Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 20 maj 2011

Här va're kö!
Kan ni tänka er att människor kan bli jättestressade av att stå och vänta en stund? Jo, det är faktiskt sant! Det är väl bara en fördel att få stanna upp ibland, och få tid att iaktta vad som händer runt omkring? Något som jag gör ofta, varje dag. Våra människor verkar nästan aldrig ta sig tid till att bara se sig omkring, lägga märke till saker och fundera. De ska vara tacksamma om det blir kö ibland.

Önskar mina kompisar och era människor en lugn och fin helg i den härliga sol, som jag tror kommer lysa över oss alla!

16 kommentarer:

 1. Visst är det konstigt att köandet inte uppskattas av tvåbeningar. De flesta av dem har ju dessutom ett stort behov av att tänka och borde utnyttja kötiden till tankverksamhet. Fast det är klart - behov och förmåga är ju inte samma sak...

  SvaraRadera
 2. Din kö-teori tilltalar mig i allra högsta grad. Kanske för att jag framlever mitt liv som om jag faktiskt stod i kö större delen av tiden. Fast jag gillar förstås inte att behöva köa för maten... När matte kommer hem från jobbet är det jag som ska ha middag först, annars...!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 3. Min matte är en bildmänniska. Tänker mycket i bilder och ser detaljer ofta. Men köer gillar hon inte att stå i. Kan jag också förstå, finns köer jag inte heller gillar, köer till matskålen t.ex. eller till lådan. Sådant är inte kul.

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Det sista du skrev där är verkligen sant, och något som man ideligen märker. Så mycket de skulle behöva lära sig, våra människor, men de kan ju inte hjälpa hur de är skapta...

  SvaraRadera
 5. FRASSE: Mat ska man naturligtvis inte köa för! Vi katter köar väl inte så ofta, mera tålmodigt väntar och väntar. Och iakttar. Men jag har hört om tvåbentas stress i köer, så detta är mer ett jamråd till våra människor. Tycker de ska alla tillfällen i akt att tänka!

  SvaraRadera
 6. Du är så himla klok. Visst är det så som du jamar. Tänk om tvåbeningarna kunde förstå det. Trevlig helg på dig också! Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Återigen kommer du med tänkvärda jam. Du är en källa av klokhet. *imponerad* Jag ska försöka få husse att tänka lite extra nästa gång vi är ute på promenad. Han är ju annars jämt så stressad.

  SvaraRadera
 8. NEA: Som jag skrev till Frasse, ska man förstås inte köa till varken mat eller låda. Men att stå i kö och vänta på att få betala pengar eller så, det är inget naturbehov direkt. Då tycker jag att de ska passa på att fundera, när de får litet extratid att vara stilla! Din matte kan ju tänka på bilder!

  SvaraRadera
 9. DUI och DECO: Mmm, de behöver minsann tänka över saker och ting emellanåt. Och annars har de ju "inte tid"!

  SvaraRadera
 10. SIPPO: Han kan ju tänka på hur gott allting doftar nu på försommaren till exempel. Du får stanna till ordentligt ibland, så han riktigt hinner tänka och känna efter!

  SvaraRadera
 11. lillie har inget emot köer. Hon har oftast en bok i väskan, så hon passar på att läsa... Eller så sitter hon och funderar på ingenting. Det är lite katt över henne ibland... Lite korkad katt...

  Vi har nallat den här skylten (också). Ni skulle allt ha en skyltsida!!

  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  M&K

  SvaraRadera
 12. MAURICE och KAJSA: Men oj, vad imponerad jag blir över er lillie! En riktigt klok tvåbening! Nästan så hon borde ställas ut någonstans, det finns nog inte så många sådana exemplar? Alla jag hört talas om tycker att köande innebär förlorad tid. Er lillie har förstått att utnyttja den tiden till något gott. *klappar med tassarna och höjer honnörsvansen*

  SvaraRadera
 13. Glömde ju kattplimentera dig för ännu en briljant skylt. Och du har rätt, visst kan vi katter konsten att vänta. Fast jag håller ändå på min rätt att bli serverad först!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. FRASSE: MAT är absolut undantaget från allt köande, givetvis. Min skylt gäller, som du ser, främst råd till tvåbeningar. De har så svårt att se fördelarna i vissa situationer, som köandet.
  Tack så mycket för kattplimenteringen!

  SvaraRadera
 15. Matte är nog en sån där som INTE gillar köer. *skamset* Fast om hon hade hamnat i en så särdeles fin kö som på bilden, så lovar hon att hon ägnat sig åt att artigt hälsa på kissen och fråga om hon fått klia lite bakom öronen och under hakan. Dock är hon tveksam om den metoden går hem hos tvåbeningar. :)Kloka jam på skylten, som vanligt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. FINDUS, ISAK och RASMUS: Kan det vara möjligt att inte tvåbeningar skulle uppskatta det? Att bli kliad som är det bästa som finns! Jag blir aldrig klok på hur de är funtade, människorna? *brydd*

  SvaraRadera