Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 24 september 2010

Man är väl en civiliserad kisse!?

Jag hade precis kommit in för att få mig litet i magen, och satt förväntansfullt vid min tomma matskål. Vet ni vad matte gjorde då? Hon stötte till bägaren hon har hällt upp min ranson i, så att alltihop flög ut på golvet! Trots att min dagsdos inte på långa håll är tillräcklig, ramlade en trillion kulor ut över golvet i både köket och hallen. 

Matte hade förhoppningar att jag skulle hjälpa henne med upp-plockandet genom att tugga i mig några. Men det jamar jag bara, att äta på golvet är under min värdighet! Mat ska ligga serverad i min matskål. Basta! Det har ju hänt att hon tappat av sin egen mat på golvet ibland, och aldrig har jag då sett henne sitta på golvet och äta upp det. Alltså noterade jag bara att golvet var matbestrött, och tassade åt sidan i avvaktan på att få det serverat på ett anständigt sätt. 

Det har varit så härligt ute idag. Som sommar, säger matte. Därför har Puff kunnat tassa in och ut till sitt Privata Område som hon velat, för dörren har kunnat stå öppen.
 Man ska inte vara okattlig, vi hälsar artigt på några tasslängders avståndMen jag förstår mig inte på det här med nätet, matte...

Efter en heldag ute, tänker jag nu ta det riktigt lugnt i kväll. Husse har farit iväg till norra landet, så hans säng är ledig. Tror jag skippar min fåtölj i natt, en hel säng för sig själv smäller faktiskt högre. Hoppas ni, mina kompisar, också hittar sköna sovställen och får mycket gos och god mat nu när det är helg. Vi tassas igen på måndag!10 kommentarer:

 1. Du är ju då en kisse med klass. Jag vet inte om jag kunnat ignorera ett helt golv med mat. Fast å andra sidan... *funderar* Här har det också varit varmt och skönt. Husse fick plocka fram sommarjackan igen.

  SvaraRadera
 2. En katt med principer, det är du verkligen, Gustav. Hoppas att matte förstod vinken och att maten serverades på den plats som brukligt är. I skålen. Det vore ju synd, om all den där lediga, mjuka platsen i sängen var alldeles outnyttjad. Tror bestämt att den skulle passa utmärkt för en kisse. Ha en trevlig helg, du med. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. SIPPO: Ja, jag vet att jag kanske är "fin i kanten", men mat på golv smakar bara inte. Vad bra att du också haft det skönt idag!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Jodå, efter mycket stånkande av matte fick jag maten prydligt serverad sedan. Jag är helt övertygad om att husses säng kommer passa utmärkt. Zzzzzzzzzzz

  SvaraRadera
 4. Gustav, du gjorde som vanligt helt rätt när du lät matte plocka upp din utspillda mat. Det var ju hon som orsakat det hela. Och du har ju din värdighet att tänka på. Hoppas du sov gott i husses säng.

  SvaraRadera
 5. Helt klart en katt med stil, klart maten ska vara i skålen! Låter mysigt med egen säng, passa på och njut av det. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Jag sov ovanligt bra, det var nästan så matte fick väcka mig. Men bara nästan...

  DUI och DECO: Inte ska mat ligga litet här och där på golvet, man blir ju bara förvirrad! Ordning och reda vill jag ha! Egen säng är riktigt bra, man blir inte avkastad!

  SvaraRadera
 7. Men vad menar din mamsen med att kasta ut all mat på golvet?! Vad i kattsing dar håller hon på med?! Vi katter borde gå ihop mot de där slapp-tassade tvåbeningarna och lära dem lite "vett å´sprättikett"!

  SvaraRadera
 8. Vad skönt det måste vara med en husse som far iväg ibland så du får hans säng alldeles för dig själv. Lite lyxigt måste det kännas.
  Visst har det varit skönt väder i helgen, nästan som din människa säjer, sommar

  SvaraRadera
 9. CHINOOK o CHEROKEE: Kul att ni är tillbaka! Ja, vad håller hon på med? Det upptåget var visst inte uppskattat ens av henne själv...

  INDIAN MATTS: Välkommen hit! Det blir jag glad över!

  MAYA: Förutom att jag saknar hans mjuka mage, är det rätt okej. En egen säng uppväger mycket!

  SvaraRadera