Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 1 september 2010

Har blivit inbjuden på kalas

Jag har fått en inbjudan till kalas i kväll. Det är min favoritgranne som frågat. För artighets skull blev matte och husse också bjudna, plus några andra gäster. Jag är dock aningen tveksam till om jag kommer tassa dit. Förra året deltog jag nämligen, åtminstone en kort stund i början, innan de mest förskräckliga lukter nådde min nos. De hade utlovat att det skulle bjudas på strömming, men det kan jag på det bestämdaste jama, att detta var icke strömming! Jag anser mig nog mer eller mindre vara expert på fiskdofter, så mig lurade de inte! 


För min del blev det alltså inte mycket till kalas, för någon fullgod ersättning erbjöds inte. Alltså tassade jag tidigt iväg, och hade mig en trevlig kväll på egen tass. 

Och nu det alltså dags igen. Naturligtvis kommer jag vara artig och ledsaga matte och husse dit. Förmodligen också stanna kvar en liten stund, och låta alla klappa mig och komma i bra stämning. Min närvaro verkar nämligen ha den effekten, att de tvåbenta blir på gott humör. Själv gottar jag mig åt att få en massa uppskattande ord om hur duktig, klok och fin katt jag är. Min granne framhåller ju till och med ofta att jag är hans bäste vän. 

Efter dessa trivselceremonier drar jag nog iväg på mitt. Troligen håller jag mig i närheten, så att jag kan följa dem hem också. Man vet aldrig, kanske behöver de ännu mer vägledning då. Och sedan blir det skönt att få krypa upp i min fåtölj och sova några timmar.

6 kommentarer:

 1. Jag har jamat det förr och jag jamar det igen; du måste ha världens bästa granne. Du gör helt rätt i att se till att alla människor kommer i stämning innan du ger dig iväg på egen tass. Det där med surströmming verkar direkt livsfarligt. Husse äter som tur är inte sånt.

  SvaraRadera
 2. Klart att du måste gå dit så det blir bra stämmning. Sen får man ju utgå ifrån att du får något gott av gannen innan du drar dig tillbaka.(sån där korv kanske)Nosbuff

  SvaraRadera
 3. En så belevad katt du är, som lotsar matte och husse till grannens kalas. Självfallet måste du visa dig i början, annars är nog risken att feststämningen kommer av sig. Klokt av dig att förutse det något mer trängande behovet av ledsagning hemåt igen. Det är nog bra, för då är det betydligt mörkare ute. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Vilken social superbegåvning du är. Trots att du inte får nåt ätbart offrar du dig och sätter igång festen åt de andra. Men man bara undrar - när det finns sånt som leverkorv som du tycker om, varför har de inte leverkorsvsskiva?? Märkliga tvåbeningar, och här faller ju en liten skugga även på din favoritgranne.

  SvaraRadera
 5. jag jamar med de andra. Du måste ha världens bästa granne och vilken enastående katt du är som ledsagar dina människor till och från kalaset! Hoppas i alla fall att du fick en liten bit av nåt gott, en RIKTIG strömming kanske?? Det vore inte mer än rätt att du kunde bli bjuden på det när de nu påstår sig äta strömming fast den som dom äter är ju sur...eller varför inte en bit leverkorv ifrån det tyska landet?? *nosbuff*

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Jag håller med dig, tror jag ska ge honom ett pris av något slag. Undrar om han uppskattar en mus?

  DUI och DECO: Helt klart att jag bidrog till stämningen. Alla var jätteglada hela kvällen!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Somliga var helt klart i behov av vägvisare hem. Det är en stor fördel att ha fyra tassar att stödja sig på!

  KATTSON: Håller med dig! Jag förstår inte hur han kunde vara så oartig att han inte bjöd mig på något? Biten gåslever tidigare på dagen räknas ju inte...

  MAYA: Nädå, inte minsta lilla bit fick kvällens huvudkatt. Bara att hålla svansen högt och vara glad i alla fall...

  SvaraRadera