Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 19 maj 2011

Tänk om.....

En gång i månaden har vår lokalradio ett program, där man pratar om oss katter. Det är intressant att höra hur de tror att vi tänker. Ibland får man ha litet överseende med vad de säger. De ser ju allt ur ett människoperspektiv, och det vet alla vi katter, hur begränsat det är. Som när de uppmanar till insmörjning av sladdar med Tigerbalsam. För det första blir det förstås väldigt kladdigt, och för det andra hemskt äckligt att tugga på sladdarna, för de kissar som brukar testa olika sladdkvalitéer. Så dumt att förhindra deras vetenskapliga undersökningar!

Den här gången pratade de också mycket feromoner. Hur bra det får oss att må, för det påminner oss om vår mamma. På den punkten måste jag ge mitt erkännande. Ibland sprejar matte sånt när stämningen blir upprörd här inne. Då brukar de snabbt lugna sig. Ja, jag är förstås alltid lugn, det är bara Piff och Puff som behöver feromonas. 

Det finns feromoner för grisar och hästar också. Och skällisar. Undrar om matte kan köpa en jättedosa och sätta där ute? Då kanske man äntligen fick litet lugn och ro? Tänk om...

14 kommentarer:

 1. Det där med Tigerbalsam var ju jättedumt, då kan man ju inte bita i sladdarna. Såna däringa feromoner verkar ju jättebra särskilt för skällisar. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. DUI och DECO: Jag bara funderar på hur jag ska kunna puffa ut feromonerna på grannskällisen. En dosa på staketet som jag kan tassa till behov, kanske?

  SvaraRadera
 3. Kan du inte fråga matte om det inte finns några antiferomoner för skällisar. Då kunde du sätta upp såna längs din revirgräns så fick du vara ifreda för dom.

  SvaraRadera
 4. En antiskällisflaska?!
  Vore en dröm att ha en ute, hittar du någon jama det till oss.
  Givetvis ska det vara en STOR flaska. :-)

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Det vore förstås det ultimata! Men i tills de uppfinner något sådant, vore det ju bra om man kunde lugna ner dem åtminstone, så att de blev lugna och vänliga. Vilken dröm.

  SvaraRadera
 6. MAX och MÅNS: En antiskällisflaska skulle jag kunna ge alla mina Dentisar för. Skulle gärna offra alla stickisar också. Tyvärr tror jag inte den har uppfunnits än. Hoppas någon gör det SNART.

  SvaraRadera
 7. Kanske Stationskattsmatten skulle få veta om tigerbalsam och sladdar. Hon har ju en licensierad avknipsarkatt där hemma. Matte är så nöjd med att varken jag och Simba bryr oss om sladdarna här hemma. Alltså så länge de inte rör på sig och ser jagarvänliga ut givetvis.

  Skulle behövas lite antiferomoner för inkräktarkatter också (men bara för dem), så skulle du kanske kunna dra in lite på patrulleringen på tomten?

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Låter nästan för bra för att vara sant med att det finns Antiskällis preparat på flaska ??!!
  Om det verkligen finns så ska jag be matte att beställa en 10 liters dunk :)

  SvaraRadera
 9. NEA: Här finns inte heller någon som är sladdintresserad. Det är vår matte också glad för.
  Det skulle väl vara synd om avknipsarkatten om hans arbete försvårades? Nä, hans matte ska nog inte läsa det här.

  SvaraRadera
 10. KJELLE BUS: Åtminstone finns någon som lugnar ner dem. Och ska det funka ute behövs nog den där tioliters dunken. Det är det som är det dumma med det hela. Finns det inte någon uppfinnarjocke som kan fixa en högkoncentrerad utedosa?

  SvaraRadera
 11. Och här drömmer vi om en anti-skatdosa. Fyjam för skränande skator! Rasmus ville till slut inte vara ute (förra året) på grund av dem. Så måste vi jama, att vi är väldans tass-samma att inte det där radioprogrammet sänds här. Tigerbalsam på sladdettin? *ryser* Vilka idéer matte skulle kunna få. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Bara en tvåbening kan komma på en så genoMUSel idé som att kladda ner sladdar!
  Feromoner kan däremot vara på sin plats, låter som ett bra vapen mot störande element som måsar och - självklart - skällisar.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 13. FINDUS, ISAK och RASMUS: Aha, anti-skatdosa, ännu en uppfinning som måste göras. Jag kan förstå Rasmus, de är ena riktiga otäckingar. Här finns just inga, tack och lov.
  Tur att bara ni läser det här, så matte inte får veta något om tigerbalsamet!

  SvaraRadera
 14. FRASSE: Håller med dig! Vilken korkad idé! Man kan ju föreställa sig kladdet och lukten. Uschjam!
  Feromoner har sina poänger. De är inte helt igenom ointelligenta, våra tvåbeningar.

  SvaraRadera