Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 16 maj 2011

Trodde inte hon skulle märka

Den här lördagen var bästa lördagen på länge. Kan knappt minnas när jag fick sitta så länge med matte i fåtöljen på kvällen. Så mysigt att bli gosad med timme efter timme. Trodde aldrig hon skulle sluta titta på teven. Faktum är att jag till slut började se mig om efter en annan liggplats, för på natten vill jag helst vara för mig själv. Men precis då reste hon på sig, och stängde av teven.

På söndagen tog vi litet sovmorgon. Det kom blött där ute, så jag hade ingen brådska. Men sedan kom solen, och jag kunde arbeta som vanligt resten av dagen. Nåjam, vanligt och vanligt, jag blev nödsakad att ta i med hårdtassarna för att försvara Mitt Område. Hade inte tänkt jama om det för matte, men typiskt nog såg hon resultatet i pälsen senare på kvällen. Så då nästan dränkte hon mig i någon slags äcklig vätska. Åtminstone rann den från örat och ner över nosen. Man kan känna sig dränkt för mindre.


Idag har det inte hänt så mycket. Har mest hållit mig hemma på min tomt. Det är inte riktigt varmt längre, men tillräckligt för att kunna ligga i någon av mina solgropar och vila emellan arbetspassen. 


Och så hoppas jag slippa  nosblötläggning i kväll.

12 kommentarer:

 1. Men så härligt du och matte hade det!! Tur att hon upptäckte att du hade försvarat reviret - annars kanske ni hade fått åka till vettisen om några dagar. Huvva!!!

  Ha det gott i dina solgropar!
  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  M&K

  SvaraRadera
 2. Låter som ett riktigt toppengos!Bara att njuta så länge det varar. Är säkra på att du försvarade ditt Område med den äran men det är nog bra att matte fixar lite så du slipper vettisen, Nosbuff

  SvaraRadera
 3. MAURICE och KAJSA: Åka till vettisen? Men fy- och uschjam, det vill jag verkligen inte. Fast jag vill inte bli dränkt heller. Dumma inkräktare.

  SvaraRadera
 4. DUI och DECO: Det kommer nog dröja innan hon sitter där så länge igen, tyvärr.
  Kanske har ni rätt om fixeriet, men jag gillar det inte i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Kan du inte försöka få till stånd nån form av byteshandel med matte. En mystimme i fåtöljen = 2 minuters fördröjning av försvarsinsatser på området, två mystimmar = tillfällig lättnad av hörselproblemen när matte ropar o s v?

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Du har alltid så kloka förslag! Ska genast börja förhandlingarna!!

  SvaraRadera
 7. Jag jamar som så - och här instämmer matte av hela sitt hjärta: Vad gjorde vi utan våra soffor, våra fåtöljer, våra kattonger och våra tv-apparater? Vilket hundliv vore det inte utan dem?
  Däremot känns det som om vi klarar oss väldigt bra utan Äckliga vätskan. Fast kanske det hade blivit ännu värre om du inte hade blivit dränkt i den *funderar*
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. FRASSE: Ja, nåt hundliv vill vi ju absolut inte ha!!! *ryser*
  Visst förstår jag att matte inte är elak på riktigt, men jag tycker ändå inte om henne när hon gör sådär. *suck*

  SvaraRadera
 9. Men dumma blogger som snor mina kommentarer hela tiden. *surar* Jo, att gosa i knä är något som även jag gillar skarpt. Men jag orkar inte ligga lika länge som dig, utan blir lätt lite rastlös.

  Det var ju jamarns också att matte såg att du haft en livlig debatt om reviret, fast hon menar nog väl.

  SvaraRadera
 10. SIPPO: Jag tyckte ju också att det blev i längsta laget, men några timmar klarar jag utan problem. Tror jag gjorde nån liten vända till matskålen, bara för att röra på benen litet, annars låg jag nog där i över tre timmar!
  Livlig debatt...he-he, du är rolig, du!

  SvaraRadera
 11. Vilken bra lördagskväll du hade! Maratonmys i knät låter jättetrevligt! Mindre bra var kanske Inkräktaren som dök upp på söndagen. Hoppas att ni nått fram till samförstånd om var territoriegränserna går? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det är förjamat svårt att uppnå samförstånd om gränserna, så länge som de anser att mitt är deras. Det är en ständig kamp...

  SvaraRadera