Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 31 maj 2011

Jamarns, så obehagligt!

Jag har utsatts för något ytterst obehagligt. Tassade helt lugnt över gatan, efter att ha patrullerat av några granntomter. Var nu på väg hem. Då, helt utan förvarning, kommer två enorma kraxande gråsvarta fåglar farande som projektiler, rakt mot mitt huvud! Jag blev tvungen att ducka allt jag kunde, för att undkomma deras vassa och hårda näbbar. Samtidigt skrek de åt mig, ja vad, det lämpar sig inte i tryck. Överlåter det till er fantasi.

Trots att jag var ute i helt fredliga ärenden, dessutom på min egen tomt(!), fortsatte de skräna ut sina otidigheter från favoritgrannens carporttak. Inte förrän jag nådde min trappa, flög de iväg. Jamarns, så obehagligt! Inte nog med en Inkräktare på marken, som jag inte verkar bli av med. Nu måste man hålla koll upp i luften också! Man får väl vara glad, så länge det inte dyker upp någon från underjorden...

22 kommentarer:

 1. Fy så läskigt... Fjäderkottletter som ANFALLER på din egen tomt.

  =^.^=

  Nosbuffar modiga Gustav!

  SvaraRadera
 2. Näjam så hemskt med projektiler som jagar dig från luften oxå !!!
  Får verkligen hoppas att det INTE dyker upp nåt från underjorden !!!

  SvaraRadera
 3. HJULIA, SMULAN, AMANDA o andra: Riktigt läskigt var det. TVÅ stycken och STORA! Inte lätt att komma undan såna.

  SvaraRadera
 4. KJELLE BUS: Det skulle vara sorkarna då, men då är det nog mera synd om dem än mig. Nä fyjam, för de gråsvarta eländena!

  SvaraRadera
 5. Ush!
  Det lät inget trevligt alls.
  Husse ser ibland skator och andra hemska fåglar var mer aktiva än vanligt.
  Men han har inte sett om det hänt oss än...

  SvaraRadera
 6. Flämtjam så otäckt! Jag blir ju alldeles slak i morrhåren när jag hör vad du råkat ut för. Det är kanske tur att man har husse med sig på promenad om det där beteendet bland fjädervipporna sprider sig upp hit.

  SvaraRadera
 7. MAX och MÅNS: En gång blev jag jagad av ett helt gäng skator också. Då fick matte komma och rädda mig. Var inte så gammal och erfaren då heller. Två kråkor klarar jag. I alla fall den här gången.

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Det KAN ha sina fördelar med hussesläpande. Fast de är väldigt fräcka, de gråsvarta. Även om matte är nära skriker de otrevligheter och håller på. Och STORA näbbar har de.

  SvaraRadera
 9. Åh fy vad läbbigt! Envisas de med att vara kvar får du jama till matte och husse om kattistans. Inga roliga typer det där helt utan respekt för ditt Område och uppdrag. Nosbuff

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Kattistans kan bli av nöden om de inte ger sig. En katt har rätt att tassa på eget område utan att attackeras. Det vet jag säkert.

  SvaraRadera
 11. Avskyr skator och kråkor! Och Måsar! Och att anfalla dig på din egen gård - fy jamarns vad usligt!!! Kan man inte anmäla dem till någon? KO t ex? Eller DO kanse har hand om sådana här "cross-over-species"-affärer?

  SvaraRadera
 12. Du har vår djupaste sympati och vårt fulla stöd. Sådana där bevingade terrorister är hemska! *ryser* Rasmus var förföljd förra sommaren, men vi hoppas att du inte ska råka lika illa ut. Och på din egen tomt!? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. MAURICE och KAJSA: Måsar finns det gott om här, men de håller sig där de ska vara, nere på stranden. Där har kråkorna mycket att lära. De ska hålla sig i sina träd och inte angripa oskyldiga katter. Ska undersöka om KO tar upp såna här fall.

  SvaraRadera
 14. FINDUS, ISAK och RASMUS: Terrorister var jamet...Det är två stycken som bestämt sig för att bosätta sig alldeles vid min tomt. Då får de faktiskt finna sig i att jag måste jobba här också. Annars kan de ta sitt pick och pack och flytta. JAG kommer i alla fall INTE flytta!

  SvaraRadera
 15. Jag försökte kommentera det här tidigare, men eftersom vårt bloggkonto är jättekonstigt kom det inte med. Jag försöker igen: Tips: ta fram filmkameran och filma när fåglarna kommer. Det fanns en farbror som gjorde det en gång och han tjänade jamarmycket pengar på den filmen!

  SvaraRadera
 16. uschjam, dom där fjäderkotletterna är inte roliga alls, inte om dom är stora.
  Undrar som lillies lya, OM man inte kan anmäla dom ngn stans, *funderar*

  Tass tass

  SvaraRadera
 17. KATTSON: Det förstår jag inte, HUR kan någon tjäna pengar på att en stackars katt blir anfallen av vassnäbbingar? Vem vill se sånt elände? I så fall ska jag ha jamarhögt gage. Vitfisk VARENDA DAG.

  SvaraRadera
 18. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Funderar jag med. Och hör samtidigt de otäckingarna skrika där ute. De väntar förstås på att få sätta näbbarna i mig.

  SvaraRadera
 19. Först kattackerad på marken och nu luftburna inkräktare, det här börjar ju likna ett fullskaligt krig.
  Kanske en tillfällig vapenvila med grannkatterna borde utlysas, så att ni med gemensamma krafter kan få bukt med de där näbbiga typerna. Allt enligt principen "en fiende i taget".
  Tassklappar

  SvaraRadera
 20. FRASSE: De på marken har man ju en chans emot, det är mer hederligt med katt mot katt. Att två ger sig på en är ju högst ojuste. För tillfället har jag inte sett till någon annan katt här, så gemensamma krafter är nog inte aktuellt just nu.

  SvaraRadera
 21. Fast Gustav, de där fåglarna jag tänkte på jagade inte katter utan människor. Tror han hette Hitchcock som gjorde den. En filme som jagar katter skulle jag aldrig föreslå.

  SvaraRadera
 22. KATTSON: Aha, jagade de människor? Det var ju en HELT annan sak! Då får väl JAG ta fram filmkameran om matte blir jagad!

  SvaraRadera