Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 30 maj 2011

Undrar om hon hade blivit glad, min mamma?
Vet inte riktigt vad det är med den här bilden, men matte ville ha med den. Hon var på rymmen igår mest hela dagen. Var visst någon slags dag för mammor. Då hade hon varit och kollat på blommor? Den enda nyttan med blommor är, om man kan ligga under dem när det är varmt, tycker jag. Att bara titta på dem, förstår jag mig inte på?

Jag har förstås också en mamma,  men jag vet inte om hon lever eller var hon finns. Det är ju så längesedan jag flyttade från min födelseort. Annars hade jag kunnat förära henne ödlan jag fångade igår.

En annan sak som hände igår, var att när jag kom in rätt sent på kvällen, hittade matte en fästing i min päls. Den kröp omkring där, och matte skulle precis plocka bort den, när jag absolut inte ville vara med längre. Detta eviga plockande i pälsen kändes våldsamt frustrerande. Alltså hoppade jag ner på golvet. Jag vet inte, men är nästan säker på, att jag hörde ett svärord. Sedan plockade matte fram snabeldraken och den fick suga på mattan jättelänge. Mycket väsen för ingenting, skulle jag vilja jama.

18 kommentarer:

 1. Din mamma, var hon är finns, är med all säkerhet jättestolt över dig som är en sådan väljamande storbloggare och god vän.

  Det där med svärord och fästingar verkar vara sammankopplat på något sätt. Mystistiskt...

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Spännande att tänka sig att hon kanske tassar omkring nånstans. Fast jag skulle nog inte känna igen henne?
  Jahajam, har du också märkt en koppling där? Konstigt, de är ju små att de knappt syns?

  SvaraRadera
 3. Blommor som inte ät kattmynta eller bambu förstår vi oss inte riktigt på. Fast skugga är skönt på sommaren. Din mamma hade säkert blivit jamarglad för ödlan. Man verkar inte svära åt dem som åt fästingar? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Vi håller med de andra! Din mamma skulle vara jättestolt över dig. Hon skulle nog uppskatta din ödla också... kanske... tror vi...

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Husse har gett upp och använder bara svärord när fästingarna fastnar på honom.
  Förstår att din Matte tyckte om den där bilden, vi tror att det fanns många mususlingar under de vackra blommorna.

  SvaraRadera
 6. Visst är bilden med blommor fin, men det saknas liksom nåt. Tänk en röd, vacker, välväxt katt mitt uppe i rabatten. DÅ hade det verkligen blivit nåt att vila ögonen på.

  SvaraRadera
 7. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag tror att det var mycket och skön skugga under de där blommorna. Det hade ju jag sett, om jag fått följa med. Matte iddes inte böja sig ner och kolla.
  Jag tror att matte svär litet åt att jag fångar och lämnar ödlorna. Hon tycker de är SÖTA. Pfft...

  SvaraRadera
 8. HJULIA, SMULAN, AMANDA o de andra: Mmmm, KANSKE skulle hon uppskatta den. Hon kanske har vassare tänder än jag?

  SvaraRadera
 9. Matte tycker att blommorna är fina men jag jamar som du, det viktigaste är om de fyller en funktion, typ som skuggkastare. Eller som inramning av en ståtlig katt, som Kattson så riktigt påjamar.
  Fästingar slipper vi men matte är ganska bra på att hitta andra användningsområden för svärorden...
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. MAX och MÅNS: Jag tror att matte inte vet vart den tog vägen. Man vet inte så noga med fästingar. Hon märker väl om den fastnat på henne.
  Typiskt också att jag inte fick följa med och kolla där under. Tror precis som ni. Vilket gömställe!

  SvaraRadera
 11. KATTSON: Nästa år kommer matte säkert åka till den där parken igen. Då SKA jag påjama att få följa med och sätta mig där, högst upp i busken. DÅ blir det den fulländade bilden. Så rätt du har!
  Och sedan ska jag förstås jaga mususlingar under buskarna! Yuipee!

  SvaraRadera
 12. FRASSE: Avundas dig som slipper bli skärskådad femtiofemton gånger varje dag. Det finns fördelar med att bo i en stad, helt klart.
  Jaså, man kan använda svärord på fler sätt? *överraskad*

  SvaraRadera
 13. Vi injamar med de andra.Klart mamma är stolt över dig. Fin bild på blommorna men tänk..bara kattmynta..mmmm. Nosbuff

  SvaraRadera
 14. DUI och DECO: Ja, DET kan jag hålla med om! Tänk, stora buskar av kattmynta i stället...blir alldeles snurrig bara vid tanken!

  SvaraRadera
 15. Jam fattar inte heller vad det är för vits med att bara titta på blommor ??!!
  Jammar som dom andra att det är klart att din mamma är stolt över en sån misse som du !
  Jag har en fördel när det gäller ev. fästingar = vit päls :)Dom verkar inte gilla det , för jag har inte fått på mig en endaste en hitintills är kanske bäst att tillägga ;-)

  SvaraRadera
 16. KJELLE BUS: Injamar med Dui och Deco, det skulle förstås varit kattmynta över hela parken! Såna där rhodosar är väl inget att se?
  Aha, kanske skulle man färga pälsen? Fast då måste man förstås bli blöt...Näe, det får vara. Får ta genomsökningarna.

  SvaraRadera
 17. Blommor är för det mesta väldigt gott att äta! Allra godast är tullipianer. Men även rosor är gottiga, så länge man håller sig från stjälkarna, för de attackerar oskyldiga katter! Själv skulle Maurice ALDRIG ge sin mamma blommor. Hon är en fräsekatta! :-( Hon bor på våningen under oss och Maurice följde med ner en gång för att hälsa på. Istället för att säga "välkommen hem min son, vad stilig du är!! Vill du ha gottisar?" så fräste hon åt honom. Maurice vände då på tassen och sprang upp för trapporna igen. Det ska fasiken hälsa på jamarns fräsekattor. Även om de är ens mamma :-(

  Näe, fästingar har vi inga här inne - det är nog tur det!

  Vi tror dock att din mamma varit mycket snällare än Ms mamma och hon hade blivit VÄLDIGT glad över att få en ödla på morsdag.

  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 18. MAURICE och KAJSA: Men va, kan mammor vara fräsekattor? *förvånad* Kanske lika bra då att jag inte kan träffa henne. Förstår att Maurice blev sur och tassade hem igen, det skulle jag också göra.
  Men att blommor skulle vara goda? Jag har faktiskt aldrig provat. Men jamar ni det, så är det väl så.

  SvaraRadera