Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 4 maj 2011

Auktoriserad diplokatt

Av mina två inneboende är Piff den jag är minst rädd för. Ja, rädd och rädd...men en viss osäkerhetskänsla kan man väl jama att jag känner när hon korsar min väg. Men jag ställer ändå alltid artigt upp och hälsar, när hon så påfordrar. Det brukar alltid sluta med att hon snabbt ger sig av, precis som om jag skulle göra henne något. Vilken naturligtvis aldrig skulle falla mig in. Något har jag väl lärt mig de här åren?

Men om, jag jamar om, jag skulle skoja litet med någon av dem, så är det med Piff. Delvis kanske beroende på att Puff noga aktar sig för att befinna sig mindre än fyra svanslängder från mig. Tyvärr förstår sig Piff inte ett dugg på skämt. Totalt humorbefriad är hon. Alltså skojar jag inte så ofta.


När jag kommer in efter dagens jobb, iakttar jag alltid stor vaksamhet, och kollar noga att passagen är fri. Står båda två och väntar, vänder jag och tassar ut igen. En kan man undvika genom kringgående rörelser, men inte två. 


Tack vare min diplokatti kan man väl jama, att vi ändå har någon slags vapenstilleståndsförhållande. Tur man är välutbildad på det området.

20 kommentarer:

 1. Det är ju tråkigt att du med ditt fina sinne för humor inte ska kunna skoja lite med dina inneboende utan att det missförstås. Men det är ju de som förlorar på det förstås. Annars tycker man ju att du, när du kommer in efter ett ansträngande pass, skulle kunna ta det lugnt och bli omtasstagen istället för att genast behöva vara på din vakt. Synd att de inte förstår att det är tack vare dig som det råder vapenstillestånd hemma.

  SvaraRadera
 2. Så dumt att Piff inte har någon humor. Kanske kan du ge henne det i fölsepresent eller jultasseklapp?

  Tur att du är diplokatt!
  Nosgos, buff, gottisar å sånt!
  M&K

  SvaraRadera
 3. Jag håller med ovanstående jamare, det är verkligen synd att Piff inte uppskattar din humor. Du är ju en riktig kattkompiker ju.
  Men vad var det för katter på bilden? Den ena var väldans lik dig tyckte jag...

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Nä, de kommer nog aldrig förstå vilken jamartur de har att ha mig till husägare. Inte mycket att göra åt. *suckjam*

  SvaraRadera
 5. MAURICE och KAJSA: Vilken bra idé! Men...*funderar* var hittar man humor? Och kan man slå in det? Eller lägger man upp det på ett fat? Måste undersöka saken...

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Jo, nog är det jag, alltid. Jag hälsar alltid artigt, som jag skrev, när det passar henne att göra så. Men om JAG skulle ta initiativet till hälsandet....klös och fräs och påhopp...Så har jag det...

  SvaraRadera
 7. Det är en fin bild på er! Tycker nog att det verkar gå åt rätt håll med er två i alla fall, kanske, kanske går det såsmåningom att skoja lite. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Jamar som Dui och Deco
  Det går nog åt rätt håll så småningom sa du se.
  Du får ta det lite försiktigt med Piff.

  Tassekram

  SvaraRadera
 9. DUI och DECO: Visst ser det puttinuttigt ut, men det är så länge som jag står blick stilla och inte gör något oväntat. Men man får väl vara nöjd med det...

  SvaraRadera
 10. Men puttinuttan vad söta ni är! :-P
  *host*
  Vi menar att det är bra att du har koll på damerna! ;-)

  SvaraRadera
 11. MAX och MÅNS: Tänk vad skenet kan bedra.....

  SvaraRadera
 12. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Det gör liksom sig själv, det där med försiktigheten. Av erfarenhet blir man vis...

  SvaraRadera
 13. Nä men så gulligt. En riktig nospuss! Verkar som Puff har lite dåligt inflytande på syrran Piff. Kanske hade ni annars varit bästisar och bundis eller något.

  En annan katt hade nog inte haft samma tålamod som du har med syrrorna.

  Nosgos

  SvaraRadera
 14. Synd att det inte alltid går så lugnt till som på bilden. Ibland undrar man om Piff och Puff har dåligt minne? Annars borde de ha lärt sig vid det här laget vilken trevlig och fridsam katt du är. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 15. Fin bild på dig o Piff ! Jag o husse vet allt att tjejer kan vara väldigt lynniga !!! Speciellt när dom har nåt som heter PMS , tror det betyder PotatisMosSyndromet :-)

  SvaraRadera
 16. NEA: Det konstiga är att inte ens Piff och Puff är särskilt goda vänner mer. Tror det är Puff som inte riktigt litar på någon, utom på matte.
  Nä, det är tur för tjejerna att jag är som jag är.

  SvaraRadera
 17. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, tänk om det alltid var så...Problemet är kanske att de har selektivt minne. De minns jättebra de gånger jag skojat, och glömt alla gånger jag varit snäll.

  SvaraRadera
 18. KJELLE BUS: Kan det vara POTATISMOSSYNDOMET de har? Får de för litet potatismos? Hmm. Inget alls, faktiskt. Ska GENAST beordra matte att laga potatismos!

  SvaraRadera
 19. Ack, den ungdomen, de tar sig själva på så stort allvar! Med tiden ökar förmågan att se sig själv på misstans och då kommer Piff och Puff att få en helt annan kattityd till din komiska talang.
  Tur du är född med klospetskänsla för relationer. Du vet när det är dags att tassa undan - vissa saker är helt enkelt inte värda att morra om.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 20. FRASSE: Yngre är de förstås, men nog är de medelålders gott och väl och borde veta bättre. Men somliga kan nog inte utvecklas, verkar det som.
  Jag har minsann aldrig höjt jamet mot någon av dem. De vet inte hur bra de har det.

  SvaraRadera