Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 2 september 2010

Kalasrapport

Nu ska jag berätta om kalaset jag var på igår! Jag tassade dit litet i förväg. Eller rättare jamat, jag var den ende som kom i tid. De andra skulle göra en massa i sista minuten, typiskt dålig planering. När alla infunnit sig, minglade vi runt litet, och jag hälsade givetvis på alla. Efter en stund var jag tvungen att göra en inspektionsrunda ute, då de fick klara sig själva. 

När jag kom tillbaka, hade de redan börjat äta det där som luktade underligt, men alla blev glada över att se mig. Min favoritgranne var dock litet ofin, tycker jag, för han skvallrade för alla, om hur jag brukar ställa mig nedanför hans skafferi och jama. Dessutom yppade han den hemlighet jag inte jamat för matte ens, att jag ibland får en klick gåslever. Helt i klass med leverkorv. Minst. Matte förmanade honom att inte ge mig för mycket lyxkäk. Hoppas han inte hörde.

Sedan tyckte jag de blev litet tjatiga. Det var ett evigt ätande. Vet inte hur många gånger jag tassade in och ut där. Ja, dörren står alltid litet på glänt, så att jag ska kunna komma in. Till slut tyckte jag, att det började bli klockan jättesent, och jag ville faktiskt hem och krypa upp i min fåtölj. Alltså måste jag vidtaga drastiska åtgärder för att väcka uppmärksamhet. Jag hoppade upp på ena köksbänken, den där han brukar skära bröd. Och nog fick jag mattes uppmärksamhet, alltid!

Hon gjorde sig riktigt pinsam genom att rusa upp och hojta åt mig "gååå ner!" med sträng röst. Då ingrep min allra bäste vän genom att säga att "när Gustav var hemma hos henne fick hon bestämma, men hos honom fick Gustav göra som han ville". Ha! Vilken triumf för undertecknad katt! Det var bara för matte att gå och sätta sig igen. För att demonstrera litet, tassade jag omkring och nosade på bänken en extra stund.


Efter ett tag insåg de ändå till slut, att det var dags att tacka och dra iväg hemåt. Jag blev jätteglad. Äntligen! Det är kul med kalas, men varför ska de hålla på så länge? Nåjam, efter litet nattamat hoppade jag upp i min fåtölj, och sov riktigt gott ända tills jag blev väckt av min gäst. Hon gick in där jag har min akut-toa stående, utifall att. När hon ändå var uppe, passade jag på att påfordra dörröppnande. Har man gäster, är det väl lika bra att använda dem till något praktiskt?

12 kommentarer:

 1. Oj vilken lyxgranne! Gåslever! tihi
  Där har du mjauat in dig ordentligt!
  Vi kanske skulle testa det med. ;-)
  /Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Det låter jamarmysigt allt det där. Fast jag förstår att du blev lite rastlös. Människor kan ju vara lite sega ibland. Därav att de alltid är försenade, till skillnad från dig som var i tid. En stor buske kattmynta borde din granne få för att han försvarade dig mot din oförstående matte. Är du säker på att han inte är hälften katt? Kolla om du ser en svans nånstans.

  SvaraRadera
 3. Gåslever minsann, braig granne du har som förstår sig på vad vi katter gillar.

  Det har vi också smakat, matte och mattemor hade med sig en jättebitar från utlandet.
  Det var djupfryst och det var gåsfettet också. Hon stekte levern i fettet och de åt läckerheten på smörgås. MUMS säger vi bara!
  Det är tråkigt att mattemor inte finns längre och att matte är sjuk, för nu blir det ingen mer gåslever.

  SvaraRadera
 4. Bra av gannen att han visade att det är du som är hans bästa kompis. Gåslever, det låter ju jättelyxigt! Grannen är verkligen en person som visar att han uppskattar dig! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. MAX och MÅNS: Tass iväg till era grannar och mjaua in er! Har ni tur så....annars får ni väl fjäska litet för er husse!

  SIPPO: Ja, att bara sitta där och snacka och snacka...urtrist. De hade ju kunnat jaga varann och hittat på nåt kul! Ska absolut kolla efter svansen, för ibland tror jag det växer morrhår under nosen på honom. Kan vara som du jamar!

  HJULIA och alla andra: Jättebitar? Wow! Min granne har bara små burkar. Vad synd att ni inte får det längre, men bra att ni i alla fall vet hur det smakar!

  DUI och DECO: Det ÄR lyxigt, därför har vi haft det som en hemlis ända tills igår. Men vi är bästa kompisar ändå, fast han skvallrade. Buff, buff!

  SvaraRadera
 6. Tvåbeningars umgängesformer är minst sagt underliga. Sitta och prata! Vad får de ut av det? När man ätit klart är det ju bara mys som gäller. Förkattlat bra granne du har i alla fall. Matte borde lära sig ett och annat av honom.

  SvaraRadera
 7. Den där sura strömmingen förstår jag mig inte på alls. Strömming skall vara färsk och stekt, annars kan det vara tycker jag. Mycket godare när tvåbeingar har kräftkalas jamar jag bara. *dreglar*

  Skrattade så morrisarna hoppade när jag läste om att din matte fick sätta sig igen när du hoppade upp på köksbänken. Hahaha

  SvaraRadera
 8. Din granne verkar ha en mycket sund inställning till katters behov i tillvaron. Leverkorv, gåslever och rättighet att inspektera köksbänkar. Då han verkar ha ett självständigt sinnelag, kanske du inte behöver oroa dig för att han ska lyssna för mycket på mattes lyxkäksförmaningar. I alla fall hoppas vi det! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. KATTSON: Försökte förklara det där med myset jättemånga gånger, men det var ingen som nappade. Tror det är omöjligt att ha en bättre granne än jag har. Det var jättebra när han satte matte på plats. He-he...

  NEA: Är det bättre med kräftkalas? Det ska det visst bli i morgon, men tyvärr inte hos mig. Alldeles för långt bort för att jag ska kunna tassa dit. Ska be dom ta med ett smakprov.
  Ja, vad skulle matte göra? Hon kan ju inte bestämma i grannens hus!

  SvaraRadera
 10. Helt underbar granne! Vilken triumf för dej! Ha, där fick hon din matte....göra sej pinsam så där genom att ropa åt dej inför alla andra...*mutter*. Bra att du demonstrerade lite extra.

  SvaraRadera
 11. Vilken granne alltså. Vi har en trevlig granne vars tomt vi brukar hålla till på men de bjuder ej på ngt där men vi är nöjda så länge vi får spatsera runt där utan att Matte får skäll. Fast vi har även en granne som skrämt iväg oss för att Puma var lite för närgången med deras fina rabatter så nu går han inte till dem längre, kan de gott ha.

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jama om att han tänker självständigt! Han är litet olik de flesta tvåbeningar. Men huvudsaken är att han tycker om mig!

  MAYA: Visst var hon pinsam? Det kändes bra att kunna stanna kvar där och inte bry sig om henne.

  PUMA och SIXTEN: Nä, såna dumma grannar ska man ignorera. Tur att ni har okej sorter också. Mitt emot oss ska ett hus säljas. Hoppas det inte kommer någon som er skrämiväg-granne där...

  SvaraRadera