Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 24 maj 2011

Nu är det bevisat!

Såg ni den högst intressanta artikeln i tidningen angående vilka som är värsta miljöbovarna?? Jag har alltid ansett att hundar är ett miljöproblem, och nu är det bevisat! "En stor hund är värre för miljön än en stadsjeep" stod det i rubriken, och då hajade jag till, naturligtvis. Nu tycker jag förstås att bilar också är ett stort problem, de kör alldeles för fort ibland på vår lilla gata. Nu var det visst inte riktigt det, artikeln handlade om. Utan om det här:

En stor hund kräver 1,1 hektar mark för att göra mat så att hunden blir mätt. Den där stora bilen behöver 0,41 hektar om den körs ettusen mil om året. Och då har man räknat med det som behövdes för att bygga bilen. Om man byter den stora skällisen mot en mellanstor behövs 0,84 hektar. 

Jag läste vidare med intresse. En katt då? Det förstod jag väl! Bara 0,15 hektar för oss! Jama om skillnad! Ytterligare ett plus att lägga till andra för oss. Dessutom vill jag framhålla att jag för egen del utför ett viltvårdande arbete, och kräver säkert ännu mindre yta. Vi katter är verkligen till fördel på alla sätt!

14 kommentarer:

 1. Jag har alltid vetat att vi katter är mindre krävande än en stor skällis. Nu har vi det ju svart på vitt också!

  SvaraRadera
 2. 0,15 hektar??? Vi behöver inga hektar alls. Vi behöver torsk och tonfisk. Tonfisken och torsken finns i havet och sen i frysen/kylen. Och vi har små tassar... Tar knappt ingen plats alls. Skällisar och brummisar däremot tar JÄTTESTOR plats. I synnerhet grannens Ylas. Han utnyttjar säkert flera tusen kattiljoner hektar! Jäkla ylande skrälle som gläfser åt oskyldiga katter som bara ville leka... *morrar

  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  M&K

  SvaraRadera
 3. Jisses krävs det mer yta för en Skällis än en STOR bil ?!
  Där ser man !!!
  Att vi missar inte tar så STOR plats det hade jag redan räknat ut ;-)

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Visst har jag också förstått det, det jamar ju sig själv egentligen. Fast litet förvånande att de är värre än brummisar!

  SvaraRadera
 5. MAURICE och KAJSA: Nä, inte är det mycket ni och jag behöver. Problemet är väl att fisken inte hoppar in i frysen och burkarna av sig själva. De behöver läras upp!
  Fyjam för att ha en gläfsing till granne!

  SvaraRadera
 6. KJELLE BUS: Det var så jag höjde litet på morrisarna.
  Nu har tvåbeningar ytterligare ett skäl att ha katt!

  SvaraRadera
 7. Det är ju ännu en anledning för tvåbeningarna att förstå att de ska värdesätta att vara kattägda. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Finns det något positivt med skällisar över huvud taget? *fniss*

  SvaraRadera
 9. Aha, det var markytan som behövdes för att ordna fram maten som menades. Vi funderade just på vilken sorts miljöbov de tänkte på. Dumpat avfall, kanske. Genast såg vi för vår inre syn en hord av maskerade skällisar som gräver ned sina ben i parker och på bakgårdar. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Ännu en positiv sak att lägga till alla de andra!

  SvaraRadera
 11. MAX och MÅNS: Jag måste ta mig en ordentlig funderare! *pannan i djupa veck*

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det ju det den här undersökningen gick ut på, nån slags ekologiskt tassavtryck. Men miljöbov som miljöbov. Jag anser ju att de förstör ljudmiljön med sitt eviga skällande, och trygghetsmiljön med att man aldrig kan lita på dem. Och den där inre synen var inte dum...

  SvaraRadera
 13. Självklarheter för oss såklart, det är ju bara att kolla på skällisarna när de slafsar i sig sina jätteportioner. Men bra att även okunniga får upp ögonen för katternas otaliga positiva bidrag till miljön. Och då jamar jag inte bara om den fysiska - tänk bara på allt oväsen skällisarna för, det vill jag jama är ett enormt miljöproblem.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. FRASSE: Slafsar är just vad de gör, både mat och vatten. Vi har ju lärt oss ett belevat sätt att både äta och dricka. Skällandet har jag alltid tyckt varit ett problem. Det räcker väl att de skäller vad de menar EN gång? Och inget skäll alls på mig, tack!

  SvaraRadera