Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 5 maj 2011

Kort datum

Måste kolla vad som finns i skafferiet...
Min matte vill inte ha kattlucka, eftersom hon tror att jag skulle bära in mat i huset då. Kan inte begripa, hur hon kan inbilla sig något sådant? Jag, som vill avnjuta min måltid i avskildhet, och dessutom ensam? 
Mitt ideala matställe är under rhododendronbusken på bilden. Den är riktigt stor och bred, med en rymlig matsal i mitten. Bakom busken finns fågelbordet på vintern. Jag vill att matte ska plocka bort nätet som sitter runt busken på den sidan. Det är i vägen när jag ska hämta efterrätten. Marken där brukar krylla av små, delikata stekar.

Ibland får jag för stora portioner på någon av mina restauranger. För det mesta tillämpar jag kattering, det vill jama, jag bara hämtar maten, och äter den hemma i matsalen. Ofta har de svårt att beräkna hur mycket man orkar. Det brukar bli en hel del över. Då lägger jag det i ett hörn av matrummet. Man vet aldrig när det kommer sämre tider. Tyvärr är hållbarheten på maten inte vad man skulle önska. 

Kanske skulle jag ändå ska övertala matte att få kattlucka? Då kunde hon ju stoppa in resterna i kylskåpet!

16 kommentarer:

 1. Klart du ska ha en kattlucka !!!
  En sån hade jag oxå velat ha om det inte varit för grannens skällisar och dom STOORA lastbilarna som kör ute på vägen.
  Så för min del är det nog bäst med promenader i sele med matte :)

  SvaraRadera
 2. KJELLE BUS: Jag bearbetar ständigt min tjuriga matte om detta. Det är inte lätt, kan jag jama...

  SvaraRadera
 3. Lycka till med den överjamningen!!
  Vi har fått den uppfattningen att hon är en bestämd matte, framför allt på den punkten.
  Och drilla 2bening i att lägga våra rester i kylen.. *drömmer*
  Tänk att jama -"Musen från i söndags tack!"
  tihi

  SvaraRadera
 4. MAX och MÅNS: För er vore det verkligen praktiskt, ni som nedlägger så många byten. Eller varför inte i frysen? Bara att ta fram och tina när tillgången tryter i er skog!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker du ska en egen kattlucka OCH ett eget kylskåp vid din favoritbuske. Tänk så mycket du kan lagra där inne inför sämre tider.

  SvaraRadera
 6. Det är ju märkligt att matte är så envis när det gäller kattlucka. Det är svårt att se annat än fördelar med en sån. Du kommer och går som du vill - matte behöver inte öppna eller stänga dörren - du väljer själv var du vill inta din måltid - kanske skulle du nån gång bjuda Piff och Puff på en färsk smakbit o s v. Mitt råd är att du ställer matte mot väggen och frågar vari problemet ligger.

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Det är klart att ett kylskåp inne i busken vore det optimala. Bara att langa in och ta ut helt ifred. Men jag har en känsla av att är kattlucka svårt så är kylskåp snäppet värre?

  SvaraRadera
 8. KATTSON: Jag misstänker att det är just valfriheten att äta var jag vill som sätter käppar i hjulet. Ändå intar hon ju själv i princip alla måltider inomhus, dessutom vid ett bord. Och så missunnar hon mig en och annan stek eller kotlett på golvet. Eller varför inte som en av mina kompisar, i mattes säng?

  SvaraRadera
 9. Klart du ska ha kattlucka! Tänk att det ska vara så känsligt, bara du inte tar in en snok så borde det väl gå an. Nosbuff

  SvaraRadera
 10. Fast... är det inte en av er som inte får gå ut? Kanske hon försvinner med en kattlucka?!

  kylskåp under busken - perfekt idé!!! eller ta in godbitarna till leverkorvsgrannenmedhatten!! Det verkar vara en hygglig fyr som inte skulle protestera om du ville förvara lite i hans kyl och frys.

  nosgos, buff, gottisar å sånt
  M&K

  SvaraRadera
 11. DUI och DECO: Tänk att få så mycket uppbackning här! Ska verkligen ta ett allvarligt jam med matte...

  SvaraRadera
 12. MAURICE och KAJSA: Om hon försvinner är det ingen större förlust för min del. Förresten vet jag att det finns luckor som bara katten med ett särskilt halsband kommer ut igenom. Men såna argument verkar inte bita på matte.
  Och jag vet inte, men jag har en känsla av att kylskåpsförvaring av möss och fåglar hos grannen, det vore att utsätta vårt förhållande för stora påfrestningar. Joo, jag tror det...

  SvaraRadera
 13. Kattering är bara bäst, det kör både matte och jag med varje dag! Men jag har ju inte dina förvaringsproblem eftersom min hämtmat inte kommer utifrån, så att jama.
  Kanske kan du, liksom när det gällde humorproblemet, hoppas att syrrorna med stigande ålder blir smartare och att mattes oro för vilsetassande blir mindre då? Om det nu är därför hon inte vill fixa luckan.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. FRASSE: Problemet är väl egentligen att katten som bodde hos matte och husse innan jag fanns, tog in en massa möss och fåglar genom kattluckan. Det var inte riktigt uppskattat efter förtjänst. Och det är det jag får lida för nu. *suckjam*

  SvaraRadera
 15. Vilken elegant svansföring du har, Gustav.

  SvaraRadera
 16. XANTIPPA: Åh, tänk att du lade märke till den! :)

  SvaraRadera