Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 3 maj 2011

1-1Jag låg och sov djupt och alldeles ljuvligt i mitt magiska hörn i växthuset, när matte klampade in. Lät mig dock inte störas. Med ständig jour noterade jag naturligtvis hennes närvaro, men fortsatte min sköna sömn. Döm om min upprördhet, när hon utan vidare börjar lyfta mig! Åtminstone var det vad hon försökte. Självklart gjorde jag mig så tung och oformlig som möjligt. Inte hade jag någon lust att bli bortforslad så abrupt mitt i min eftermiddagslur i bästa hörnet.

I kraft av sin storlek vann hon givetvis. Igen. Men jag kan jama att jag var sur på henne. Hennes ursäkt att det började bli kallt, och att hon måste stänga där, imponerade inte på mig. Hon kunde gott ha stängt, och sedan kommit och kollat litet då och då om jag sovit klart. Som protest stannade jag kvar ute jättelänge på kvällen, så att hon inte fick gå och lägga sig när hon ville. 

Där fick hon allt lång nos!


20 kommentarer:

 1. haha, rätt åt henne - lyfta upp dig på det där viset. Och VÄCKA dig!! Maurice HATAR att bli upplyft och gillar inget vidare att bli väckt. Isch. Kajsa gillar det - i alla fall att bli upplyft. Inte att bli väckt. Utom om man lyfter upp henne när hon har hittat något väldans intressant.
  nosgos, buff, gottis å sånt
  M&K

  SvaraRadera
 2. Men det var ändå bra att du inte blev instängd, men hon kunde ha väckt dig med lite gos och sen jamat att det vore bra om du gick ut. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Nedrans sätt av din matte att väcka dig mitt i eftermiddagsluren :(
  Bra att hon inte fick lägga sig när hon ville :)
  Jag tror inte heller att min mattes deklaration kommer att kontrolleras :)

  SvaraRadera
 4. I sanning en viljornas kamp där det är svårt att utse någon egentlig segrare. Matte fick stänga i lugn och ro och du slapp tassa tiden.
  Tekniken att göra sig blytung och "bynglig", som matte säger, kommer väl till tass vid alla möjliga typer av maktkamper.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 5. Pffft, fräckt att lyfta upp dig så där när du ligger och sover. Människor har inget hyfs! *hytter med tassen*

  SvaraRadera
 6. Men så här får det ju inte gå till. Matte borde ju lyft in ett värmeelement till dig och sedan kommit in och kontrollerat varje kvart åtminstone att du hade det bra. Dags för ny skylt?

  SvaraRadera
 7. MAURICE och KAJSA: Jag har inte emot att bli upplyft i vanliga fall, men att bli bortlyft från favvostället mitt i djupsömnen...fyjam. Rätt åt henne att få litet straff.

  SvaraRadera
 8. DUI och DECO: Just precis, litet artighet hade verkligen varit på sin plats!

  SvaraRadera
 9. KJELLE BUS: Injamar helt och fullt med dig! :)

  SvaraRadera
 10. Bra att hämnas på matte! De ska veta sin plats.
  Hmm kan hon inte fixa en kattlucka dit då? ;-)

  SvaraRadera
 11. FRASSE: Bynglig...det måste jag komma ihåg. Det var nog precis det jag var. Dubbelt så tung och helt utan styrsel i kroppen...

  SvaraRadera
 12. SIPPO: Ibland saknar de helt hyfs och fason. Men jag fick ju en liten en hämnd...

  SvaraRadera
 13. KATTSON: Matte har MYCKET att lära av dig! Kunde inte jamat det bättre själv. Där till och med finns ett element, hon hade bara behövt sätta på det. Och en tur till växthuset varje kvart hade varit bra för konditionen, hon sitter alldeles för mycket. Nu ska hon minsann få läsa hur det skulle gått till!

  SvaraRadera
 14. MAX och MÅNS: En kattlucka till växthuset vore väl perfekt! Då kan jag ju gödsla med allehanda kompostmaterial. Huvudlösa kaniner och annat.

  SvaraRadera
 15. Se, så många fina lösningar det fanns på problemet att det började bli kallt i växthuset. Nu vet matte hur hon bör göra till en annan gång! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det är tur att det finns andra som kan tänka! :)

  SvaraRadera
 17. Men vad är det du jamar Gustav, fick du inte sova ifred som du ville
  tvåbeningar är lite mystiska på det sättet, mjausan.
  Kan du inte be din matte att ni gör en kattlucka, så du kan tassa in och ut som du vill.
  Så skulle vi oxå vilja ha, men det är lite besvärligt här där vi bor, att ha ngn kattlucka, *SUCK*
  Alltså en kattlucka mellan sovrumsfönstret och kattburen där ute, är det som är lite trassel med, då får matte krypa på knäna när hon ska vattna sina blommor, *Fniss*
  Det vill hon ju inte.

  Tass på dig
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 18. som jag pip då,jag gillar kyla,jag kan vara ute hela natten på den inglasade balkongen,för jag har ett öllock med en handuki att sova i om det skulle vara,och matte och husse vaknar LÄTT när jag bankar på balkongdörren och behöver gå på toa!

  SvaraRadera
 19. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Krypa och vattna blommor vill nog mattar helst undvika. Tyvärr är det nog litet svårt att sätta kattlucka i växthusplasten, annars vore det perfekt förstås. Ständig tillgång till magiska hörnet...

  SvaraRadera
 20. PIP: Tänk att gilla kyla, då har du haft det bra i vinter! Men jag förstår inte riktigt hur man kan sova i ett öllock? *grubblar*

  SvaraRadera