Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 17 maj 2011

Mattes ekorrkamp

Nu måste jag jama om våra ekorrar. De är nog de fetaste ekorrarna i hela landet. Matte hittade en stor hink med talgbollar i källaren. Den hade hon köpt i vintras, och glömt bort den. I mitten av april fann hon den. Eftersom talg är bara fett, tänkte hon att de nog skulle härskna till nästa vinter. Och förresten skulle nog fjäderkotletterna bli glada över att få extra mat, även om det var vår. Matte hängde upp talgbollar. Fem-sex stycken i taget. De försvann på någon dag. Väldigt vad pippisarna var hungriga, tänkte matte, och hängde upp nya. Och nya igen. Och igen...ja, ni förstår. 

En dag såg hon ekorrarna. Så hon försökte hänga talgbollarna på alla möjliga konstiga sätt, så att ekorrarna inte skulle nå dem. Och så gömde hon talgbollar inne i en snurrbehållare av metall. Den skulle vara inbrottssäker. En dag hittade matte behållaren på marken. Länsad. Då band matte fast behållaren i en gren. Nästa morgon, när matte kom ut var hela behållaren borta! Snörena den suttit med hängde kvar, men var avgnagt. Hon letade efter behållaren överallt på marken, men den var puts väck! Då gav hon upp kampen, och slutade hänga talgbollar i det buskaget. 

Nu är det bara några talgbollar kvar i hinken. De sista har hon hängt alldeles vid husknuten, i videgrenar, som inte tål mycket tyngd. Den här natten hängde talgbollen kvar på morgonen! Seger!

Nu gäller det för mig att hitta deras bo. För någonstans måste det finnas ovanligt välgödda unga stekar. Ekorrstek är bland det mest delikata man kan äta. Och det kan väl inte vara så svårt att hitta ett bo, där det finns ett berg av talgbollar och en metallbehållare?

14 kommentarer:

 1. *MOL*
  Ser synen framför mig med dom feta Ekorrarna och talgbollshållaren i metall :)
  Måste ju vara en enkel match att hitta det boet precis som du jamar Gustav !

  SvaraRadera
 2. Nej, det kan inte vara så svårt att hitta det! Det måste ju vara stort för att talgstinna ekorrar skall få rum där... Vilka små rackare de där korrarna är! undrar just hur ekorrar smakar... Späckade ekorrar.... det låter gottit! Tror ni man kan jaga späckade ekorrar i sås eller gelé i affären???

  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Vad lyckliga de ska vara! Och eftersom de kommer ha svårt att röra sig så fort får du nog njuta av ekorrstek. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. KJELLE BUS: Jag letar och letar, men hittills inga spår... :(

  SvaraRadera
 5. MAURICE och KAJSA: He-he, späckade måste de ju vara, och köttet mört och helt delikat. Bara jag hittar de rackarna!

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Så feta som de måste bli kommer det säkert bli en lätt match. Får ge mig till tåls litet, bara.

  SvaraRadera
 7. Såna feta läckerheter kan man bara inte låta vara. Akta bara så inte en sån där välgödd gynnare ramlar ner från nån gren rakt i skallen på dig! Annars är ju deras vikt bara en fördel - lätta att jaga eftersom de blir klumpiga av övervikten och säkert jätteläckra när du väl hittar dem.

  SvaraRadera
 8. Vi fnissar så morrhåren hoppar när vi tänker på din mattes min. De talgbollarna gick åt i rask takt! Måtte du nu få lite nytta av all den goda maten som ekorrarna har proppat i sig... kanske, kanske är de lite lättare att få tag på nu? Kurr och burr.

  Ps. Matte trodde först att Piff och Puff brutit upp torrisburken eller nåt, eftersom texten handlade om de fetaste ekorrarna i landet. *tassen för pannan*

  SvaraRadera
 9. KATTSON: Det har du rätt i, bäst att hålla koll uppåt! Det är väl som att få en cementbumling i skallen...tänk om de är lika stora som jag? *orolig*

  SvaraRadera
 10. FINDUS, ISAK och RASMUS: SÅ många talgbollar kan de omöjligt ha käkat upp, det måste ligga ett lager nånstans. Fast stora är de, en av mina gäster i helgen sa att han aldrig sett en så stor ekorre.
  Piff och Puff hälsar till er matte att de faktiskt varken är ekorrar eller feta...*förnärmade* ;)

  SvaraRadera
 11. De där ekorrsvansarna som är så underbara! Så man bara vill jaga, jaga och jaga. Men jag har hört att det är få katter som faktiskt lyckas få tag på en ekorrstek.

  Lycka till med jakten, Gustav.

  SvaraRadera
 12. NEA: Jasåjam, då tillhör jag den lyckliga skaran, men det gäller att hitta den rätta restaurangen utan de där gamla och sega korrarna. För några år sedan hämtade jag den ena steken efter den andra.
  Men ännu har jag inte lyckats lista ut var de har sitt talgbollsbo.

  SvaraRadera
 13. Ekorrstek, ekorrkotlett, talgbollsspäckad ekorre... det vattnas i munnen när jag tänker på alla delikatta sätt att servera ekorre!
  Skulle vilja se Piff och Puffs miner när de får nos om Findus och Co:s kommentar, hihi *tassarna för magen*
  Ledtråd till korrarna: Ekorrn satt i granen men hoppade väl till en talgegren, eller hur var det? :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. FRASSE: Nog borde dessa ekorrar vara något alldeles extra och få en delikatess-stämpel? Hoppade han till en talgegren? Jo, men nu är ju talgen borta därifrån, vart hoppade han då? Det här var klurigt. Dessutom finns här inga granar. Det blir svårare och svårare...*kliar mig på huvudet*

  SvaraRadera