Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 9 maj 2011

Menyförbättring

Visst hade ni också en härlig helg? Ni hade väl också sommar? I lördags rymde matte och husse tidigt på morgonen, och kom inte tillbaka förrän det var sen kväll. Vad gjorde det, jag ville ju ändå vara ute. Och så hittade jag min matskål i växthuset, det var en trevlig överraskning. 

I söndags hade jag gäster mest hela dagen, men jag överlät det mesta av värdskapet till matte och husse. Det var ju så jamarskönt att bara ligga ute och sola och njuta av livet. Gästerna tyckte förresten att jag blivit mager. Nu brukar jag bli det på somrarna. Det är precis som om pälsen krymper då, när jag är ute springer. Min favoritgranne brukar alltid vara orolig för mig, och tro att jag är sjuk. Sedan påstår han att jag är, hm, aningen rundlagd på vintrarna. Samma sak år från år.

Nåjam, hur som helst, så har matte beslutat att jag ska få litet extra blötmat ett tag. Precis som Piff. Fast hon är minsann inte mager. I stället var det något med att hon bajsade stenkulor. Och sådana ska inte komma från en katt, utan från berg. Sedan hon började med blötmaten har stenkulorna slutat komma.


Jag har nog förstått att Piff och matte fifflat med något i köket på morgnarna. I morse överrumplade jag Piff, när hon stod och käkade sin go'mat. Jag hade visserligen fått och ätit upp min påse, men hennes doftade jättegott, så jag tog helt sonika över. Idag har jag varit helt mätt. Och fått så mycket sol, att jag fått lägga mig i skuggan ibland. Då är det sommar!

14 kommentarer:

 1. Matskål i växthuset? Wow!
  Glömde matte dörren öppen?
  Skönt att höra att du haft en bra helg.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du tog över Piffs matskål i preventivt syfte, så inte du också skulle börja bajsa stenkulor? Klokt grepp. Bra att du också haft det skönt i helgen. Nu kommer nog värmen för att stanna hoppas jag.

  SvaraRadera
 3. Det har varit superskönt med solen! Bara att ligga och njuta är toppen. Härligt med bra överraskningar i växthuset! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Verkligen hyggligt av matte att låta dig få intaga din mat i växthuset. Så måste jag jama att jag är lite förvånad att du helt sonika tog över Piff's matskål. *stora ögon*

  SvaraRadera
 5. MAX och MÅNS: Dörren är alltid öppen på dagarna när det är så här varmt. Så nu har jag det bra, som ni förstår! Att dessutom få äta där är en ren bonus.

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Visst, du förstår precis! Tyckte det lät väldigt obehagligt att klämma ut dylika.
  Jag hoppas också att aldrig blir kallt och eländigt igen.

  SvaraRadera
 7. DUI och DECO: Vad bra att ni också haft det så här skönt! Att hitta mat i växthuset var helt nytt, och jag hoppas förstås på en upprepning!

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Mmm, visst var jag tuff? Jag bara tassade fram liksom helt självklart och buffade undan henne. Tror det ska bli min nya stil...

  SvaraRadera
 9. Injamar helt med dig - det har varit en toppenhelg, morrhåren riktigt viftar av glädje - solen värmer och matskålen är fylld, kan livet bli bättre?
  Hälsa din matte att hennes idé om extraportioner blötmat är genialisk, ska genast låta den tassa vidare till min matte!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. Jaamars vad varmt det var här oxå, mjau
  det var så varmt så vi ville in ibland i skuggan.
  mjausan, så du fick mat i växthuset
  inte dåligt.

  Tassekram på dig
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 11. FRASSE: Det viktigaste med blötmaten är SÅSEN. Blötmat i gelé är inte lika delikat, anser jag. Och det finns faktiskt blötmat i sås för mogna katter, det är väl bra, förmodar jag. Tass, tass!

  SvaraRadera
 12. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Det är ju det som visar att det att sommar, att man faktiskt måste vila från solen ibland. Och det är så skööönt!

  SvaraRadera
 13. Fiffel med matserveringen måste förstås undersökas. Annars kan man ju gå miste om något. Så bra att även du får dra nytta av Piffs nya meny. Men sa inte den damen ett enda pip (nåja, jam) när du snodde hennes käk? Vi har tyckt att ditt växthus låter så perfekt att inga förbättringar är möjliga, men nu inser vi att matservering där är det ultimata. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. Du menar att du snodde Piffs matskål? Wow! sicken tuffing du är! Och matservering i växthuset. kan det bli bättre!? I alla fall inte om man har en Leverkorvsgranne med Hatt!

  nosgos å gottisar, buff å sånt
  Maurice & kajsa

  SvaraRadera