hur tar jag mig ner? Här funkar det inte?

Men här då?

NU KOMMER JAG!


Men varför har hjärtat hoppat upp i halsgropen, matte? Det där var väl INGENTING?
15 kommentarer:

 1. Det tar lite tid att inse att tvåbeningar är väldigt lättskrämda. De ser faror överallt! Det gör ju inte vi katter (fast vi kanske borde?).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här får de allt lov att vänja sig, för jag vill vara HÖGT uppe! Det är så spännande att se hur högt jag kan balansera på olika ställen! Rädd? Vad är det?

   Radera
 2. Yikes! Se upp för lömska dörrar, dom har ofta den läskiga förmågan att flytta på sig när man försöker ställa sig på dom. Som kattunge hände det ofta mig när jam klättrade upp på garderobsdörrarna. *ryser*
  /Tindra, fd dörrklättrare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag upptäckte det, det var riktigt obehagligt! Måste erkänna att det var tur att matte var där och höll emot dörren. Men jag hade såklart fixat att ramla ner också! Jag klarar ALLT!

   Radera
 3. Vilken kattakrobat du är Lisa.
  Det där var högt uppe i taket, visst är det fin utsikt när man sitter så högt?
  Själv klättrar jag också ända upp i taket på mitt "galoppträd".
  Ett sådant skulle du ha, jama det till matte.
  Tur ändå att matte var i närheten när du skulle ned, även om du givetvis hade klarat det själv.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett galoppträd? Låter mycket intressant, men vad är det? Det är ju i taket jag vill vara, så det skulle jag säkert gilla!

   Radera
  2. Gillar inte att göra reklam, men för en bra saks skull så, för dessa är verkligen suveräna.
   Kattens No 1 från Danmark har kanonfina och rejäla saker.
   Vi har köpt "Galoppträdet" och "Palads" (detta sista så han kan ligga högt upp och sova, sen är ju Ozzy stor så han behöver en rejäl liggyta)

   Hälsningar
   Ozzys matte

   Radera
  3. Vi har också klösträd från dem och de håller för vilda lekar, även när katterna blivit stora. Jag har köpt flera billigare träd genom åren men de har efter ett tag gått sönder för de tålde inte att vilda katter slängde sig upp i vild fart.... :)
   Men det här tål att 3 vilda katter jagar varandra upp och ner och de älskar trädet alla 3
   Alice matte Eva

   Radera
  4. Tack för tips! Efter vad jag förstår går galoppträdet ända upp i tak och förankras där på något sätt? Det finns ju verkligen massor att välja på! Får fundera litet på vilket som är bäst!

   Radera
 4. Men Lilla Lisa... Ta det LITE lugnare, så matte inte får för hög hjärtklappnig i onödan.
  Öppna dörrar kan vara otäcka i värsta fall klämmer du tassarna också, inte "bara" ramlar ner.
  Var rädd om mattes ❤, Bus-Lisa ^_~

  🐈 Nosbuffar 🐾

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att undvika det har hon slutat titta på mig när jag klättrar högt. Men jag förstås full koll på alla tassarna, för jag är JÄTTEDUKTIG!

   Radera
 5. Bosse här: Dörrar är riktigt luriga saker eftersom de flyttar på sig. Här gillar vi också att vara högt. Jag och Hasse har våra sovplatser ovanpå garderoberna i sovrummet, lika högt upp som du är. Där sover vi en stund varje dag. Sen har vi lika höga hyllor i arbetsrummet, där sover vi också ofta, även Alice gillar att vara där. Höga höjder är jamarbra och man har bra utsikt. Ibland kan det bli lite knepigt att komma ner, men ner kommer man alltid *fnissjam*
  Fast vår matte är lika orolig som din ibland.
  Sen jamar vi som Ozzy, du får jama till matte att du vill ha ett klösträd som går upp till taket. Vi älskar vårt, både att rusa upp och ned i och att ligga högt och sova.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vägen upp till taket är inte alldeles enkel, men jag har förstås klurat ut hur jag ska klänga och sätta ner tassarna! Ett klätterträd låter jamarkul, mycket bättre än klöstunnan. Den kan Gustav ha för sig själv!

   Radera
 6. Men oj, Lisa vad du far runt! Nu har du nog undersökt ALLT! Försök att inte ge matte hjärtsnörp hela tiden! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag tror jag gått igenom det mesta nu! Men inte kan jag hjälpa att matte är så överkänslig? Hon måste lära sig att jag klarar allt!

   Radera